No nic, nemá cenu to rozebírat a příště si dám na takové pozor
Modeláři- jedna rodina?
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Geo > slivovice neslivovice, zalitat bychom zase mohli
Ja z tebe misto slivovice zase potrebuji vytahnout nejake modelarske rozumy - poridil jsem na Mentora taky backory, ale vubec nevim jak je pridelat spravne, vsechny reseni co me napadly jsou dost podezrele
Navic jsem objevil u Orechu zajimave vypadajici plochu, tak bychom mohli vzit elektry a testnout ji
Navic jsem objevil u Orechu zajimave vypadajici plochu, tak bychom mohli vzit elektry a testnout ji
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Jinak obecne k tematu - ja jsem nastesti vzdycky narazil jen na super lidi, at uz pri nakupovani nebo prodavani pres modelbazar nebo pri letani na svazich a loukach - rad vzpominam treba na partu mistnich modelaru na Javorniku, se kterou jsme krasne pokecali a zaletali, nebo i na spoustu setkani a spolecnych poletani se stejne postizenimy lidmi na Opatove, Divcakach a dalsich mistech
Na druhou stranu dost opacnou zkusenost mam z letiste - pred nekolika lety jsme se rozhodli s kamaradem ze zajedeme na Tocnou a lidi co tam zrovna litali byli dost silne neprijemni, obzvlast jeden z pritomnych, ktery na nas od prvni chvile de facto jen rval nebo kritizoval, takze nez se s tim kokotem pohadat tak jsme to radsi zabalili a zase jeli domu - takze k letistim mam zatim trochu neduveru
Na druhou stranu dost opacnou zkusenost mam z letiste - pred nekolika lety jsme se rozhodli s kamaradem ze zajedeme na Tocnou a lidi co tam zrovna litali byli dost silne neprijemni, obzvlast jeden z pritomnych, ktery na nas od prvni chvile de facto jen rval nebo kritizoval, takze nez se s tim kokotem pohadat tak jsme to radsi zabalili a zase jeli domu - takze k letistim mam zatim trochu neduveru
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Were napsal:
- takze k letistim mam ted trochu neduveru
Já v podstatě taky utekl z letiště na kopce kuli lidem,kteří jsou blíž mému chápání modelařiny,cítím se tam mnohem svobodněji a nic moc se tam neřeší a spíš lítá,na partu modelářu z Kařízku ale občas vzpomínám se slzou v oku,takovou pohodu jsem jinde nezažil a jezdil jsem tam rád.Na Sobínce taky v poho,ale na mé gusto moc začátečníku a ty hodinové lety Belanek a podobných hornoplochu mě nakonec asi vyhnali do těch kopcu
- takze k letistim mam ted trochu neduveru
Já v podstatě taky utekl z letiště na kopce kuli lidem,kteří jsou blíž mému chápání modelařiny,cítím se tam mnohem svobodněji a nic moc se tam neřeší a spíš lítá,na partu modelářu z Kařízku ale občas vzpomínám se slzou v oku,takovou pohodu jsem jinde nezažil a jezdil jsem tam rád.Na Sobínce taky v poho,ale na mé gusto moc začátečníku a ty hodinové lety Belanek a podobných hornoplochu mě nakonec asi vyhnali do těch kopcu
radek.domin píše:MaxKin píše:asi je to dobou , mi co jsme prosly cestou když nic nabylo a snad pravě proto jsme si byli blíž.
dnes je to tak trochu o tom kdo si koupí lepší ero (ato nejen u rekreacních modelů ale i u soutěžáků)
Je tedy modelář ten kdo jenom letá ,nebo ten kdo i staví a snaží se vymislet jak co udělat
Promiň, ale můžu se zeptat kolik je ti let? Píšeš že si zažil dobu kdy nic nebylo, ale podle gramatiky to spíš vypadá že ještě nemáš občanku. Nechci se tě dotknout, ale nedovedu si představit dospělýho člověka jak napíše "mi co jsme prosly" a "vymislet".
