Termický vetroň - rozpetie okolo 2,5-3m

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od Abu »

Blazna jsem myslel samozrejme v dobrem. :wink:
Jen mi bylo lito toho modelu a byl jsem uprimne rad, kdyz de vratil vcelku a hlavne na misto startu.
Vario sice povazuji pro hledani stoupaku za trosku "nelegalni metodu", ale velmi jsem ho ocenil pri tom klesani, bez nej by to dostat dolu bylo o hodne tezsi. I tak to byly nervy (a to jsem byl jen nezaujaty pozorovatel).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od vitousek »

Nahoru může, dolů musí !!! :lol:

Já nevím, prostě potlačím ( výškovku ) a nechám letět. Není třeba se bát, dolů se určitě dostane... :lol: :oops: :wink:
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od Vigo »

vitousek píše:Nahoru může, dolů musí !!! :lol:

Já nevím, prostě potlačím ( výškovku ) a nechám letět. Není třeba se bát, dolů se určitě dostane... :lol: :oops: :wink:

Hehe, jak co a v jakém stavu :twisted:
bee_free
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od bee_free »

to je tak když ti někdo kdo stojí vedle tebe řiká: Tleská ti ten větroň nebo se mi to jen zdá? :twisted:
Ulimate 1000, Mustang P-51, OMEI, Flash, X-treme, Volcano 50, Katana 2m MH
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od vitousek »

Vigo píše:Hehe, jak co a v jakém stavu :twisted:

Neboj, já měl také stažené půlky, když sem Primeru dostával dolů. Nejhorší je, že chvíli před tím jsme létali pod Mojmírovo dohledem s IONem.....
Docela mi dělá problémy si uvědomit, že ne s každým letadlem se to dá tak létat.

Si představ, že létáš s Optimou a chvíli na to máš vyklesat s Etalonem.....
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od sramy »

Prosím tě Abu, mám dotaz ohledně Etalonu 2,5m, jaký je rozměr hloubky křídla v centroplanu?

Profil na prodloužené verzi je stejný S 4083 modifikovaný, jako na krátké verzi?

Jaká byla viditelnost na ve výšce 707m na soutěži?

Přiznám se, že pokukuji po termickém větroni o rozpětí 2,5 - 3m, v plánu byl kompozit, ale ta cena. Za to Etalon je cenově příjemější.

Žádný model od L.Svobody, nemám, ale co jsem četl, tak si je každý chválí.
Jaká byla dodací doba a cena za provedení XL (jestli nejní tajná :D )?
Díky za info.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
Abu
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od Abu »

vitousek píše:Si představ, že létáš s Optimou a chvíli na to máš vyklesat s Etalonem.....

A pak prijde nejakej Kubica, da do Castora triclanek a lita s tim jako s Optimou, blazen jeden. Sice Castor je trosku pevnejsi nez E., ale stejne.... :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od Abu »

sramy píše:Prosím tě Abu, mám dotaz ohledně Etalonu 2,5m, jaký je rozměr hloubky křídla v centroplanu?

Stejna jako u std 2,2 verze, tedy 18cm. Kridlo je pomerne stihle, bal jsem se, ze to bude trosku potvora, ale pri vaze do 1kg je to beranek, umi letet krokem.

sramy píše:Profil na prodloužené verzi je stejný S 4083 modifikovaný, jako na krátké verzi?
Profil je stejny, aspon podle slov L.S. Ta modifikace je pry zmenseni vysky na 7,5% pro lepsi pronikavost. Asi to tak je, profil je opravdu dost tenky (max tloustka serva je 11mm, nebo pak vystouple krytky).

sramy píše:Jaká byla viditelnost na ve výšce 707m na soutěži?
To jsem nelital ja ale Bee_free s verzi 2,2m a nebyl to soutezni let, ale az po zavodech. Viditelnost byla... no... proti mraku bylo NECO videt, ale uz to bylo opravdu hodne male.
Ale myslim si, ze trimetrovka ve stejne vysce by na tom nebyla o moc lip (sam s jednou litam a vozim vyskomer, nad 500 uz to neni nic moc prijemneho).

sramy píše:Jaká byla dodací doba a cena za provedení XL (jestli nejní tajná :D )?
Díky za info.
To si musis s vyrobcem sam domluvit. Ja mel slibeno dodani za 5 tydnu a trvalo to asi 6, takze pohoda.
Cena zalezi na mnoha vecech - klapky nebo bez, lakovani nebo ne, barvicky, komplet model vcetne mot.prepazky a vlepene ocasni trubky nebo jen stavebnice,..... Jsou to sice stokorunove polozky, ale kdyz se to nascita tak uz je to znat. Orientacne pocitej kolem 5000,- Priplatek za zvetsene kridlo je az smesne maly, kolem 200,- Ale ja daval i jinou ocasni trubku (konickou a delsi), ta stala taky neco navic.

Jeste poznamka k letovemu projevu - rozhodne se to nechova jako nejake kompozitove F3J, je to mnohem lehci, leta to pomaleji, spis bych to prirovnal k velikanskemu hazedlu. Nevim jestli to bude proti Boleru nebo Q10 nejaky velky kvalitativni skok... ?
bee_free
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od bee_free »

Abu píše:Jeste poznamka k letovemu projevu - rozhodne se to nechova jako nejake kompozitove F3J, je to mnohem lehci, leta to pomaleji, spis bych to prirovnal k velikanskemu hazedlu. Nevim jestli to bude proti Boleru nebo Q10 nejaky velky kvalitativni skok... ?

Etalon je termicky special bez velke setrvacnosti a hmotnosti. Muj 2.2m ma letovku 780g.
Ulimate 1000, Mustang P-51, OMEI, Flash, X-treme, Volcano 50, Katana 2m MH
sramy
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od sramy »

Díky moc za vyčrpávající odpovědi.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
graup15

#206 Příspěvek od graup15 »

[quote="sramy"]
Ale myslim si, ze trimetrovka ve stejne vysce by na tom nebyla o moc lip (sam s jednou litam a vozim vyskomer, nad 500 uz to neni nic moc prijemneho).

500 m ještě je dost dobře vidět..tam jsem skoro každé létání. :-))
Čekám na počasí, které světelnými a termickými podmínkami dá 1km.:-))
sramy
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od sramy »

ubosek píše:alebo neco od Valenty by ste nevedeli poradit?

Co tento model
http://www.valentamodel.cz/35.htm , teď po něm pokukuju, jen ta cena, přemýšlím, zda si nepřiplatit za kompozitový model.
www.lmkchotebor.cz
sramy
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od sramy »

Je to tedy nad limit, má rozpětí 3,5m. :D
www.lmkchotebor.cz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od Marek71 »

Dnes som konečne zaletel Elipsoida... úspešne !
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... zalet.html

Je tam aj záznam z výškomeru zLog, stúpavosť na motor v pohode 13m/s, na 20s stúpania sa dá plachtiť 5 min. minút, takže baterka 2250mAh bude takmer "na večnosť" :-)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Pamo
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Pamo »

super :wink: , gratulujem :)
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=765
Odpovědět

Zpět na „Větroně“