vrtulnik - prcek musim se podelit :- )))

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pns

#31 Příspěvek od pns »

zdzd píše:No, jeden bývalý vojenský, současný záchrankový pilot by se tu našel.

Lítá i modelové heliny a světe div se, taky pozná hračku od nehračky.

a co je tedy nehracka? :D

aby treba nechtel nasednout do neceho od align :D

jinak myslim ze tuhle supr debatu rozpoutal nekdo kvuli uplne necemu jinemu a s jasnym vysledkem :D ale pokracujte at se muzu smat dal :D :D
Dareba

#32 Příspěvek od Dareba »

Hoši, musím se smát téhle debatě. Náhodou mám jednu podobnou doma a je s ní fajn sranda. Sice se to zas nedá tak řídit jako pořádný vrťas ale ta zábava za pár kaček. Do většího nejdu bo lítám větroně .-)
zdzd

#33 Příspěvek od zdzd »

pns píše:a co je tedy nehracka? :D

Ono je to telkem jednoduché. Definoval to svým postupem jeden provozovatelů helimodel shopu a servisu. Když mu přineseš nastavit něco jako Walkeru, pošle tě do Tesca k regálu s hračkami a nebude tím více ztrácet čas. Rozhodnutí je celkem jednoduché. Když je cena za několikahodinové seřízení, (které za pár hodin bude k ničemi, protože se to zase nějak zkroutí) přibližně odpovídající pořizovací ceně, je veškerá snaha bezúčelná. To je pohled z hlediska modelu coby sportovního nařadí.

A ještě jinak, z hlediska využití. Typická hračka je to, co dáš do rukou několikaletému dítěti a ono s tím bude schopné z fleku lítat po bytě. Za týden ho to přestane bavit, což většinou taky odpovídá projektované životnosti dotyčného předmětu.
pns

#34 Příspěvek od pns »

zdzd píše:
pns píše:a co je tedy nehracka? :D

Ono je to telkem jednoduché. Definoval to svým postupem jeden provozovatelů helimodel shopu a servisu. Když mu přineseš nastavit něco jako Walkeru, pošle tě do Tesca k regálu s hračkami a nebude tím více ztrácet čas. Rozhodnutí je celkem jednoduché. Když je cena za několikahodinové seřízení, (které za pár hodin bude k ničemi, protože se to zase nějak zkroutí) přibližně odpovídající pořizovací ceně, je veškerá snaha bezúčelná. To je pohled z hlediska modelu coby sportovního nařadí.

A ještě jinak, z hlediska využití. Typická hračka je to, co dáš do rukou několikaletému dítěti a ono s tím bude schopné z fleku lítat po bytě. Za týden ho to přestane bavit, což většinou taky odpovídá projektované životnosti dotyčného předmětu.

k tomu nemam co napsat :roll: snad jen, ze doufam, ze vrtulnik o velikosti M nebo XXL, nebo svym vybavenim za 1.tis, nebo 50.tis budou stale brany za hracky, neboli pak uz na ty co tu oznacujete za "nehracky" ci "netypicke hracky" bude potreba letecky proukaz :(
Kovboj

#35 Příspěvek od Kovboj »

zdzd píše:To je pohled z hlediska modelu coby sportovního nařadí.

I sport je jen hraní :-)
raging

#36 Příspěvek od raging »

Obecně se tu bavíme o modelech různé kvality , cenových relacích pro rozličné věkové kategorie.Faktem je,že jsou levné funkční modýlky,nejčastěji koaxy, určeny pro ty nejmladší,pak pro ty zkušenější už něco opravdovějšího,jednorotory typu Honey bee,atd. Pak teprve přichází na řadu(jak říká Zdenek) sportovní nářadí mnohdy osazené tím nejlepším a nejdražším.Takový stroj už prijde i na několik desítek tisíc.
Všechno je to samozřejmě o penězích a proto,kdo se hodlá dobře naučit létat a později se tomu věnovat,musí hodně investovat.Pravda,létat se dá i s prckem za pět stovek,nebo za tři litry HB,Belt atd.ale není to ono.Jak potom okusíš něco,co opravdu funguje bez kompromisů,dostaví se opravdový požitek z létání.Je to moje osobní zkušenost i z velkého létání.

Ale stejně jsou to všechno hračky :lol: :lol: že Zdendo :wink:
zdzd

#37 Příspěvek od zdzd »

Kovboj píše:
zdzd píše:To je pohled z hlediska modelu coby sportovního nařadí.

