Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
model-rozumne

#706 Příspěvek od model-rozumne »

SuperMUF píše:NOVINKA ! ! !

bohužel ale vcelku dosti podivná ... takže tedy :

- objednávka z 26.5.2010 - zaplacena téhož dne, vše skladem
- 28.5.2010 - email o odeslání zásilky
- 28.5.2010 - email o přidělení čísla balíku
- 29.5.2010 - v systému HC přiděleno "tlačítko" pro tracing
- 2.6.2010 - nervozita, tracing nic neukazuje - kontaktuji online support na HC - jsem ujištěn že balík odešel 28.5.2010
- dnes - 4.6.2010 - znovu email o odeslání ...
- 4.6.2010 na systému HC už chybí tlačítko tracingu ... pouze poznámka SHIPPED

toto se mi ještě s více než 30 zásilkami na HC nestalo ...

dnes jsem dostal to samé, je problém s celním odbavením na letišti v HK. Bylo mi řečeno od Hob Kingu, že se hledají alternativní doručovací cesty. Snaží se situaci řešit a navíc to není poprvé kdy celníci dělají problémy.
olisoft

#707 Příspěvek od olisoft »

Na ich fore o tom pisu v sekcii news.
Ze HK Post robi problemy, alebo teda skor letecke spolocnosti vraj nechcu do lietadiel pustit LiPo baterky a tak sa robi 100% kontrola balikov... :roll:
Navyse baliky s "vacsimi" LiPo vracaju naspat do obchodu.
olisoft

#708 Příspěvek od olisoft »

Tak som pohladal a nasiel... :D

baliky , ktorych cislo konci na CH (volakedy to bolo HK, ked isli cez HK Post) sa daju sledovat na Track&Trace:

http://www.swisspost.com/
holda29
Kontaktovat uživatele:

#709 Příspěvek od holda29 »

Taky me ted pekne stvou, mam na caste tri hxt500, visi mi na nich ero a od 24.5. stale neni balik v evidenci HK post :(
Bohuzel asi budu muset kouknout, zda sezenu ekvivalenty tady v CR.
zdekar

#710 Příspěvek od zdekar »

olisoft píše:Na ich fore o tom pisu v sekcii news.
Ze HK Post robi problemy, alebo teda skor letecke spolocnosti vraj nechcu do lietadiel pustit LiPo baterky a tak sa robi 100% kontrola balikov... :roll:
Navyse baliky s "vacsimi" LiPo vracaju naspat do obchodu.

No to néééé.... zrovna tam chci objednat asi 4 lipolky nad 4000mAh. A posílají to tedy nějakou jinou cestou, nebo to prostě zůstane v obchodě a vrátí peníze?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
olisoft

#711 Příspěvek od olisoft »

Podla ich fora to zacali posielat cez "ine spolocnosti ako HKP". Takze to ide cez CH post.
SuperMUF

#712 Příspěvek od SuperMUF »

olisoft píše:Podla ich fora to zacali posielat cez "ine spolocnosti ako HKP". Takze to ide cez CH post.

no když se podíváte na stránky SwissPost tak tam ale CZ není mezi zeměmi kde fungují ... tak abychom se nenadchnuli pro něco co není pravda ... ještě i po tolika letech v EU nejsme pro svět "evropský stát"
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
zdekar

#713 Příspěvek od zdekar »

To fórum je tady, jestli si to někdo chce přečíst:
http://hobbycity.com/hobbyking/forum/fo ... =9530&PN=1

vypadá to že vláda nařídila nějaké větší kontroly na letištích. Větší baterky jak 2200mAh zřejmě považují za plastické trhaviny a důkladně prohlížejí balíčky. Tím se to celé hrozně zdržuje. Některé balíčky jsou vraceny zpět do HC a ty je pak na svoje náklady přeposílají přes soukrommé kurýry třeba přes Singapur, Japonsko, Koreu... a pak dál normální poštou. Doporučují následných 14 dní neobjednávat velké lipolky, pak se situace snad uklidní.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
SuperMUF

#714 Příspěvek od SuperMUF »

V detailu účtu je tato hláška :

Air transport delay.
Please be aware that the Hong Kong/China Airports have placed an increased focus on parcel security. This has delayed many orders for up to 7 days.
If you find that your order is marked as shipped but does not have a tracking number, or the tracking number isnt working, please do not be alarmed. Over the coming days the tracking numbers will be registered as the Airport filters through the backlog of parcels.
To help reduce the backlog, we're shipping out alot of orders via alternative express methods and via different countries. This is helping to reduce a possible 2-3 week backlog to around 1 week only. We are doing this at a considerable cost to us and hope you can appreciate the extra effort we're taking to avoid these delays which are out of our control.
The current delay is expected for another 7 days and we will update this message early next week or as soon as there is any change the the current status.

