Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
mmmichal píše:Nevím ale prostě to nelítá. Musíš hodně laborovat s těžištěm a když už to letí tak nic moc. Možná by pomohlo postavit nová křídla s jiným profilem a větším rozpětím. Pylon je dost nízko a mám pocit, že víc než 8 palců vrtule se tam nevleze. Z toho ti plyne i pohon.
tam je problém v profilu křídla na tento typ letadla se používá trochu jiný profil musí být víc nosný. to éro lítá jen na maximálce a ještě blbě
mmmichal píše:Nevím ale prostě to nelítá. Musíš hodně laborovat s těžištěm a když už to letí tak nic moc. Možná by pomohlo postavit nová křídla s jiným profilem a větším rozpětím. Pylon je dost nízko a mám pocit, že víc než 8 palců vrtule se tam nevleze. Z toho ti plyne i pohon.
tam je problém v profilu křídla na tento typ letadla se používá trochu jiný profil musí být víc nosný. to éro lítá jen na maximálce a ještě blbě
v původním éru od Hackera na 400 jsem měl Megu 22/10/8 vrt.6/3 8člKR1100AU,Pravda je že lítání bylo opravdu na citlivé ruce,z vody to šlo moooc dobře jen muselo být zespoda dobře utěsněné křídlo vůči trupu jinak stříkající voda od plováků stříká přímo na štěrbinu trup/křídlo.Co se týká lítání muselo se zapomenout na používání VOP,musí se opravdu s citem.Je to problém i typu éra,velice krátký trup vůči rozpětí ho nedělá moc hodný.Co se týká Donalda,je to oproti Osprejovi autobus který lítá super...
Coot od JR se chová jako Osprey od Hackera,na pohodové létání to určtě není,to raději tu Aventuru,co se týká Donalda,formy má nový majitel a ten slíbil že je bude dělat...sned na příští sezónu..
v původním éru od Hackera na 400 jsem měl Megu 22/10/6 vrt.6/4 8člKR1100AU,Pravda je že lítání bylo opravdu na citlivé ruce,z vody to šlo moooc dobře jen muselo být zespoda dobře utěsněné křídlo vůči trupu jinak stříkající voda od plováků stříká přímo na štěrbinu trup/křídlo.Co se týká lítání muselo se zapomenout na používání VOP,musí se opravdu s citem.Je to problém i typu éra,velice krátký trup vůči rozpětí ho nedělá moc hodný.Co se týká Donalda,je to oproti Osprey autobus který lítá super...
jde o tento:http://www.megamotor.cz/new/script/mega.php?sid=d162d70e6c5a10c5e27bf5edd042d7b0&ref=gallery
HERRI píše:bido diky za odkazy....A co takovy Albatros od HVP Modell ? moc se mi libi...jinak bych sel asi do Donalda ale ten se jiz bohuzel nebyrabi
není zač pokud si chceš opravdu dobře zalítat kup si od HVP Catalinu....ty jsem olítal tři...Albatrose mám také ale není to ono..ne že by nelítal..jen to prostě není Catalina.... pokud se týká pohonů aku,jsem připraven Ti pomoci,Jinak Donald se bude dělat znovu,formy koupil nový majitel,jen se neví kdy,sám tam mám objednané 3kousky....
HERRI píše:bido diky za odkazy....A co takovy Albatros od HVP Modell ? moc se mi libi...jinak bych sel asi do Donalda ale ten se jiz bohuzel nebyrabi
není zač pokud si chceš opravdu dobře zalítat kup si od HVP Catalinu....ty jsem olítal tři...Albatrose mám také ale není to ono..ne že by nelítal..jen to prostě není Catalina.... pokud se týká pohonů aku,jsem připraven Ti pomoci,Jinak Donald se bude dělat znovu,formy koupil nový majitel,jen se neví kdy,sám tam mám objednané 3kousky....
Joo o Katalině jsem slyšel že lítá suprově, maj ji i u nás v Liberci bazarovou na krámě tak jsem ji okukoval. nevím jaké vrtule tam dát-gondoly jsou blízko trupu, asi bych tam pořizoval činský stříďáky takže nelze uvažovat "plechovkový" vrtule 6x3...kolikátku regl. a jaký lipolky na 2 číňany ?
HERRI píše: ...Joo o Katalině jsem slyšel že lítá suprově, maj ji i u nás v Liberci bazarovou na krámě tak jsem ji okukoval...
Tak ji okoukni ještě jednou a pořádně. Jsou ve dvou verzích. S polystyrenovým křídlem a konstrukčním křídlem. Ta druhá létá dobře, s tou první už je to slabší...
HERRI píše: ...Joo o Katalině jsem slyšel že lítá suprově, maj ji i u nás v Liberci bazarovou na krámě tak jsem ji okukoval...
