jen by mě zajímalo, KDE to bylo focené ? Panorama poznávám, pankrácké mrakodrapy a dole myslím podolská vodárná, nad ní se krčí Vyšehrad, takže je to foceno od někde za řekou... ale nějak nevím, kde by se tam našel plácek. Samej kopec a uprostřed výpadovka na barandov a Plzeň.
Modeláři- jedna rodina?
Opravdovi modelari maji veskerou moji uctu za to co museli v minulosti prekousnout. Dnes ale nemam za zle kdyz si nekdo neco koupi hotove ve stavebnici kdyz je ta moznost. Samozrejme to neni ta rukodelna prace jak byvalo obvykle zvykem, ale nejake mazleni se da zazit i se stavenbnici, vim o cem mluvim
Jinak kolem rozdeleni podle prijmu bych to nevidel tak horky, nekterym modelarum se nelibi zbohatlici/podnikatele co si vse kupuji hotove a zbohatlikum/podnikatelum se zase posledni dobou nelibi socky co nakupuji vse v Cine a maji stejneho konicka jako oni.
O modelarinu se nebojim, vim, ze tu porad bude dost lidi, kteri oceni rucni praci a dost lidi ktere to stale bavi stavet.
Jinak kolem rozdeleni podle prijmu bych to nevidel tak horky, nekterym modelarum se nelibi zbohatlici/podnikatele co si vse kupuji hotove a zbohatlikum/podnikatelum se zase posledni dobou nelibi socky co nakupuji vse v Cine a maji stejneho konicka jako oni.
O modelarinu se nebojim, vim, ze tu porad bude dost lidi, kteri oceni rucni praci a dost lidi ktere to stale bavi stavet.
Doctor2 píše:A já si myslím, že to až tak zlé nebude. K modelařině jsem se vráti po řadě let, od povahy jsem vlk samotář, taky jsem chodil lítat někam do pole... Ale nebylo to ono. A musím, říct že ač nezván, přišel jsem se podívat na letiště v Kroměříži a na "letiště" v Troubkách u Zdounek - ti co to tam znají tak ví... A musím říst, že jsem se vždycky setkal s partou úplně normálních kluků, pomohli mi vždy když jsem potřeboval... A tímto jim děkuju. O té doby tam chodím moc rád a nechápu, že jsem to neudělal už dávno.
Ještě jedenčerstvý příklad - sháním kousek potahovací folie - jen na opravu křídla. Dal jsem ráno inzerát na modelbazar a po půl hodině se mi ozval člověk s tím, že mi kousek potahu obratem pošle. (nejbližší model.obchod mám až v Uh.Hradišti, jinak bych si samozřejmě koupil v obchodě). Takže si myslím, že modeláři jsou určitě jedna rodina, určitě se vyjímky najdou, ale všechno je o lidech, slušném chování a jednání. Tož tak...Hlavu vzhůru
Ještě je prodejna v Hulíně, od Kroměříže rovně přes kruháč cca 0,5 km, asi Partyzánská ulice, po levé straně (RM HOBBY Hulín) tady je na něj e-mail : rmhobby@volny.cz. Velmi příjemný pán, má otevřeno odpoledne asi od 14:00 mimo úterý. Občas mívá zavřeno celý týden, ale to zájemcům posílá zprávu.
Nikde sem nepsal, že všichni bohatí a/nebo všichni co si kupujou hotové modely, jsou zlí.
Napsal jsem jen to, že od doby, kdy se modely dají koupit, stali se "modeláři" i lidé, kteří by to jinak nedělali, protože by na to neměli. Ani zručnost, ani povahu. A mnoho z nich dosáhlo své nynější postavení jen proto, že mají vlastnosti, kteří my ostatní sme rádi, že nemáme. A možná i proto se stále můžeme cítit členy modelářské rodiny.
Napsal jsem jen to, že od doby, kdy se modely dají koupit, stali se "modeláři" i lidé, kteří by to jinak nedělali, protože by na to neměli. Ani zručnost, ani povahu. A mnoho z nich dosáhlo své nynější postavení jen proto, že mají vlastnosti, kteří my ostatní sme rádi, že nemáme. A možná i proto se stále můžeme cítit členy modelářské rodiny.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
A já si to nemyslím. Mezi modeláři bylo hovad vždy požehnaně (stejně jako všude jinde -zahrádkáři, myslivci a jiní;-) Dobří jsou třeba otcové s ambicema pro děti, kteří by nejraději měnili pravidla dle potřeb. A to že si dnes může pořídit set téměř každý kdo o tom v minulosti jen snil, je naopak dobře. To že se dotyčný stydí mezi "opravdové" modeláře je hlavně jeho problém, ale proto ještě nemusí být špatný. Samozřejmě, že si to může koupit i čů...
To že všechno bylo lepší a jiné, je normální. Když jsem začal číst Čtyřlístek, odebírat ABC, Modeláře, Amáro, VTM, Chip jó to bejvalo čtení...
Taky si pamatuju, jak jedna padesátnice exkolegyně když mi bylo něco přes 20 komentovala nějakou holku, že to za jejích mladejch let.... A když jsem se zeptal v kolika prvně rodila, tak ejhle v 17.
Prostě paměť spolu s nostalgií nás oblbuje.
To že všechno bylo lepší a jiné, je normální. Když jsem začal číst Čtyřlístek, odebírat ABC, Modeláře, Amáro, VTM, Chip jó to bejvalo čtení...
Taky si pamatuju, jak jedna padesátnice exkolegyně když mi bylo něco přes 20 komentovala nějakou holku, že to za jejích mladejch let.... A když jsem se zeptal v kolika prvně rodila, tak ejhle v 17.
