Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Davidus007

#151 Příspěvek od Davidus007 »

graup15 píše:Budou bezpečnostní změny..!! U všech nových Vikingů bude nejdřív testování teplotních podmínek v trupu. Pak se vytvoří malinká elektrnonika která při překročení bezpečné teploty o 5st stáhne výkon motoru na polovinu..při překročení o 10st ho nepustí vůbec. Navíc projde testem trup jako takový a pokud se zjistí koncentrace teploty v místě přijímače, bude upraven pro ochlazování výměnou vzduchu. Tím neříkám, že Pepa zahučel na teplotní error..spíš zahučel na vysílací modul. Ale celá kauza stojí za zamyšlení a vylepšení systému.
Už jsem to psal..je to F1 mezi elektrolety a tak se to i musí brát a vylepšovat, měřit a system kontrolovat.

Dalibore díky za info, jako vždy 100% PROFI přístup k problému :-)
petertn
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od petertn »

Jednoznacne nejake to naporove chladenie ako to riesili chalani s tym pilonakom.
Inac ero je to nadherne len ten peniz :-)
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
graup15

#153 Příspěvek od graup15 »

Davidus007 píše:
graup15 píše:Budou bezpečnostní změny..!! U všech nových Vikingů bude nejdřív testování teplotních podmínek v trupu. Pak se vytvoří malinká elektrnonika která při překročení bezpečné teploty o 5st stáhne výkon motoru na polovinu..při překročení o 10st ho nepustí vůbec. Navíc projde testem trup jako takový a pokud se zjistí koncentrace teploty v místě přijímače, bude upraven pro ochlazování výměnou vzduchu. Tím neříkám, že Pepa zahučel na teplotní error..spíš zahučel na vysílací modul. Ale celá kauza stojí za zamyšlení a vylepšení systému.
Už jsem to psal..je to F1 mezi elektrolety a tak se to i musí brát a vylepšovat, měřit a system kontrolovat.

Dalibore díky za info, jako vždy 100% PROFI přístup k problému :-)

První měření...trup bez špičky (Pepův žlutý), nechaný 30 minut na přímém slunci..Teplota v místě přijímače dosáhla max 38st C. S nasazenou mojí (bílou) špičkou..41st C. To by šlo..jenže je třeba ještě přičíst oteplení samotného přijímače a pak teplotní přírůstek generovaný pohonem. Zatím nemám nic tak malého a hlavně co umí logovat..abych to mohl vyzkoušet na mém Vikingovi. Problém je, že je bílý..tzn nejméně se ohřívá. Proto jsem dnes změnil návrh mého nového kousku...kdy spodek bude černý (pohledový uhlík) a vršek červený s bílými proužky..trup taky červený. Tam bude ohřev větší než u bílé a žluté barvy. To teprve přinese nějaké relevantní výsedky měření.
graup15

#154 Příspěvek od graup15 »

petertn píše:Jednoznacne nejake to naporove chladenie ako to riesili chalani s tym pilonakom.
Inac ero je to nadherne len ten peniz :-)

Peníz je to nejmenší možný...schválně se jukni na další konkurenční stroječky...běžně 1100 Ojro....a to je o dost víc než 17kkč u Vikinga.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od petertn »

Jj, ja viem.
Raz nasetrim :-)
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od PepaK »

Šetři, :wink: stojí to za to
petertn
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od petertn »

Ked sa zapichne 1m a nie len 40cm tak nan budem mat.
Mal by zacat ponukat cez quatro a nebude stihat vyrabat :-) otazka je ci to niekto stihne splatit este pocas "zivota" toho era ked je to take zihadlo ktore zvadza ku riskom
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od klingon77 »

graup15 píše: Problém je, že je bílý..tzn nejméně se ohřívá. Proto jsem dnes změnil návrh mého nového kousku...kdy spodek bude černý (pohledový uhlík) a vršek červený s bílými proužky..trup taky červený. Tam bude ohřev větší než u bílé a žluté barvy. To teprve přinese nějaké relevantní výsedky měření.

Pokud neni eroplan bily (zluty) tak musi byt bud ve vzduchu nebo ve stinu :-) "Hlinikovy" futraly jsou naprosta nutnost pri peci o takovy stroj.
Taky se chystam na mereni teploty v trupu za letu.

