Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
krtek2k

#211 Příspěvek od krtek2k »

Nehledej žádný dogma, každej si má helinu nastavit sobě na pohodu, tak jak mu to vyhovuje , nebo ne?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
radek.domin

#212 Příspěvek od radek.domin »

Přesně tak. Hlavní je co nejvíc lítat. Jak říká Scott Gray. Je vždycky lepší lítat pořád se stejným setupem i když to neni úplně dokonalý než to pořád dokola štělovat.

Přijde mi že se obecně hodně kecá a málo lítá. Ale to je tak se vším. V rally taky. Jsou plný diskuze lidí co vyprávěj kolik mají v tom svým autě koní a co všechno štělujou a tuní. Když pak ale jsem na nějakej soutěži, kde je potřeba se ukázat a trochu zariskovat, tak je nás tam pár. Všichni ty tuneři sedí doma a montujou nový autorádia :-) Tím nechci nikoho tady urazit samozřejmě, jen jsem si na to tak vzpomněl.

Třeba teď je hezky, takže já jdu lítat :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od psena »

Me uz auta nastesti pomalu opousteji, jediny co by me opravdu jeste vzalo, je Rally... tohle fakt beru, snad jedinej nezdegenerovanej sport bezpecnostnima pravidlama, unikovyma zonama atd...
A navic jizda bokem me fakt docela bavi... tady je to docela dobre videt http://www.youtube.com/watch?v=dmZ-Id_t48o :D
Co se litani tyce, nekdy si radsi zateoretizuju na zdejsim foru, nez abych jel za litat... to se totiz musim oblect, jit pred barak do auta, pak jet 5km a tam heli vybalit.. a navic se pri tom litani stoji, ale uz jsem si koupil zidlicku :D :lol:
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od gamer007 »

Psena, ty jsi docela kaskader co? Ale pěkný drifty... Taky připěju videem, z dnešního lítání s tím mým hybridem-youtube Bad quality, je to telefonem. Jen pro info, nemám 3D ambice, lítám pro zábavu :wink:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Georg9

#215 Příspěvek od Georg9 »

psena píše:Me uz auta nastesti pomalu opousteji, jediny co by me opravdu jeste vzalo, je Rally... tohle fakt beru, snad jedinej nezdegenerovanej sport bezpecnostnima pravidlama, unikovyma zonama atd...
A navic jizda bokem me fakt docela bavi... tady je to docela dobre videt http://www.youtube.com/watch?v=dmZ-Id_t48o :D
Co se litani tyce, nekdy si radsi zateoretizuju na zdejsim foru, nez abych jel za litat... to se totiz musim oblect, jit pred barak do auta, pak jet 5km a tam heli vybalit.. a navic se pri tom litani stoji, ale uz jsem si koupil zidlicku :D :lol:

Kurde jde videt ze máš cit pro dobrou pilotáž :).. To je jeden z tvých bavoráčků z depozitu, že co máš na víkendový ježdění.. :)..
Georg9

#216 Příspěvek od Georg9 »

gamer007 píše:Psena, ty jsi docela kaskader co? Ale pěkný drifty... Taky připěju videem, z dnešního lítání s tím mým hybridem-youtube Bad quality, je to telefonem. Jen pro info, nemám 3D ambice, lítám pro zábavu :wink:

Čau zajímavé.. Musím se přiznat že mě to zatím jeste ani nenapadlo si vzít náky stativ, nebo vymyslet kameru nekam polozit, takže dobrá myšlenka, ale proč me to nenapado je snad jasný :-D... JInak sem to jeste nezkoukl celé, ale v case 2:05 si tomu dal pěkně pokouřit :)). Měj se :)... V tom vetru bych si to netroufl, takže tak :) ale s obilím to máš pěkný
psena
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od psena »

gamer007 píše:Psena, ty jsi docela kaskader co? Ale pěkný drifty... Taky připěju videem, z dnešního lítání s tím mým hybridem-youtube Bad quality, je to telefonem. Jen pro info, nemám 3D ambice, lítám pro zábavu :wink:

Ty nemas 3D ambice? Jde ti to moc dobre. Skoda, ze neni videt vic do stran, priste si nekoho na to natoceni pozvi. Jinak je videt, ze uz i 500ka je proste jinde 450ka, ve vetru zvlast.
psena
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od psena »

Georg9:
Ani stativ neni uplne idealni, porad se tam nic nevleze, ale premyslel jsem nad necim takovym a nahravat si kdykoliv budu chtit http://www.datart.cz/katalog/Digitalni- ... -WIDE.html
Ale nejsem moc studijni typ abych to delal a onanovat nad vlastnim videem zatim asi nebudu, takze staci kdyz si obcas pozvu manzelku, ale jestli zdravi, penize a moje pile dovoli a ja se jednou naucim neco k natoceni, tak mam kamose co ma firmu na nataceni videi a filmu s bezvadnym vybavenim a necham si to natocit v profi kvalite treba i z vice kamer....proste tak jak to delaji amici, to je pak radost se divat. Napriklad http://www.youtube.com/watch?v=SYBs4v_1 ... _embedded#!
radek.domin

#219 Příspěvek od radek.domin »

Pár fotek z dnešního lítání...
http://picasaweb.google.com/radek.domin/TRex450Pro

Děkuju Jirkovi za focení
psena
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od psena »

Rekni Jirkovi, at si ty fotky opravi, ma skoro vsechny otoceny spodkem nahoru, musel jsem si otocit monitor abych se na heli mohl podivat tak jak patri :)
Jakym sklem to fotil? Pekny fotky ty casy jsou tak akorat, ze to ma svou dynamiku, neni to staticky.
radek.domin

#221 Příspěvek od radek.domin »

http://www.youtube.com/watch?v=slJ7DEn7FbA

Pri dalsi baterce mi zacal umirat motor. Uz tady sel dost spatne a netahnul. Pri ted dalsi baterce zacal vysazovat. Proste vypne a za vterinu se zase rozbehne. Moc velka zabava :-)

Neni tu nejakej Prazak, s nejakym cinskym motorem do 450tky v supliku?
psena
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od psena »

Chapu to dobre, ze mas objednanej nejakej poradnej kvalitni motor a nez ti dojde tak potrebujes nejakej na docasny pouziti? Jen me prekvapilo, ze shanis v inzerci Tournigy...
radek.domin

#223 Příspěvek od radek.domin »

Ano, chapes to dobre.

Na druhou stranu na tomhle motoru mam vic jak 200 baterek. To mi neprijde jako spatny score na motor za par dolaru :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od psena »

No ja nemluvim o tom kolik to zvladne baterek ale o vyuziti energie, ktera u Tournigy neni nijak zavratna. Teda v pomeru ke tvym ambicim... ten motor urcite nebude spatnej, na tvych videich me neprijde ze by mu chybel vykon, ale preci jenom, verim, ze zanedlouho vyuzijes vykony naplno, pak bys mohl pocitit rozdil.
radek.domin

#225 Příspěvek od radek.domin »

Tak jsem po vcerejsim litani musel udelat beznej servis. Kvuli tem vypadkum motoru jsem s tim parkrat prudsejc pristal v autorotaci na asfalt. Tak jenom pro predstavu tem ktery zacinaj, ze to neni jenom o litani, ale ze je potreba si to taky odpracovat :-)

http://picasaweb.google.com/radek.domin ... TRex450Pro

- vymena listu vrtulky (skrabnuty o asfalt)
- vymena hridele vrtulky (lehce ohnuta)
- vymena lozisek v ocasni trubce (uz byly slyset)
- vymena hlavni hridele (byla lehce ohnuta uz asi z drivejska)
- vymena hlavniho ozubenyho kola (nebylo ocesany, nektery zuby byly ale trochu deformovanya bylo to slyset)
- vymena halvnich lozisek
- vymena dradu padel
- znovuvyvazeni listu
- vymena motoru (Pouzil jsem jeden se spatnyma loziskama, jenom jsem prohodil spodni za vrchni. Z toho nemam moc dobrej pocit, ale jinej motor ted nemam.)

Celkem prace na 4h od deviti vecer do jedny.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“