nemam koule na otoceni vrtasu cumakem ke me

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
error414
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od error414 »

Kenny McCormick píše:
error414 píše:Tak po odbornem vedeni pseny se me podarilo otocit heli cumakem k sobe. dem oslavovat :)
Co ti poradil? :D
Psena? 8)
Mne to tiez velmi nejde, uvisim minutku-dve a to tak ze mi to lieta 1-2 metre do kazdej strany. Je to ubijajuce a nebavi ma to len tak visiet a sim ma uz vobec nebavi...
Pol roka lietam, a este to neviem, a ked bude stale tak fukat ako fuka uz dva tyzdne, predam vrtase a kupim par velkych vrtuli na vyrobu veternej elektrarne...

ja to take udrzim cumakem k sobe v rozmezi 1-2 metru a muj rekord byl tak 20s. Nejdriv sme delali piruletku. Pak sem mel ustalit heli a otocit k sobe. To bylo cele. Kdyz bylo potreba tak me psena rikal kam se heli sune, dopredu-dozadu, abych si dal pozor, to me ze zacatku hodne pomohlo. Jak jsem mel pocit ze uz heli moc nezvladam tak sem hned pridal plyn a sel do otocky.

Ten den kdy sem mohl pokecat o litani me dal vice informaci o nastavovani a litani nez cele 2 mesice na netu. :)
Logo 600 + spirit
boZZda

#32 Příspěvek od boZZda »

error414 píše:...
Ten den kdy sem mohl pokecat o litani me dal vice informaci o nastavovani a litani nez cele 2 mesice na netu. :)

a vovovo tom to je :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
psena
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od psena »

No to je hodne zkreslena informace....
Proste prijel, zaplatil litr a za hodinu sel domu stastnej ze umi viset kabinou k sobe 8)
nene :D .. nic jsem ho ucit nemusel, prisel a lital velmi pekne , bez problemu visel bokem a delal pekny esicka smerem od sebe a tim esickem se dostaval i tech 80m daleko....
Takze ja jsem jen napred udelal ukazku se svou heli, co si ma trenovat a jak vypada heli otocena cumakem k sobe (taky to pomuze, kdyz to clovek zna jen ze simu) on pak udelal dve baterky cviceni, treti baterku udelal svou prvni piruetu (mel tak blbe nastaveny rozsah serva, ze jeji rychlost otocky byla tak pomala, ze to opravdu nebyla zadna sranda) a na ctvrtou baterku jsem se domluvili, ze proste to otoci...
Jak jsem psal a jak i on vedel, byl to pouze psychickej blok... v takovym pripade opravdu staci odpocet 3,2,1 a hopla... a blok je pryc i kdyz potom rikal, ze se mu pekne klepaly kolena, vsak to zname vsichni :)
Jeste tak tyden bude ten klepcec pred kazdym otocenim citit, ale uz nebude potrebovat nici asistenci, proste ma vyhrano co se tohoto prvku tyka a kazda dalsi vyzva uz se prekonava daleko lip.
Takze opravdu kdyz mate podobny problemy, asi je nejlepsi spojit svy sily s nejakym podobnym nadsencem.
Sali

#34 Příspěvek od Sali »

No Psena uz se do toho Brna tesim,snad uz konecne do dvou tydnu se tam dostanu a zacnu Ti platit litr na hodinu abych se neco po dvou letech poletovani naucil. :lol: [/b]
Sali
error414
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od error414 »

tak atulani stav je takovej, ze sem dnes znova zavisel cumakem k sobe. neslo me to sice tak dobre jako vcera ale to bude nejspis tim ze sem uplne prekopal nastaveni heli.

Mel sem spatne natavene krivky a lital sem porad na normal, ted sem nastavil podle minititanskeho manualu krivky na idle 1 plyn(mirne V), kolektiv (-5 - +11), podle pseny sem nastavil vrtulku.

Vysledek je takovej ze z heli je drak jak krava, pri plnem pridani pluny ocas jen mirne cukne, pri normalnim letu drzi jak pribitej (HK401 gyro). Pri klesani uz neujizdi do stran. Heli se otaci kolem sve osy jako drak, celkove je ostrejsi.

lita se stim nepopsatelne lip, jen si na to jeste zvyknout.
Logo 600 + spirit
Kenny McCormick

#36 Příspěvek od Kenny McCormick »

Hej, tiez som tak zacinal, krivka kolektivu od 0 do +8 a stale som pridaval po jednom stupniku. Este nedavno som mal -5/+9. Expa som mal +20, chvost bol pomaly, male otacky na rotore a ktoviecoeste.
SWSH klopenie a klonenie stiahnute na polovicu.
Teraz tu citam, ze som mal od zaciatku mat tak ako treba a tak lietat, nie stale menit nastavenie.
dnes mam expa na 0, krivka od -10 do +10, len swash klopenie a klonenie stale na 4/5 toho co by malo byt. Lieta sa mi tak lepsie, ked to je prilis ostre, tazko sa mi to ovlada.
No co uz, som samouk... :(