Omlouvám se a také se stydím že mi to trochu ujelo
Jednak jsem to psal po x-tém pivu a nějak jsem něřešil pravopis s tím že je to ve volné diskuzi se to moc neřeší (a opravovat chyby se mi nechtělo) jiní tu používají i jazyk který se nedá nazvat ani češtinou ani slovenčtinou či podobným jazykem.A pokud jde o můj věk tak je to asi tak že moje děti ji už mají také
MaxKin píše:radek.domin píše:MaxKin píše:asi je to dobou , mi co jsme prosly cestou když nic nabylo a snad pravě proto jsme si byli blíž.
dnes je to tak trochu o tom kdo si koupí lepší ero (ato nejen u rekreacních modelů ale i u soutěžáků)
Je tedy modelář ten kdo jenom letá ,nebo ten kdo i staví a snaží se vymislet jak co udělat
Promiň, ale můžu se zeptat kolik je ti let? Píšeš že si zažil dobu kdy nic nebylo, ale podle gramatiky to spíš vypadá že ještě nemáš občanku. Nechci se tě dotknout, ale nedovedu si představit dospělýho člověka jak napíše "mi co jsme prosly" a "vymislet".
Omlouvám se a také se stydím že mi to trochu ujelo![]()
Jednak jsem to psal po x-tém pivu a nějak jsem něřešil pravopis s tím že je to ve volné diskuzi se to moc neřeší (a opravovat chyby se mi nechtělo) jiní tu používají i jazyk který se nedá nazvat ani češtinou ani slovenčtinou či podobným jazykem.A pokud jde o můj věk tak je to asi tak že moje děti ji už mají také
Zdravim, places hezky ale na spatnem hrobe. Ja napriklad jsem cca rok normalnim clenem rc airport slatina, co plati normalne prispevky. Priznavam ze ogranizace moc dobre nefunguje v posledni dobe ( lidi co to asi delaji/delali ) nemaji asi casu nazbyt.
Jinak k tomu "ze si muze prijit zalitat kazdy" je to pravda ale v pravidlech je ze clenove klubu maji vzdy prednost. Za druhe protoze jsem tam pomerne casto, vidam lidi o kterych nevim zda jsou cleny/nejsou nekteri se ani neobtezuji zabucet kdyz prijedou. Byl jsem svedkem i toho ze prijel manik zapnul si analog radio a roztocil vrtulnik v ruce clovickovi co si ho nesl na plochu. Takze se potom nediv ze nekoo takoveho schuti "matadori" vypraskaj. Nevim jestli je v soucasnosti stop stav. Pokud stojis o clenstvi zkus znova officialni mail ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
bigsam72 píše:
Zdravim, places hezky ale na spatnem hrobe. Ja napriklad jsem cca rok normalnim clenem rc airport slatina, co plati normalne prispevky. Priznavam ze ogranizace moc dobre nefunguje v posledni dobe ( lidi co to asi delaji/delali ) nemaji asi casu nazbyt.
Jinak k tomu "ze si muze prijit zalitat kazdy" je to pravda ale v pravidlech je ze clenove klubu maji vzdy prednost. Za druhe protoze jsem tam pomerne casto, vidam lidi o kterych nevim zda jsou cleny/nejsou nekteri se ani neobtezuji zabucet kdyz prijedou. Byl jsem svedkem i toho ze prijel manik zapnul si analog radio a roztocil vrtulnik v ruce clovickovi co si ho nesl na plochu. Takze se potom nediv ze nekoo takoveho schuti "matadori" vypraskaj. Nevim jestli je v soucasnosti stop stav. Pokud stojis o clenstvi zkus znova officialni mail ..
To Jsi to asi špatně pochopil , celé to je o tom že srážka s blbcem je velkej problem
Samo sebou to začíná u toho zdravení (a ostatních základních lidských návyků) , jak je tedy možné že se pak oíše že jeden sejmul toho druheho a on je v pravu atd.......
