1. spalovak

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
zdzd

#16 Příspěvek od zdzd »

wroum píše:
zdzd píše:
Abu píše:Ja to uplne chapu.... a jsem zvedavej, 1.5m akrobat, to uz je poradny ero :wink:

Opravdové akrobaty hodné toho jména (F3A) jsou výrazně větší...

Třeba http://www.madbox.wz.cz/article.php?id=13

myslis to tak ze cokoliv mensiho, pripadne jinyho nez F3A neni akrobat?

...obcas nechapu co tema svejma poznamkama chces rict. :?

Říct? Jen to aby se lidi při dotazech vyjadřovali přesně. Je rozdíl mezi cvičným motorákem, kterým si sem tam loupnu nějaký přemet a akrobatem, který je přesné sportovní nářadí. Když kdejaký výrobce napíše na kdejaký šunt, že se jedná o 3D akrobat a podobně, je nutné se vrátit z mraků na zem a bavit se o realitě. Jinak se v těch reklamních bludech všichni brzo utopíme. :cry:
ztnext

#17 Příspěvek od ztnext »

Tak mám radost, že nám přibyde další "čmudil" Ale nevím, nevím 15ccm jako první spalovák na seznámení???? Čtu dobře? Skoro to vypadá, že si nevážíš prstů. Tak s chutí na to......... :lol: :lol: :lol:
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RadimHnilica »

na 15cku mužeš mít akrobata tak 1700mm váhu max 4kg- když bude víc taky to poletí.a doporučil bych OS max 91FX (kdyžuž chceš 15ku).

jinak jen poznámka zdenku akrobat 1500mm je spíš tak na 10ku 6,5 by byla málo

6,5 jsemměl v 1200mm 2,2g a bylo to akorát
Radim
zdzd

#19 Příspěvek od zdzd »

Pro akrobat jo. Ale jaksi se mi nechce věřit, že jeho první spalovák bude v čistokrevném akrobatu...
okapes

#20 Příspěvek od okapes »

Chlapi neblázněte, letadla musej vrčet a smrdět (jako ty opravdový) a tramvaje zase jezděj po kolejích :lol: . Dělám si srandu, sám mám samozřejmě taky i elektro v menších modelech, ale do těch větších je elektro jednak drahé, jak už někdo zmínil a také dost těžké. Dál vidím problém v tom, že s elektrem, když si chceš dobře a hodně zalítat, potřebuješ kýbl baterek, kdežto se spalovákem přistaneš, za minutu natankuješ a jseš zpátky nahoře.
Takže spalovák k modelařině prostě patří a nebál bych se ho. Jak už bylo xkrát řečeno MVVS je trochu risk, ASP levná a dobrá volba a OS MAX je drahý, ale nejspolehlivější. Zbytek musíš rozvážit dle financí.
Calimero..
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Calimero.. »

Sice píšeš, že máš zkušenosti s přemotorovaným érem, ale řekl bych, že přemotorovaná elektra je něco jinýho než spalovák.Mám teď Rapíra 20, patří do něj cca 4,6 ale zvládne ho i Brno 3,5 ( vyzkoušeno). Teď momentálně v něm je ASP 6,5 ( jinak zlatej motor ). Nejenomže je to přemotorovaný, ale musel jsme poměrně dost dovažovat na zadek, i při volnoběhu mi éro nestojí, ale pojíždí. Přistání pokud je bezvetří je poměrně adrenalinová záležitost, minimálka se díky hmotnosti ( plošnému zatížení ) zvedla, navíc jak jsme psal s tím volnoběhem. Já bych si to ještě radši rozmyslel pokud to má být první motorák. Takový ty řeči, že to smrdí, mě to zase voní, a při utírání letadla máš možnost pokecat s ostatníma nebo důkladně prohlédnou letadlo, kde je jaká závada. Lítám oboje elektry i motoráky. Spalováky jsou mi poněkud bližší i když na začátku jsem o nich nechtěl ani slyšet.
wroum

#22 Příspěvek od wroum »