I sport je jen hraní :-)

Aneb muži se od chlapců liší jen cenou svých hraček. :wink:

Nicméně vybavení pro sport se obvykle říká nářadí, nikoliv hračky.

To aby jsme před babami nevypadali tak infantilně. :lol:

P.S.: Robertkům se raději taky někdy říká hračky. :lol: :lol: :lol:
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od zdendys »

psena píše: Nekdy lepsi drzet jazyk za zuby a podezreni sdelit, az bude nejakej dukaz.

Hlavně to vysvětli těm, a jsou tady, ne že nejsou, co už byli okradeni.
Kdyby nějaký "paranoik", jak říkáš preventivně napsal něco o obezřetnosti, nemuseli dneska plakat na RC mánii...
A s tím,nevím přesně přesně kdo, psal něco o namachrovaných majitelích heli, se dá i souhlasit, celá společnost je totiž rozdělena na kvalitu a shit.
Kdo má Fabku, je u majitele kapku lepšího auta idiot, stejně jako u motocyklů, zkrátka všeho.
Tolerance, pokora, slušnost, vše je bohužel nenávratně v prdeli...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
AR1
Kontaktovat uživatele:

Re: vrtulnik - prcek musim se podelit :- )))

#39 Příspěvek od AR1 »

Kovboj píše:
Jarda Malík píše:zdravim vsechny, musim se podelit se svoji zkusenosti. Koupil jsem si novinku - nejmensi vrtulnik co existuje (pry) Mini X

První příspěvek ve fóru a hned s nadšeným komentářem a přesným odkazem na nějaký shop. Zajímavé :wink:

To se ti moc nepovedlo, víme proč, že.....Spustils to tu dost zbytečně, přijde mi.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od arda1 »

Pánové dovoluji si upozornit , že když jsem zde ještě jako moderátor-cirka 3 roky nazpět tomu bude- HELI sekci prosazoval (a hromada lidí byla proti - že stačí na Mojehobby a na manii to nepatří)tak to bylo právě pro to, aby měli i majitelé těchto"hraček" se kde zeptat,pořešit problémy a třeba si i o tom pokecat -protože na druhém serveru by ho okamžitě vyfakovali.Takže trochu tolerance prosím ano?Děkuji arda1 :wink:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od AR1 »

ardo, sice s tebou tentokrát souhlasím, ale proč ty furt musíš udílet rady kdo a jak se má bavit? Chápu že ty příspěvky nějak naflákat musíš ale zas taková autorita se mi nejevíš :wink: :) Nic ve zlým!
arda1
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od arda1 »

Achjo- když dochází argumenty tak nastupuje obvyklá písnička o počtu příspěvků ?Ale je fakt že to tady už dlouho od nikoho nebylo. Víš že je mi total jedno kolik jich mám? Vážně - jen mi vadí když se tady slétne hejno"spravedlivých" na někoho kdo jim nejde zrovna "pod nos".A máš pravdu v jednom-na "AUTORITU" jsou tady opravdu jiní. Znovu opakuji že 99% věcí řeším po třeba ICQ (Skype,mail,PM) a ne zde na fóru právě kvůli takovýmto naprosto nesmyslným reakcím a osobním útokům. :wink:
boZZda

#43 Příspěvek od boZZda »

...pánové, tohle už je diskuze o hov****
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Kovboj

Re: vrtulnik - prcek musim se podelit :- )))

#44 Příspěvek od Kovboj »

AR1 píše:
Kovboj píše:To se ti moc nepovedlo, víme proč, že.....Spustils to tu dost zbytečně, přijde mi.

Ano, já za všechno můžu :lol:
zdzd

#45 Příspěvek od zdzd »

zdendys píše:A s tím,nevím přesně přesně kdo, psal něco o namachrovaných majitelích heli, se dá i souhlasit, celá společnost je totiž rozdělena na kvalitu a shit.
Kdo má Fabku, je u majitele kapku lepšího auta idiot, stejně jako u motocyklů, zkrátka všeho.
Tolerance, pokora, slušnost, vše je bohužel nenávratně v prdeli...

Tím jsi chtěl jako naznačit, že kdo má něco lepšího, je automaticky namachrovaný a ty, co to nemají,i automaticky považuje za idioty? Ale no tak, to si snad děláš prdel ne?

Je to o vlastnostech lidí. Závistivec považuje všechny s lepším za idioty, snob pro změnu zase ty s tím horším. Mimo to ovšem existuje většina lidí, kterým je jasné, že ne všichni maji stejně a vůbec to neprožívají.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“