Pouziva niekto Expo na chvost?
Na cyklike mi to nechyba, ale na chvoste trosku ano.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#37 Příspěvek od Bizon »

Na ocas se doporučuje používat expa. Některé gyra ho mají dokonce už zabudované.
Mikelo

#38 Příspěvek od Mikelo »

Příjde na to jsou-li potřeba. Když je vrtulník tupý na ocas střed se přiostřuje a naopak. Většinou stačí málo. Když to pilotovi vyhovuje jak je, tak není co exponencializovat. Cílem je, aby výchylka kniplu směrovky jednoduše vyhovovala ruce pilotově.
error414
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od error414 »

Mikelo píše:Příjde na to jsou-li potřeba. Když je vrtulník tupý na ocas střed se přiostřuje a naopak. Většinou stačí málo. Když to pilotovi vyhovuje jak je, tak není co exponencializovat. Cílem je, aby výchylka kniplu směrovky jednoduše vyhovovala ruce pilotově.

problem je ze zacatecnik nevi jestli mu to vyhovuje, on se uci. Takze se s chovanim heli smiri, rekne si ze se to proste tak chova a uci se na blbem nastaveni.

To vidim na sobe. Kdybych driv prisel na to ze se to da ridit lip tak skakam radosti
Logo 600 + spirit
psena
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od psena »

error: A co ta rychlost piruety na obe strany, je to v pohode? Je to stejny a tim padem jsi nakonec nemusel posouvat vrtulku na osce? Okem se me ten uhelk zdal fakt malej, ale mozna to klame a otoceni obstara hlavni rotor v dostatecne mire. Pokud se ta rychlost otaceni zda velka, tak si to trosku zase hod dolu, ale pokud jsi schopnej se otacet uplne pomalicku jak jsem ti ukazoval , kdy vlastne pouzivas na pacce jen opravdu milimetry tak to tak nech, protoze ta rychlost na maximum se ti jeste bude hodit.
psena
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od psena »

Sali píše:No Psena uz se do toho Brna tesim,snad uz konecne do dvou tydnu se tam dostanu a zacnu Ti platit litr na hodinu abych se neco po dvou letech poletovani naucil. :lol: [/b]

Litr je pro zacatecniky, pro pokrocile je 1500 a pro 3D 2000 kc/hod.
Prvni dve urovne jsou i s moji ukazkou, 3D akrobacii uz ucim bez ukazek :lol:
Jinak samozrejme pocitam ze zalitame, jen jsi tady mel byt uz pred mesicem ne?
error414
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od error414 »

psena píše:error: A co ta rychlost piruety na obe strany, je to v pohode? Je to stejny a tim padem jsi nakonec nemusel posouvat vrtulku na osce? Okem se me ten uhelk zdal fakt malej, ale mozna to klame a otoceni obstara hlavni rotor v dostatecne mire. Pokud se ta rychlost otaceni zda velka, tak si to trosku zase hod dolu, ale pokud jsi schopnej se otacet uplne pomalicku jak jsem ti ukazoval , kdy vlastne pouzivas na pacce jen opravdu milimetry tak to tak nech, protoze ta rychlost na maximum se ti jeste bude hodit.

cau, musel jsem upravit tahlo nahonu vrtulky, a nastavil sem rozsah serv na 100%, nebylo to v nulove poloze na stredu, takze ted uz to striha na obe dve strany zhruba stejne.

JJ dokazu to otacet pomalinku i rychle. Je pravda ze takhle rychlou vrtulkou se citim jisteji ze vim ze muzu heli hned otocit do bezpecne polohy.

BTW: asi me jeste ceka serizeni presneho stredu vrtulky ale zatim si nelajznu odstartovat bez zapnuteho head lock.

tesim se az zase zalitame, jen co nasetrim :D :D
Logo 600 + spirit
Paul

#43 Příspěvek od Paul »

Taky jsem včera opět zkoušel a musím přiznat, že bez kříže je to lepší. Pěkně do výšky a zkoušet. Asi jsem si včera vybral štěstíčko na hodně dlouho dopředu, při jednom nácviku se mi heli zhoupla a tak deset centimetrů nad zemí jsem zakracoval zěmědělcům trávů kolem plochy:oops:
Cesna 182,Belanca & Ultimate X3 od VA Models,Somethin Extra a Smith MiniPlane od SIGu+Futaba T10
Paul

#44 Příspěvek od Paul »

Tak a je to tady, dneska už to nevyšlo, a to jsem měl radost že už začínam trošku držet a pak nevím co se stalo, jen vrťas přímo čumákem k zemi a vysledkem jsou ohlý všechny hřídele na hlavě, oboje listy, kabinka, servo a lyže.
Cesna 182,Belanca & Ultimate X3 od VA Models,Somethin Extra a Smith MiniPlane od SIGu+Futaba T10
krtek2k

#45 Příspěvek od krtek2k »

si z toho nic nedělej, já už dneska krásně válel piruety do kruhu , dvě baterky mi to tak šlo... a třetí ... listy , převody - maxir
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“