Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
1ondra9

#226 Příspěvek od 1ondra9 »

radek.domin píše:Tak jsem po vcerejsim litani musel udelat beznej servis. Kvuli tem vypadkum motoru jsem s tim parkrat prudsejc pristal v autorotaci na asfalt. Tak jenom pro predstavu tem ktery zacinaj, ze to neni jenom o litani, ale ze je potreba si to taky odpracovat :-)

http://picasaweb.google.com/radek.domin ... TRex450Pro

- vymena listu vrtulky (skrabnuty o asfalt)
- vymena hridele vrtulky (lehce ohnuta)
- vymena lozisek v ocasni trubce (uz byly slyset)
- vymena hlavni hridele (byla lehce ohnuta uz asi z drivejska)
- vymena hlavniho ozubenyho kola (nebylo ocesany, nektery zuby byly ale trochu deformovanya bylo to slyset)
- vymena halvnich lozisek
- vymena dradu padel
- znovuvyvazeni listu
- vymena motoru (Pouzil jsem jeden se spatnyma loziskama, jenom jsem prohodil spodni za vrchni. Z toho nemam moc dobrej pocit, ale jinej motor ted nemam.)

Celkem prace na 4h od deviti vecer do jedny.

Koukám docela fajn servisní večer :)
a co ten bezúdržbovej řemínek?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jak ten vypadal??
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
radek.domin

#227 Příspěvek od radek.domin »

Jakej reminek mas na mysli?
1ondra9

#228 Příspěvek od 1ondra9 »

radek.domin píše:Jakej reminek mas na mysli?

neodborně se tomu "bezúdržbovému řemínku" ;-) na T450PRO říká "kardan" - byla to drobet mistifikace pajdóón 8)

jen my šlo o to jestli třeba nebyl ohnutý po nějakym lehkym škrtnutí o zem , nebo vylámaný zuby na převodech ??

AURORA 9
radek.domin

#229 Příspěvek od radek.domin »

Ne, ten je v pohodě. Mám hodně povolený listy vrtulky. Tak, že se samy svěsí když to stojí. Od tý doby co je tolik nedotahuju jsem ani jednou nedělal převody na kardanu. A žádný negativní vlit na letový vlastnosti to taky nemá.
mikyno12

#230 Příspěvek od mikyno12 »

po dlhom case som nasiel niekoho kto by natocil ako letim :)
nie je to ziadne akro, len take pokojne polietanie, ale neni to idealne :(

priblizne po 5-min osmiciek som (brat) zacal natacat a koniec videa je priblizne 8-ma minuta, kedy aj nastal moj bezny problem

motor som moc nevytacal, stredna poloha je 65% otacok a lietal som blizko nej a zvuk aj teplota bola v poriadku, lenze na konci je aj trocha vidiet ako vzrastu otacky a ovladanie sa "zostri" a teplota rapidne stupa (po pristati aj nad 130 stupnov) 2:20 min -> toto spravi same od seba

netusim kde moze byt problem

http://www.youtube.com/watch?v=o-askrT8K9I
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
radek.domin

#231 Příspěvek od radek.domin »

Me se zda ze to mas proste jenom moc chudy. Motor by urcite nemel mit 120st.
Mikelo

#232 Příspěvek od Mikelo »

Na tom videu máš anténu vysílače namířenu tím nejhorším možným směrem.
1ondra9

#233 Příspěvek od 1ondra9 »

Mikelo píše:Na tom videu máš anténu vysílače namířenu tím nejhorším možným směrem.

Máš ostříží kukadla 8)

von se ptá proč mu hapruje motor a ty na něho at s tim nešermuje napřímo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nebo že bych byl tak nedovtípíví (čti blbej) a neviděl v tom pro mě utajenou souvislost???

pls objasnit :?

AURORA 9
Troll

#234 Příspěvek od Troll »

mikyno12 píše:po dlhom case som nasiel niekoho kto by natocil ako letim :)
nie je to ziadne akro, len take pokojne polietanie, ale neni to idealne :(

priblizne po 5-min osmiciek som (brat) zacal natacat a koniec videa je priblizne 8-ma minuta, kedy aj nastal moj bezny problem

motor som moc nevytacal, stredna poloha je 65% otacok a lietal som blizko nej a zvuk aj teplota bola v poriadku, lenze na konci je aj trocha vidiet ako vzrastu otacky a ovladanie sa "zostri" a teplota rapidne stupa (po pristati aj nad 130 stupnov) 2:20 min -> toto spravi same od seba