je pátek večer a jsem "unavený" takže použiji dar přítele googla a přeložím to :

Letecká doprava zpoždění.
Mějte na paměti, že Hong Kong / Čína Letiště uvedli více zaměřit na pozemku bezpečnost. To bylo důvodem opožděného mnoho objednávek po dobu až 7 dní.
Pokud zjistíte, že vaše objednávka je označena jako dodáván, ale nemá sledovací číslo, nebo sledovací číslo isnt pracovní, prosím, nenechte se vystrašit. Během příštích dnů čísel pro sledování bude zapsán jako filtry letiště přes nevyřízených pozemků.
Chcete-li pomoci snížit počet, jsme plavbu z hodně objednávek přes alternativní metody a vyjádřit pomocí různých zemí. To pomáhá snížit případné 2-3 týden zpoždění na cca 1 týden. Děláme to ve značné náklady pro nás a doufáme, že si můžete ocenit extra úsilí jsme s cílem zamezit těmto zpožděním, které jsou mimo naši kontrolu.
Současná zpoždění se očekává dalších 7 dní a budeme aktualizovat tato zpráva začátkem příštího týdne, nebo jakmile dojde ke změně současného stavu.
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
slvfck

#715 Příspěvek od slvfck »

Zdravim

moje zkusennost s HK, dve objednavky den po sobe

prvni, jen AXN floater Jet, je uz doma
bylo skladem, zabaleno dobre,sice krabice mohla byt i polovicni

17.5 objednano
26.5 se objevilo na HK post v tracking
3.6 doma bez zastavky na celnici

druhy balik, ruzne veci
vse bylo skladem

18.5 objednano
27.5 se objevilo na HK post v tracking
29.5 odlet z HK

a dalsi dle ceske posty

Kód: Vybrat vše

Zásilka podána dne 27.05.2010.
Zásilka dne 29.05.2010 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 31.05.2010 převzata vyměňovací poštou 22000 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 31.05.2010 předána k celnímu řízení.
Zásilka dne 01.06.2010 uložena ve skladu vyclívací pošty 22000 - pošta Praha 120.
Celní řízení dne 01.06.2010 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.

Jak dlouho to tem celnikum obvykle trva? Podklady jsem jim odeslal emailem hned 2.6 v den kdy mi prisel doporuceny dopis a doted se nic nedeje.

Letadlo mam doma a muzu se na nej tak akorat divat :?
olisoft

#716 Příspěvek od olisoft »

Zavolaj im, na tom papieri, co Ti poslali je telefon na nich.
Oni sa obcas tvaria, ze Ti odpisovali a nic neprijde... :roll:
holda29
Kontaktovat uživatele:

#717 Příspěvek od holda29 »

Tak jsem psal na support, jestli by balik, co od 24.5. jeste nema HK post v evidenci mohl nekdy dorazit a jak to vlastne vypada. Bylo mi receno, ze balik dnes odchazi, tak jsem zvedav. Nicmene co me na tom zarazilo, tak par minut po ukonceni rozhovoru se cislo z tradicniho RBxxxxxxxHK zmenilo na RPxxxxxxCH.
Ze by urgovane baliky posilali jinou cestou a lezaky nechali svemu osudu?Uvidime.
japanel
Kontaktovat uživatele:

#718 Příspěvek od japanel »

holda29: odeslali znovu, ale misto pres HonKong postu vyuzily Švycarskou postu. Take mi jde balik pres ni. Sledovat muzes na www.swisspost.ch
slvfck

#719 Příspěvek od slvfck »

tak se to dnes i bez urgovani pohnulo :)
doufam ze to prijde bez dobirky, bylo to 128 dolaru i s postou

Kód: Vybrat vše

Podací číslo zásilky přidělené v České republice: CS916838454VV.
Zásilka podána dne 27.05.2010.
Zásilka dne 29.05.2010 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 31.05.2010 převzata vyměňovací poštou 22000 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 31.05.2010 předána k celnímu řízení.
Zásilka dne 01.06.2010 uložena ve skladu vyclívací pošty 22000 - pošta Praha 120.
Celní řízení dne 01.06.2010 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.
Zásilka dne 07.06.2010 celně propuštěna do další přepravy.
Zásilka přepravována k dodací poště.
olisoft

#720 Příspěvek od olisoft »

Vyzera to, ze situacia na HKP sa zlepsila :D

Air transport delay, now resolved.
The previous weeks airport delays were due to increased parcel screening. Thankfully these delays are now behind us and we can focus on clearing the order backlog.
For those customers with a parcel thats not showing a tracking number correctly, or non at all, please do not be concerned, this may be due to a shortage in EMS/Air Parcel forms.
Because of this, your parcel may arrive before the tracking numbers register on the website.

We plan to be back to 24hr ship-out times within 2 days.
Thanks again for your patience and understanding during this period.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“