Prostě paměť spolu s nostalgií nás oblbuje.
- radek.domin
MaxKin píše:asi je to dobou , mi co jsme prosly cestou když nic nabylo a snad pravě proto jsme si byli blíž.
dnes je to tak trochu o tom kdo si koupí lepší ero (ato nejen u rekreacních modelů ale i u soutěžáků)
Je tedy modelář ten kdo jenom letá ,nebo ten kdo i staví a snaží se vymislet jak co udělat
Promiň, ale můžu se zeptat kolik je ti let? Píšeš že si zažil dobu kdy nic nebylo, ale podle gramatiky to spíš vypadá že ještě nemáš občanku. Nechci se tě dotknout, ale nedovedu si představit dospělýho člověka jak napíše "mi co jsme prosly" a "vymislet".
- radek.domin
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Já se mezi RC modeláři pohybuji jen krátce, cca rok a zatím musím říct, že jsem ještě na někoho opravdu špatného, zlého nenarazil. Hned na začátku se mě ujal were díky rcmanii a teď jsme super partička, která si strašlivě ráda pokecá se všemi modeláři, které potká. Když jsem posledně mluvil s jedním hodně známým modelářem, tak když jsem se tak jako upejpal, že lítám samé bublinky a trochu jsem se za to styděl, když kolem všichni lítali s kompozity (taky si stavím Ocelota), tak on se jen usmál a řekl. Ať budeš lítat s čímkoliv, hlavní je aby sis dobře zalítal a má naprostou pravdu.
Určitě existují exhibicionisté, kteří potřebuji prezentovat své bohatství, ale ty jsem snad ještě nepotkal. A já se snažím chovat k ostatním taky vždy přátelsky. Jeden můj kolega měl za námi přijet zalítnou Cularise a celý den nepřijel, tak jsme to začali balit on přijel v 7 večer, jako že budeme lítat. My byli ve vzduchu už půl dne a už jsme byli hezky vypečeni a vylétáni. Nicméně všichni zůstali a se záletem mu pomohli a jeli jsme domů mnohem později než jsme měli v plánu. A to tam byli lidé, kteří jsou bohatí, lidé, kteří jsou neuvěřitelně zkušení, ale stejně byli všichni ochotní mu maximálně pomoci.
Takže oproti jiným zájmovým skupinám mi modeláři stále přijdou jako super parta přátelských lidí.
Nicméně všude může člověk narazit na vola a to srážka pak bolí nejvíce.
Určitě existují exhibicionisté, kteří potřebuji prezentovat své bohatství, ale ty jsem snad ještě nepotkal. A já se snažím chovat k ostatním taky vždy přátelsky. Jeden můj kolega měl za námi přijet zalítnou Cularise a celý den nepřijel, tak jsme to začali balit on přijel v 7 večer, jako že budeme lítat. My byli ve vzduchu už půl dne a už jsme byli hezky vypečeni a vylétáni. Nicméně všichni zůstali a se záletem mu pomohli a jeli jsme domů mnohem později než jsme měli v plánu. A to tam byli lidé, kteří jsou bohatí, lidé, kteří jsou neuvěřitelně zkušení, ale stejně byli všichni ochotní mu maximálně pomoci.
Takže oproti jiným zájmovým skupinám mi modeláři stále přijdou jako super parta přátelských lidí.
Nicméně všude může člověk narazit na vola a to srážka pak bolí nejvíce.
S lidma je to v každém oboru stejné,k modelařině jsem se vrátil,protože to mám prostě v srdci,těch 20 let mi prostě něco chybělo.
Jezdím 14 roků na silničnim kole,12 let dělám do mot.člunů a buďte si jisti,že tam narazíte na stejně protivný lidi jako všude jinde,ale chovám se k nim tak jak se chovají oni ke mně.
Jestli že je to morous,vždy se s tím dá něco udělat,ale pak je to čemu se říká provokativní blb a tam je to holt konečná. To je ale snad 1 z 1000
ale většinou se dá vyjít i s ním. 
Jezdím 14 roků na silničnim kole,12 let dělám do mot.člunů a buďte si jisti,že tam narazíte na stejně protivný lidi jako všude jinde,ale chovám se k nim tak jak se chovají oni ke mně.
Jestli že je to morous,vždy se s tím dá něco udělat,ale pak je to čemu se říká provokativní blb a tam je to holt konečná. To je ale snad 1 z 1000
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to v tom humorném rozhovoru se Slovákem:
"Kokoti sú na celom svete, rozumiete ma"
tak není divu že se občas takový vyloupne i mezi modeláři. Ale že by jich byla většina si nemyslím. Jde spíš o to, že "normálního" kamarádského modeláře bereme tak nějak normálně, kdežto nějaký vůl utkví v paměti na dlouho...
A mimochodem, co jsem tak odpozoroval, tak je to velmi často rovnice že čím větší kára s čím černějšími skly, čím větší machrování a povýšené jednání, tím větší hovno většinou ve vzduchu předvede...
"Kokoti sú na celom svete, rozumiete ma"
tak není divu že se občas takový vyloupne i mezi modeláři. Ale že by jich byla většina si nemyslím. Jde spíš o to, že "normálního" kamarádského modeláře bereme tak nějak normálně, kdežto nějaký vůl utkví v paměti na dlouho...
A mimochodem, co jsem tak odpozoroval, tak je to velmi často rovnice že čím větší kára s čím černějšími skly, čím větší machrování a povýšené jednání, tím větší hovno většinou ve vzduchu předvede...