Tak ji okoukni ještě jednou a pořádně. Jsou ve dvou verzích. S polystyrenovým křídlem a konstrukčním křídlem. Ta druhá létá dobře, s tou první už je to slabší...
neboj se - koukal jsem i na to křídlo ta u nás v bazaru má PS křídlo s balz. potahem+folie....v čem je problém ? jiný profil ?! větší váha ?!
přesně tak,pokud má konstruční křídlo nebude problém,ta s konstrukčním křídlem je lehčí a na pohon stačí Speed 400/7.2V a 8SC 1700...takto jsem létal i na vodě,já měl tu s polystyrénovým křídlem a z vody to zvednout byla opravdu fuška,po jedné ruční havárii jsem zplodil konstrukční krídlo s původním profilem a to bylo určitě lepší...v době AC motorů a Li-XXX tam jde dát cokoliv co s ohledem na malou vzdálenost gondol od trupu max.průměr vrtule opravdu 150mm, a váhy aku tak aby se to dalo dovážit...
přesně tak,pokud má konstruční křídlo nebude problém,ta s konstrukčním křídlem je lehčí a na pohon stačí Speed 400/7.2V a 8SC 1700...takto jsem létal i na vodě,já měl tu s polystyrénovým křídlem a z vody to zvednout byla opravdu fuška,po jedné ruční havárii jsem zplodil konstrukční krídlo s původním profilem a to bylo určitě lepší...v době AC motorů a Li-XXX tam jde dát cokoliv co s ohledem na malou vzdálenost gondol od trupu max.průměr vrtule opravdu 150mm, a váhy aku tak aby se to dalo dovážit...
O kolik je to letadlo tezsi s PS kridlem ? ja urcite pohon plechovkama neuvazuju takze nejaka vaha navic nemusi byt problem...dovazovani ve spicce me jiste nemine, pouzivam Lipolky
Z vlastní zkušenosti mohu říci, že albotross i s PS křídly je vynikající. Na létání používám plechovky 400 v provedení pro 3xLi od megy. Baterky mám od bellu 3xlipol 40000. A ve vzduch jsem necelých 40 minut realistického létání. Stříďáky bych do toho za každou cenu nerval i s touto motorizací je to velmi svižné. Letadlo samo o sobě docela poslušný a při mé hmotnosti 1380g ( letadla ) docela i dobře klouže, takže na přistání skoro jak s větroněm. Podotýkám nejsem žádný matador co má vyzkoušeny v ruce všechnyvarianty albatrosse, prostě jsem "i" s verzí s PS velmi, velmi spokojen i když po přečtení diskuzí to vypadalo, že to může na vodě jen jezdit
Mnoho předchůdců nyní: Mezek BF 109 Kyosho 1440 mm, Lightning P38 1310mm elektro, Mustang Šad model a pořád něco vymýšlím
Z vlastní zkušenosti mohu říci, že albotross i s PS křídly je vynikající. Na létání používám plechovky 400 v provedení pro 3xLi od megy. Baterky mám od bellu 3xlipol 40000. A ve vzduch jsem necelých 40 minut realistického létání. Stříďáky bych do toho za každou cenu nerval i s touto motorizací je to velmi svižné. Letadlo samo o sobě docela poslušný a při mé hmotnosti 1380g ( letadla ) docela i dobře klouže, takže na přistání skoro jak s větroněm. Podotýkám nejsem žádný matador co má vyzkoušeny v ruce všechnyvarianty albatrosse, prostě jsem "i" s verzí s PS velmi, velmi spokojen i když po přečtení diskuzí to vypadalo, že to může na vodě jen jezdit
Mnoho předchůdců nyní: Mezek BF 109 Kyosho 1440 mm, Lightning P38 1310mm elektro, Mustang Šad model a pořád něco vymýšlím
pepas píše:Z vlastní zkušenosti mohu říci, že albotross i s PS křídly je vynikající. Na létání používám plechovky 400 v provedení pro 3xLi od megy. Baterky mám od bellu 3xlipol 40000. A ve vzduch jsem necelých 40 minut realistického létání. Stříďáky bych do toho za každou cenu nerval i s touto motorizací je to velmi svižné. Letadlo samo o sobě docela poslušný a při mé hmotnosti 1380g ( letadla ) docela i dobře klouže, takže na přistání skoro jak s větroněm. Podotýkám nejsem žádný matador co má vyzkoušeny v ruce všechnyvarianty albatrosse, prostě jsem "i" s verzí s PS velmi, velmi spokojen i když po přečtení diskuzí to vypadalo, že to může na vodě jen jezdit
.
Hm rikas ze Albatros s PS kridlem a plechovkama je politanicko ?
Ja tam chci dat stridak kvuli svym spatnym zkusenostem s plechovkama (prehrivani az paleni motoru...12V MIG 4003LI se mi jevi jako strasnej lenoch)...letos pres leto jsem zlikvidoval v Minimagovi cca 10 plechovek