Nechtěl jsem dělat soud nad ostatními ,ale úvahu nad tím jací jsme (v dobrém i zlém)
už jsem to nevydržel
já modelařím 40let, rozhodně se nepovažuji za dobrého pilota, stavím si modely protože to je koníček
na tonto fóru je mnoho modelářů kteří něco umějí ale daleko větší množství je bohužel těch co jen ostatní napadají, tak to je a nezmění se to.
neřeším jestli má někdo RC model v ceně nové Fabie a v něm odpovídající soupravu, bohužel většinou neumí ani nastartovat motor (ale na to má lidi)
problém je takový "modelář" který na ostatní jen plive protože jaksi jsou pod cenou
je mi skutečně líto těch kteří jsou přesvědčeni že jejich HiTech RC souprava za několik desítek tisíc není vyrobena v číně (ať si zkusí prohlédnout ono CE - není to náhodou China Export)
p.s. doba kdy si každý modelář musel model postavit sám stavěla všechny na stejnou startovní čáru, a tomuto koníčku potažmo i sportu se věnoval jen ten kdo na to měl "nejen peníze", mezilidské vztahy jsou poplatné době, a tolik agresivity a bezohlednosti sebou nese bohužel nová doba.
já modelařím 40let, rozhodně se nepovažuji za dobrého pilota, stavím si modely protože to je koníček
na tonto fóru je mnoho modelářů kteří něco umějí ale daleko větší množství je bohužel těch co jen ostatní napadají, tak to je a nezmění se to.
neřeším jestli má někdo RC model v ceně nové Fabie a v něm odpovídající soupravu, bohužel většinou neumí ani nastartovat motor (ale na to má lidi)
problém je takový "modelář" který na ostatní jen plive protože jaksi jsou pod cenou
je mi skutečně líto těch kteří jsou přesvědčeni že jejich HiTech RC souprava za několik desítek tisíc není vyrobena v číně (ať si zkusí prohlédnout ono CE - není to náhodou China Export)
p.s. doba kdy si každý modelář musel model postavit sám stavěla všechny na stejnou startovní čáru, a tomuto koníčku potažmo i sportu se věnoval jen ten kdo na to měl "nejen peníze", mezilidské vztahy jsou poplatné době, a tolik agresivity a bezohlednosti sebou nese bohužel nová doba.
RCmichal píše:už jsem to nevydržel............
Neviděl bych to rozhodně tak černě.
Modelařit jsem začal taky před 40 roky, teď jsem se k tomu vrátil zpátky tak cca před 8 ? rokama.
Občas tady někdo hlavně z těch starší pokňučí tímhle způsobem. Jaká je to sviňárna, že si to ti mladí kluci nestaví sami, neřežou ty prkýnka....., ale koupí hotovou stavebmici, nebo si to nechají komplet postavit a pak létají třeba třímetrové akrobaty za xx tisíc.
Když to budou lepit, tak nevyroste další Brukman, nebo Pauzolis.
Takže je mi šumafuk s čím kdo létá a jestli si to komplet postavil, nebo koupil hotové.
Když ten názor obrátím proti Tobě, tak mě zase někdy připadá, že se tady příliš kňučí nad cenama a king je ten, kdo to dokáže poskládat nejlevněji.
Prostě tohle je hobby, nemusíš to dělat, pokud jsi na tom vyloženě blbě finančně.
Jestli se tady např. ptá patnáctiletý kluk na jednorotorové vrtulníky na spalovák a trvá na tom, že to chce létat a má komplet na všechno od začátku 10 000,- a přes všechno vysvětlování hledá nejlevnější vrtulník, TX..., nechce to vzdát, tak se to dá pochopit.
Pokud stejným způsobem reaguje začátečník ve 40-ti letech, je to na návštěvu jiného specializovaného pracoviště.
Tak už jsou temi nářky zaplácaný všechny sekce..ne pardon - v pomalém letu ještě ne...... fakt nevím o co vám všem jde? Nekritizuji - nemám nic proti T9 a podobným - ale-ale! Pokud ji někdo bude vynášet do nebe a srovnávat s opravdu špičkovými výrobky a smát se jak dobře on nakoupil a jací jsou ostatní paka že maj to stejný za xkrát víc pak se buhužel nemůže divit že dostane po capkách .Je to tak se vším - když a mnou přijede kámoš lambem tak se půjdu kouknout a budu nepokrytě slintat - pokud třeba s Mkovým BMW tak se taky půjdu kouknout a budu se kochat špičkovou technikou - pokud Fábií taky mu ji pochválím -ale-ale! Pokud bude vychvalovat škoďárnu do nebe a plivat na ty dva jací že jsou to hlupáci že on má přece stejně dobré a kvalitní auto tak ho pošlu do prxxx kámoš nekámoš. Takže asi tak pánové- přeji dobrý večer všem vespolek.-Radek