Zd: pripomina mi to trochu tu debatu s Cemechem a dratem.... psal sem ze to bude akrobat, takze zadnej cvicnej motorak ale ani zadny F3A. predloha toho letadla je Staudacher a to akrobat bezesporu je. ero ma soumernej profil a vubec vsechny dalsi znaky nasvedcuji tomu, ze to je akrobat a ne cvicnej motorak. doporucenej motor je 8-15 ccm dvoutakt (ero je v bazaru, takze je otazka zda se tomu da verit).

pro vsechny: diky za rady a zkusenosti. vyslo mi z toho ze se nemam bat a 10 ASP bude v pohode :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Abu »

Tak dej vedet az s tim pujdes litat. Planujes to jeste ted, nebo az na jaro? (popr s lyzema na snehu???? :) )
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pp
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od pp »

to Abu:
Ahoj, nechces se taky placnout pres kapsu a poridit neco spalovaciho? Vetrone vam litaj perfektne, to je bez diskuze, ale co tak neco poloakrobatickeho nebo polomaketoveho? (at to jakz-takz rozumne lita a moc to nestoji)
Jo a planujeme nekdy v zime litani se spalovaky na Velke Dobre (s lyzemi!), tak ze by ses treba uz zucastnil...
Povinna vybava = caj s rumem + jeden nestastnik co se obetuje jakozto ridic (svuj pridel onoho caje odevzda dobrovolne ostatnim)
To je vyzva, co ty na to?
wroum

#25 Příspěvek od wroum »

Abu píše:Tak dej vedet az s tim pujdes litat. Planujes to jeste ted, nebo az na jaro? (popr s lyzema na snehu???? :) )

dam to dohromady postupne, ale nejpozdejc po novym roce to jde do vzduchu. snad... :)
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Kerberos »

já si můžu jen pochvalovat ASP 12ccm, běhá a běhá a běhá :-D seřídim jen když dám jinou vrtuli. a jinak lyže doporučuji, moc dobrá věc
blacklight

#27 Příspěvek od blacklight »

wroum píše:
Abu píše:Tak dej vedet az s tim pujdes litat. Planujes to jeste ted, nebo az na jaro? (popr s lyzema na snehu???? :) )

dam to dohromady postupne, ale nejpozdejc po novym roce to jde do vzduchu. snad... :)

Až to koupíš tak to nafoť , napiš článek (s videem by to bylo úplně super) ať je něco nového na RCserveru.

Budu se trochu opakovat- myslím si že každý styl létání má svoje , ale pokud ti ten motor bude chodit dobře a všechno půjde tak jak má tak si spalováka oblíbíš.Je to poravdu krása , a věc jako utírání modelu je jen mimimální daň za skvěšlé polétání.

Tak ať ti to vyjde!!!!! :D
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Abu
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Abu »

pp píše:to Abu:
Ahoj, nechces se taky placnout pres kapsu a poridit neco spalovaciho?

Hmmm, uz mi pul roku lezi na skrini stavebnice Pipera 1.8m... dostal jsem ji od rodinneho pritele modelare, ze on uz to asi nikdy nepostavi... Asi me to casem nemine, ale zatim odolavam, letos jeste teda urcite ne.
A stejne se mi to nelibi, ten olej a humus co z toho je, kdo to ma uklizet
:roll:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
ztnext

#29 Příspěvek od ztnext »

Mám teď v provozu SU-26 polomaketu. R-1.47m V-3.2 kg, M-15ccm MVVS. Je to bomba-vřele doporučuji (aspoň něco podobnýho), ale v žádném případě ne někomu, kdo přechází od elektro na první spalovák. Možná se někoho dotknu, ale věřte, že vím o čem mluvím (píšu). :wink: :wink: :wink:
Jano5

#30 Příspěvek od Jano5 »

Nazdar piloti! Tiež som jeden z tých, čo si po električke zaobstarali z inzerátu motoráka. Lietať už tento rok nebude, treba nejaké úpravy, ale motor občas pretočiť. Len ma desia tie názory, alebo skúsenosti s posekanými prstami. Takže doporučujete štartér? Motor má 10ccm. Má niekto taký štartér aj podomácky vyrobený?
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“