Tak jsem si byl dneska poprvé zalétat, po několika silně začátečnických problémech se mě podařilo sestavit a nastavit vše tak, aby to fungovalo aspoň trošku podle mých představ.
Asi bych začal větičkou: kdybych to byl býval věděl, tak tam nechodím.
Prostě horko jak sviňa, moc nefučelo, vítr ovšem postupně zesiloval

, ale i tak jsem to risknul -> začátečník no... všechno si musím vyzkoušet na vlastní kůži, i lezení po stromech.
Zapnu vysílačku, připojím baterku, Check range na 30m pohoda, tak jdu na to!
První pokus vyslat letadlo do vzduchu ihned skončil pádem na zem, letadlo bylo OK. Při druhém pokusu už jsem byl úspěšnější, ovšem ostrý zvuk motoru, vítr a rychlost AXN v realu udělaly své. Přeci jen je to oproti Phoenixovi rozdíl. Letadlo po nádherném obletu skončilo vysoko v koruně vzdálené (aspoň jsem si myslel, že je dost daleko) staré
velké třešně! Když jsem to viděl, myslel jsem, že je po něm a že ho tam nechám, tam přeci nevylezu. Nějak se mě povedlo vydrápat na strom a ejhle, přežilo náraz v maximální rychlosti v celku.

Zázrakem se mě povedlo dostat letadlo na zem, následovalo dalších několik pokusů, pravda, už jsem šel od lesíka trošku dál.
Další lety už éro skončilo "bezpečně" v ječmeni, přistával jsem sice tam, kde jsem zrovna nechtěl, ale proti větru se tlačná vrtule a plocha letadla AXN Floater Jet moc neprosazovaly.
Příště tedy budu chytřejší.
Asi nejvíc to odnesl čumák letounu, nebýt skelné pásky tak je na hadry! Po nárazu do třešně nezůstala bez šrámu ani vrtule - mám ji vyměnit

A nakonec trošku prasklo i jedno z křidélek, už přelepeno skelnou páskou:

Edit: taky mě po těch karambolech začíná zlobit zámek křídel a to tam mám magnety.