netusim kde moze byt problem

http://www.youtube.com/watch?v=o-askrT8K9I

Mně se to video trochu ( dost :( ) škube takže ten motor pořádně neslyším, sluchem jde poznat hodně, ale tady bohužel nemohu sloužit. Pokud se ti to stává pravidelně tak je to zcela jistě protože se ochudí motor. A to může mít více příčin. Prověř palivovou instalaci, špatně to saje anebo špatně tlakuje. Jak poklesne hladina paliva v nádrži tak to blbne. Další příčinou může být špatně nastavený motor ( ten správný zvuk, tak jak to má běžet , to má až na konci :) ) . Pokud je palivová instalace v pořádku, zkus motor ještě trochu obohatit , tím snížíš teplotu - bude se líp chladit ale bude točit míň. A ty nižší otáčky naprav zvýšením křivky plynu. Tvých 65% je málo. Bude to běžet bohatější a odstraní se druhá možná příčina - jestli to máš trochu chudé, motor se pak postupně ohřívá a ochuzuje se ještě víc. Bohatost se dá poznat i na množství kouře, tobě to kouří celkem slušně ale taky to nemohu posoudit, protože jsi nenapsal jaké máš palivo, kolik nitra a jaký výfuk. Na hodně nitra to kouří jako blázen a přitom to může být chudé.
A celkově bych řekl, že motor provozuješ ve špatném režimu. Málo otáček, malý kroutící moment .Jako auto na pětku do kopce, netáhne, zato se dusí a žere. Přidej mu aby to šlo jako na konci.
A ještě jeden dodatek- takhle malé otáčky při současných teplotách cca 30°C je pro motor vražda. On pak netočí ani ventilátor a špatně to chladí.
Troll

#235 Příspěvek od Troll »

1ondra9 píše:
Mikelo píše:Na tom videu máš anténu vysílače namířenu tím nejhorším možným směrem.

Máš ostříží kukadla 8)

von se ptá proč mu hapruje motor a ty na něho at s tim nešermuje napřímo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nebo že bych byl tak nedovtípíví (čti blbej) a neviděl v tom pro mě utajenou souvislost???

pls objasnit :?

Mrkni se jak vypadá vyzařovací diagram prutové antény a hned budeš vědět . 8O :lol: . IMHO, směr antény v tomto případě zcela zjevně nehraje žádnou roli.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od pkotatko »

Jak píše Troll, motor potřebuje v teplém počasí točit max. otáčky, pak se rozfunguje ventilátor jak má a kupodivu teplota motoru spadne. A palivo s 20% nitra je taky dobrý lék.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
1ondra9

#237 Příspěvek od 1ondra9 »

Troll píše: Mrkni se jak vypadá vyzařovací diagram prutové antény a hned budeš vědět . 8O :lol: . IMHO, směr antény v tomto případě zcela zjevně nehraje žádnou roli.

joj to vím jak vypadá vyzařovací diagram ....... to je jasný

mě spíš šlo o to že na tom videu je už jenom od poslechu něco špatně s motorem a on mu vytknul že na to míří anténou o nic jiného mi nešlo :wink: 8)

AURORA 9
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od gamer007 »

Další pokus o zachycení lítání - http://www.youtube.com/watch?v=gAd-HYSXsCU
Nechci se tím nějak chlubit, není ani s čím, ale rád se koukám na ruzný videa o lítání, tak taky přispěju. Dneska teda bylo na tom plácku na padnutí...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Mikelo

#239 Příspěvek od Mikelo »

Není co objasňovat. Spalovákům nerozumím tak se do toho nemontuju. Ale viděl jsem, že neřeší vyzařování antény 2,4GHz. Když bude éro dál a povrch země bude vykazovat jisté nedobré vlastnosti mohl by mít větší problém, než netáhnoucí motor.
mikyno12

#240 Příspěvek od mikyno12 »

no antenku mavam vecsinou smerom hore, ale nejako na to nebazirujem, nelietam daleko od seba moc

co sa tyka motoru, tak skusim pokukat ten pal. system, lebo ako hovorim 7-8min lietal ok

inak chvilu som lietal aj na druhom rezime (85-100%), ale to bolo moc divoke na mna :), jaksyk mi strach nahanal :D
tak skusim na nom odlietat celu nadrz a uvidim

inak nitro mam 20% a vyfuk ten cierny co bol k Redline motoru ( http://www.fast-lad.co.uk/store/images/TT9722.jpg )
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“