Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Abu »

graup15 píše:Jo když jsem doma stáhnul grafík ze SkyAssistanta, nějak jsem si vzpoměl, jak jsem četl o modelářském letišti na Sobínce (v Praze). Tam si s výškovým omezením 80m asi kluci v termice moc nepolétají. Resp někdy se tam musím zajet podívat, jak se vůbec v tak malé výšce dá létat. :-(

Jednoduse = polovina lidi tam vrci s vrtulnikama a druha polovina lita s motorakama a tvrdi, ze to neni vic nez 80m. Vetronari maji smulu :(
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
graup15

#122 Příspěvek od graup15 »

Hihi..Pepa by si tam zelétal s S16 v hodně mooooooc impulzním režimu. Zapnout motor na 0.5s a byl by na limitní výšce :-))
graup15

#123 Příspěvek od graup15 »

Jo Abu...nějak mi před očima prolétlo že létáš na 40MHz kanál 90...
Já ti do teďka létal taky na 90 kanále, ale na 35MHz :-)))
No už je to minulost..už jsem i mazla překopnul na FASST
Davidus007

#124 Příspěvek od Davidus007 »

graup15 píše:
Davidus007 píše:Ufff to se nedá vydržet, hltám každé slovo a Dalibora (kdy jen můžu) vidím řádit s Vikingem, společně s Pepou :-). Jasně, vím že "můj" pan Sodomka už staví, elektronika se už pomalu sešla (jak jinak plná palba alá Dalibor, bude i stavět) ale kua kdo má vydržet to čekání :-) Už aby.....

Abych tě trošku pozlobil..:-)
Dneska juknu z okna...vyloženě termické počasí. Ráno pršelo..pak 5/8 oblačnosti a sluníčko...nabít baterky 8 minut a za dalších 10 už jsem byl na letišti. Jukni..nosilo to hezky. Klesáčky, ale byli taky vydatné. Jen káňata nějak nebyli..jsou mrchy líný už i lítat:-)
Obrázek

Tak to je sluuuuusnej letovej projev, doslova jsi se vyradil :-)
PiNa
Kontaktovat uživatele:

Re: Co se taky může stát..

#125 Příspěvek od PiNa »

klingon77 píše:BTW: On tady byl Richard Saouma??? Uz ma zalitnuty Corado? :-)

Jo jo byl tu, tady je jeho report z navstevy:

http://web.me.com/lav70r/Site_3/Welcome.html

MC jeste zalitnuty nema, Dalibor ho dost hoooooooodne namlsal s Vikingem, takze MC slo na policku. Taky kvuli tomu, ze toho tedka v praci ma nejak hodne a na staveni osazovani neni cas.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
graup15

#126 Příspěvek od graup15 »

Jojo..byl to příjemný klučina :-)) Ještě by to chtělo osobně poznat Yuriho...
No nikdy neříkej nikdy :-)) Našetříme, domluvíme a až budu alespoň rozumně vládnout angličtinou..vyrazíme na SEFF :-)
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od PepaK »

A je po něm. Viking byl super stroj. Zapích jsem ho z 50 m kolmo 40 cm do země. Neřízený pád a to tam mám Fasst :?: . Král je mrtev ať žije král. :(
Surgical

#128 Příspěvek od Surgical »

Pepo, jak??? Zamrzlo to, nebo co se stalo???
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od PepaK »

Nebyl dál než 200m a najednou to při motorovém stoupání přestalo poslouchat, po chvilce se to na 1-2 s chytlo , tak jsem stahnul plyn a potlačením vyrovnal a to už tam zůstalo. Následoval kolmý pád. A to jsem s tim létal tak 20 minut v 650 m a v poho. Než jsem sehnal něco k vykopání ( nic jinýho než stará sekyrka tam nebylo) tak ještě shořel regulátor. Odsral to i SkyAssistant od pitlabu. Musim pochválit Dalibora, motorová přepážka se ani nehla a předek pouze naprask, ale jak začal kouřit regulátor , tak jsem za to vzal a urval špičku uprostřed kabinky.
graup15

#130 Příspěvek od graup15 »

PepaK píše:Nebyl dál než 200m a najednou to při motorovém stoupání přestalo poslouchat, po chvilce se to na 1-2 s chytlo , tak jsem stahnul plyn a potlačením vyrovnal a to už tam zůstalo. Následoval kolmý pád. A to jsem s tim létal tak 20 minut v 650 m a v poho. Než jsem sehnal něco k vykopání ( nic jinýho než stará sekyrka tam nebylo) tak ještě shořel regulátor. Odsral to i SkyAssistant od pitlabu. Musim pochválit Dalibora, motorová přepážka se ani nehla a předek pouze naprask, ale jak začal kouřit regulátor , tak jsem za to vzal a urval špičku uprostřed kabinky.

Analýza bude problém...najít problém.:-(
Snad se na to přijde.Přemýšlel jsem o tom na letišti dlouho..Napadají mi jen dvě věci..anténa na vysílači. A pak napájení rx..něco muselo selhat. Ale nenapadá mi co...To, že ti Assystant nehlásil pokles, může být tím, že neměl vůbec napájení.Pak nezahlásí ani prd. Teď mi napadá..když to padalo, slyšel jsi sestupný ton z Varia? Jestli ne..systém byl bez šťávy..a to na 100%. Pokud jsi slyšel..je to buď přijímač...nebo vysílač.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od klingon77 »

PepaK píše: Král je mrtev ať žije král. :(

Ouuu, tak to je mi lito :cry: :cry: :cry: Ted je dulezite najit pricinu. Jak byl napajeny Rx?

Nemuzu se zbavit dojmu, tyhle velky elektro-ptaky proste pronasleduje smula: 2x BigBob, Daliborovo servo, ted toto..... Docela se zacinam bat o Ascota..... :?
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Lindbergh »

PepaK: Je mi to moc líto, hlavně abys přišel na to čím to bylo, to je důležité do budoucna, aby se chyba neopakovala... Asi byl nějakej blbej tejden. Já zrušil v jeden den éro (laxní přístup k předletové kontrole), následně mně kolega autem přejel kombata (škoda sice za litr, ale i tak zamrzí) a chvíli na to mně přestala fungovat MC-22s. Asi nějaká erupce na slunci, či co :cry:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Michal_N »

PepaK:
Snad tím nevyvolám "flame", ale Futaba každopádně uvádí, že by přijímače FASST měly být dobře chlazené - viz http://2.4gigahertz.com/faq/faq-fasst-q1064.html . Tak snad bylo chlazení dostatečné a problém nebyl v přehřátí přijímače.
Surgical

#134 Příspěvek od Surgical »

Ona nejen Futaba, všechny 2,4GHz jsou na teplo háklivé, teď v sobotu padl kolega (a něco umí a má za sebou) s Leviosou, měl tam Jeti Duplex, taky rozborem a vyloučením ostatního se konzilium přiklonilo k možnosti uhřátí přijímače....předtím to holt stálo několik hodin na slunci na stojánce a padlo to prakticky při první zatáčce po startu na ztrátu řízení (předtím ale ráno 2 pohodové lety), kdyby to vydrželo ve vzduchu jen kapek déle, tak by se to stihlo asi ochladit náporem vzduchu, takhle holt ne....
tks
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od tks »

Já také nechci provokovat, ale když si představíme ten minimální prostor v trupu, tak k oteplení musí dojít děsně rychle (a přitom nevadí, že motor je studený - může to být LiPol, regl, ... nebo jen letní sluníčko). Pokud ani Viking neměl větrací otvory (podle Daliborovy tradice), tak bych také hledal problém právě tam.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“