Co se tyka nastaveni F-S tak z vlastni zkusenosti doporucuju plny brzdy (butterfly) a naplno PRITAZENA vyskovka. Zapomente na stejne nastaveni jako pri brzdeni (s potlacenim vyskovky): pokud se F-S aktivuje pri vetsi rychlosti tak vztlakovky nevyjedou na potrebnou vychylku (narozdil od potlacene vyskovky!!!) a z eroplanu je k zemi ritici se projektil!
Na F3J zavodech, kde si obcas nejaky chytrak zapomel prehodit krystal, to bohuzel bylo k videni. F-S se aktivoval v cca 50m, kdy mel eroplan na silonu uz slusnou rychlost a.......

S pritazenou vyskovkou to udela 1-2 utazeny premety, pak to zacne houpat a idealne se to nakonec ustali v pomalem letu jak volnasek na determalizator :-)
graup15

#159 Příspěvek od graup15 »

Včera jsem měl zajímavou návštěvu..Luďka Novotného. A přivez s sebou mazlíka Pike Perfekt pro kategorii F5J. Tím jsem měl možnost porovnat naprosto dokonalý termický speciál s univerzálem Viking. viz obr
Obrázek
Abych nenapínal...rozhodně bych Vikinga za Pike nevyměnil. Když jsem porovnával letový projev obou modelů..tak Pike je vyloženě jen pro termiku. Vše je podřízeno co nejmenší hmotnosti.Letovka i s 6S-2200 je 2300g..což je něco naprosto neuvěřitelného. Ale díky tak vymazlené konstrukci..nehrozí žádné divočení po nebi, žádné po kuli dolů. Navíc při přepravě a skládání je model (resp křídlo) velmi choulostivé na poškození.
Prostě model pro jeden jediný účel..termika. Ale pro tento...to chce vidět. Ze 100m výšky 6minut...s prstem v nose. Motorizace modelu byla taková ..no stačí, ale divná. Odhadem šel cca 15 až 18m/s.Nutno přiznat, že pro jednoúčelový speciál do termiky to stačí. Co jsem stačil postřehnout, tak Viking versus Pike..je asi tak. Pike utočí bezpečně nejnižší patra stoupáčku..já musím být víš.Ale pak si točíme oba naprosto spokojeně a spolehlivě. Když to shrnu...pro mne je lepší naprosto universální Viking. Kdo chce , ale pomalinký model který je vidět na 1km daleko.Tak Pike je rozhodně exkluzivní volba (má 3800mm rozpětí).
No a již mám hodně materiálu pro střih on board videa z kamery Contour HD...a je to opravdu bomba. Jen potřebuji kvalitní a jednoduchý soft pro sestřih..doporučíte někdo něco? (mimo Adobe Premiera..nemám čas se prndat se složitým programem)
Dalibor
graup15

#160 Příspěvek od graup15 »

Jo zapoměl jsem..ten soft musí umět stříhat Full HD video. Datový tok z Contour je obrovský. 18 minut...skoro 2GB
graup15

#161 Příspěvek od graup15 »

:-) A takto to vypadá v reálu.:-)
Obrázek
Sice je to poněkud dražší hračka, ale obraz..ten je teda fantastický.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od petertn »

Pinnacle Studio 10 je na pracu s HD ovladanie easy vela moznosti ...
graup15

#163 Příspěvek od graup15 »

petertn píše:Pinnacle Studio 10 je na pracu s HD ovladanie easy vela moznosti ...

Už honím 14 verzi ultimate edition
Davidus007

#164 Příspěvek od Davidus007 »

graup15 píše:
petertn píše:Pinnacle Studio 10 je na pracu s HD ovladanie easy vela moznosti ...

Dalibore fantasticke na strih vcetne HD matrose (zdatne vyuzivam) je iMovie, nicmene ja delam na HW od Apple, takze to Te asi moc nepotesim (MacBook Pro) Dokazu si predstavit i variantu ze to na MACu "strihneme" spolu. Nechavam to otevrene a sam se rozhodni.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od petertn »

graup15 píše:

Zatial som neskusal, nemam HD zdroj takze nebolo treba. Ale dobre vediet ...
Ako to slape? Ovladanie ostalo klasicke ci velke zmeny?
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“