BF-109 Messerschmitt ARF Electric

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
corsair
Kontaktovat uživatele:

#226 Příspěvek od corsair »

Jojo přesně ten.
1.koupil jsem toto

http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=6290
a přeřízl to na délku ASI 15mm

2.ze sklolaminátu jsem udělat toto

http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... od=PKZ4931 protože origoš jsem nechtěl kupovat-jsem kolonovrt -kus hliníku za 120 Kč mi přijde drahé

tak to vypadá asi takhle/nesmát se obrázku/

motor je o dost lehčí než origoš takže accu jsou skoro celé zastrčené v čumáku, nikoli v místě pro ně určené!!!!,zkusil jsem to a byl to boj dostat to v jednom kuse na zem, viz dřívější příspěvky

Obrázek
Murderface

#227 Příspěvek od Murderface »

corsair píše:Jojo přesně ten........

Perfektni, diky moc uz je me to naprosto jasny. Ted musim pockat az to naskladni.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od corsair »

Hele to klidě můžeš udělat i třeba s tlustostěnné mosazné trubičky s dírou 3mm, nebo tam dát třeba provrtané bukové špalíčky, či něco podobného, já to tam dal z lenosti.
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od pavelnisser »

Udělej si z překližky 10mm kostičky a vyvrtej do nich díru..otázka 5 minut práce... :wink:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od corsair »

pavelnisser píše:Udělej si z překližky 10mm kostičky a vyvrtej do nich díru..otázka 5 minut práce... :wink:

V každém případě si to odměř, já těch 10mm střelil od boku, večer jsem na to koukal a vídím to tak na těch 15 mm.
Murderface

#231 Příspěvek od Murderface »

OK se spalikama si poradim, nemel jsem moc predstavu jak to myslite, ted uz je me to
(diky obrazku) jasny, myslel jsem ze pockam az budou hlavne motory 35-42 (ktery ted nejsou) a kdyztak vezmu i ty pekny hotovy spalky (kdyz budou). Muzu tam dat i tento motor ? ten jeste skladem je, ale nevim jestli je to i se zadni montazi a jestli ano tak jestli bude pasovat na vrtuli i original matici.

Jeste jsem se chtel zeptatat, predpokladam ze spravne vyoseni motoru je jiz dano konstrukci takze to nemusim ladit napr. delkou spaliku.
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od pavelnisser »

...Hele..tady mář přímo návod k montáži i s rozměry mezikusů a úpravou kříže....v sekci montáž http://bungymania.com/bf109g/index.html 8)
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od pavelnisser »

Mám tam SK 35-42 a všechno pasuje přesně na origo vrtuli...
Murderface

#234 Příspěvek od Murderface »

Tak objednano, jeste se zeptam na takovou drobnost, ktera sem asi moc nepatri, jaky konektory jsou pro pripojeni 35 42 SK? urcite samice, ale nevim tu velikost. Diky.
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od pavelnisser »

U motorů Turnigy jsou součástí balení i protikusy konektorů..je tam přiloženej pytlík...neboj... :wink:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od corsair »

tak jsem podvozek přihnul dopředu, už to startuje i bez přitažené vop,ale ty přistání na úzký rozchod podvozku jsou teda žrádílko. řeším ochranu chladiče na spodku trupu - asi přelaminuji a dávám za pravdu těm co psali, že do zatáčky to dost padá po křídle, to je bohužel asi daň za tvar křídla, proto tam asi měly mezky a lavočky sloty.
tester1
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od tester1 »

Tak jsem včera prvně letěl bez podvozku. Musím říct, že už ho tam asi nedám. Ve vzduchu vypadá nádherně, je daleko živější a letěl jsem asi o 3 minuty déle. Chce to holt vysokou a jemnou travičku :D
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
pavelnisser
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od pavelnisser »

já jsem podvozek přihnul taky trochu dopředu a trochu víc od sebe. budu to muset vyzkoušet. stejně ale uvažuju, že ho sundám
kratod

#239 Příspěvek od kratod »

jen prihodim zkusenosti... mam od parkzone 2 draky, Me109 a F4U... Corsaira mam podstatne dyl a jsem na nej zvyklej, naproti tomu s Mezkem mam nalitano zhruba 10-15 baterek.. Ale i to mi staci aby me parkrat dostal do krizovek..

Mezek je za letu mnohem vic nervozni, je dost znat gyroefekt, pri pristavani taky pomerne dost nervozni (srovnavam s Corsairem).. S podvozkem litam jen kdyz jsem na letisti (betonova plocha), jinak ho mam sundanej a letadlo odhazuji, pristani do travy na brisko no problem... Bez podvozku mnohem rychlejsi -> pri stejnych blbinach vydrzi vic baterka..

Co me sere: pri startu ( odhozu) chce jit do vrtule po levym kridle, clovek s tim musi pocitat a kontrovat uz od zacatku
Co me sere: kamuflaz... ackoli je zpracovana moc pekne, nevidim jako nejlepsi variantu pro RC model mit vrch kombinaci sede a bricho jiny odstin sede... obcas jsem dost zmateny a nevim kde jsem..

zaverem: litani dobry, chce si to na nej zvyknout, litat rozhodne bez podvozku...

Obrázek

Obrázek
F4U (parkzone)
Me 109 G (Parkzone)
DX5, Ar500
corsair
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od corsair »

Toho Mezka přebarvi, plnou mezků mělo krásné kamo,které jsou rozlišitelné.
Tahle kamo je podle skutečnosti a holt v originále měla za úkol schovávat, nikoli ukazovat. Obzvláště kamo z Afriky jsou hezké, a určitě nemá smysl řešit že tohle je varianta G a tamflekaté byly E a F.
Ale je mi jasné o co ti jde, já ho přebarvil viz galerie, a taky jsem si nepomohl, šedá je hlavně bez slunička taky blbě rozeznatelná. A podvozek jsem už vyndal a nepočítám s ním i když lítám na letišti s krátce střihlou travičkou. Když jsem vypiloval starty, tak zase přistání na ten malý rozchod jsou voprus-škrtá to konci křídel o zem jak se kolíbá,holt ruce, co nadělám,že.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“