Nefunkcna MX-12 - nabijal som 1.5A :(

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
mojtor

Nefunkcna MX-12 - nabijal som 1.5A :(

#1 Příspěvek od mojtor »

Ahoj vsetci,
vcera som som sa pokusil nabijat vysielacovu bateriu, prvy krat som ju nebral z vysielaca a pouzil som konektor na vysielaci a pustil som do nej 1.5A a od toho okamihu uz nejde zapnut :(. Samozrejme hned ako nabijacka napisala chybu pri nabijani, som si uvedomil ze asi som to prehnal z prudom. V navode je napisane ze maximalne je mozne pouzit 1.5A ale ta moja bola asi citlivka. Neviete niekto co sa da teraz s tym robit? Pozeral som poistku vo vysielaci a ta nie je prepalena. Pokial niekto viete ako to riesit, pripadne co tam mohlo odist, pripadne kto by to vedel opravit, dajte vediet.

dik za rady.

ps: to ze som pako uz viem, to mi pisat nemusit, ale za lenivost sa plati :(
Libor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Libor »

Příhody podobné té tvé se zde opakují pravidelně. Nerozumím, proč nabíjíš baterky vysílače takovým proudem. Já mám nabíječku, která dává 150 mA. Stačí dát vysílač na noc dobít a mám zaručeno bezproblémové celodenní létání. Když to zapomenu ráno odpojit třeba proto, že z létání kvůli počasí sešlo, tak se těm baterkám nic nestane. Proud je tak malý, že baterky nelze přebít. :(
arda1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arda1 »

Aniž bych se tě chtěl jakkoli dotkout-koukni co mám "pod čarou" :wink:
ICQ 638556901
TURING

#4 Příspěvek od TURING »

v MX-12 je baterka 1,8Ah NiHm ... jiste, nabijel zbytecne velkym proudem, ale problem, ze mu nejde vysilac, musi byt nekde jinde.

.... je ta baterka vubec nabita ? Zmeril jsi ji ?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od arda1 »

Abych jen neprudil - http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... tec=810655 -proměřil bych pojistku zda je skutečně v pořádku. :wink:
ICQ 638556901
JMalik

Re: Nefunkcna MX-12 - nabijal som 1.5A :(

#6 Příspěvek od JMalik »

mojtor píše:Ahoj vsetci,
vcera som som sa pokusil nabijat vysielacovu bateriu, prvy krat som ju nebral z vysielaca a pouzil som konektor na vysielaci a pustil som do nej 1.5A a od toho okamihu uz nejde zapnut :(. Samozrejme hned ako nabijacka napisala chybu pri nabijani, som si uvedomil ze asi som to prehnal z prudom. V navode je napisane ze maximalne je mozne pouzit 1.5A ale ta moja bola asi citlivka. Neviete niekto co sa da teraz s tym robit? Pozeral som poistku vo vysielaci a ta nie je prepalena. Pokial niekto viete ako to riesit, pripadne co tam mohlo odist, pripadne kto by to vedel opravit, dajte vediet.

dik za rady.

ps: to ze som pako uz viem, to mi pisat nemusit, ale za lenivost sa plati :(

Změř baterku, tu pojistku (nestačí se jenom podívat) a potom tu diodu, pokud jí tam máš a nevyklemoval jsi jí. Prohlédni plošný spoj (cestičky k baterce).
Pokud nic nenajdeš odnes to na léčení do servisu.
mojtor

#7 Příspěvek od mojtor »

Meral som baterku a ma 10.5V, takze tam by asi nemal byt problem. Skusim to rozobrat a pozriem ten plosak.
LV
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od LV »

Libor píše:Příhody podobné té tvé se zde opakují pravidelně. Nerozumím, proč nabíjíš baterky vysílače takovým proudem. Já mám nabíječku, která dává 150 mA. Stačí dát vysílač na noc dobít a mám zaručeno bezproblémové celodenní létání. Když to zapomenu ráno odpojit třeba proto, že z létání kvůli počasí sešlo, tak se těm baterkám nic nestane. Proud je tak malý, že baterky nelze přebít. :(

Ja nabíjam prúdom 60mA... niekedy aj týždeň :D :D :D
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Eddie

#9 Příspěvek od Eddie »

Budeš mít odpálenou cestu na plošnáku. Neboj dá se to spravit.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od frontier »

ještě by bylo dobré napsat jakou nabíječkou si nabíjel, jaký kabel si použil, jestli jsi to nemohl třeba přepolovat, protože ta pojistka nejspíš přemostí ochrannou diodu, jak je u JR/graupnera zvykem, tím pádem může někde být přerušený spoj.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od petertn »

pravdepodobne sa stalo to ze ked si pripajal konektor do vysielaca a mal si nastavenu nabijacku na nabijanie tak pri zasunuti odisla ochranna dioda proti prepolovaniu.
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
mojtor

#12 Příspěvek od mojtor »

nabijal som Shark-om 20, NiMH nabijanie 1.5A. Par sekund sa na nabijacke zobrazovali udaje o nabijani, zacal stupat prud a potom napisalo CONNECTION BREAK.

a koniec :(

uz som to dal chalanom z modelhobby, ze sa pozru na plosak.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od petertn »

diodka alebo plosak, alebo oboje

si treba davat pozor ked zasuvas jacka na nabijanie tak aby kabel na konci nebol skratnuty a ak je pripojeny na nabijacke, tak nastavena na rozumny prud.
V stanicke nenabijam viac ako na 500 mA, treba si uvedomit ze ani baterka nie je vetrana.
Dufam ze stanicka bola vypnuta, lebo pri takom nab prude tam bolo napatie o hodne vyssie ako je napatie akupacku!!!
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“