PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#3151 Příspěvek od frantaletec »

Nemohl by si to nafotit? A nebude to moc těžký.Je tam původní motor,nebo jiný. :o
frantaletec
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3152 Příspěvek od cassiopeus »

Létám s 2200mAh už jeden a půl roku a pořád s původním motorem.

Držák:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Můžete si stáhnout výkresy v Google SketchUp

Baterka drží v přední části drží držáku (je do něj nasunutá) a v zadní části je přitažená fialovou šňůrkou s rychloupínákem (to bílé něco). Červená stužka je tam na manipulaci s baterkou (měla by být cca 35mm od předku baterky). Baterka se zasunuje se naplocho (nadsune se nad zadní čelo, vmáčkne se do letadla, za stužku zatáhne do přední části držáku a přitáhne fialovou stužkou). Vypolstrováno EPP.
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#3153 Příspěvek od frantaletec »

A vychází ti těžiště?Baterka je přeci jenom větší a těžší než 1500 mA. Jinak dobrý,zase nějaká inspirace.
frantaletec
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3154 Příspěvek od cassiopeus »

Jak jsem psal dříve, s 2200 mAh baterkou létám už cca 1,5 roku a k tomu vozím v krytu motoru ještě dalších cca 30-50g plasteliny (nevážil jsem to) a vychází mi to tak akorát.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3155 Příspěvek od cassiopeus »

Jak řešíte vzpěry křídel? Kupujete, vyrábíte (jak), nepoužíváte?
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#3156 Příspěvek od frantaletec »

Nepoužívám.
frantaletec
coro

#3157 Příspěvek od coro »

Vzpery nepoužívam ale v krídle mám uhlíkovú trubku v strede vyplnenú guľatinou a poriadne vlepenú. A samozrejme pevné gumičky.

Aha čo ma napadlo spáchať namiesto motorového lože.
Obrázek
a http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/Ces ... _8089s.JPG
Ešte to neletelo, tak dúfam že to bude OK a neroztrhá to trup (chcelo by to viacej šroubov a priečku v trupe za prepážkou, lebo lepiť sa mi ten trup stále nedarí.)
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#3158 Příspěvek od frantaletec »

Mooc pěkný,ale myslím,že to bude rezonovat,vibrovat.Chtělo by to nějak zpevnit. :D :D
frantaletec
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#3159 Příspěvek od m@rtin »

cassiopeus píše:Jak řešíte vzpěry křídel? Kupujete, vyrábíte (jak), nepoužíváte?

Původní skoro nic nevydrží, takže jsem si je udělal ze silnější elektrikářské pásky (na stahovaání svazků kabelů), s těmi už létám druhý rok a jsou nezničitelné. Otázka je, zda mají nějaký efekt, ale křídlo mám původní se smrkovým nosníkem a při ostřejších obratech si myslím, že vzpěry svůj význam mají.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3160 Příspěvek od cassiopeus »

coro píše:Aha čo ma napadlo spáchať namiesto motorového lože.
a http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/Ces ... _8089s.JPG
Ešte to neletelo, tak dúfam že to bude OK a neroztrhá to trup (chcelo by to viacej šroubov a priečku v trupe za prepážkou, lebo lepiť sa mi ten trup stále nedarí.)

Tak na to jsem zvědavý. Na případné zpevnění bych asi řešil "třetí bod" - vzpěru od motoru na spodek trupu.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3161 Příspěvek od cassiopeus »

To coro: Co to máš za motor? Vypadá zajímavě (těmi oskami vyvedenými na obě strany)
coro

#3162 Příspěvek od coro »

Som zástancom 3 bodov alias konštrukcií z trojuhoľníkov čo je jediná vec ktorá drží tvar a nemá sa ako kriviť, ale nerozkmitáva sa mi to. Zatiaľ?
Priestor na spevnenie tam je v pohode, aj vnútri (presah do trupu je cca 6 centimetrov), aj v motorovej časti..
Je to nejaký Baumax Dural čiže trošku blato ale nie nepoužiteľný, šírka 15mm x 2mm hrúbka. Nestihol som to zvážiť ale je to ľahučké. Z rovnakého pásu mám držiak na Tomahawk11 a v ňom Mega AC 1615/5 a drží úplne v pohode aj pri 19tis rpm..

Motor je z HC http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8503 ale popis k nemu tam uvedený je úplne mimo, k o dva rády väčšiemu motoru... Ale nie je zlý - trochu zvláštne je že má len 8 magnetov, ale má dobré vlastnosti (na to že má len cca 50g)

Jo a oska je z CDRom, lebo na originálnej číňan urobil drážku na segerku a ona sa v tom mieste hladko ustrihla (no ... sama sa celkom neustrihla, samozrejme tam bol aj dotyk so zemou... ale ani len vrtuľa sa nepoškodila.).
Ja na motoroch (ak je takto montovaný) nechávam rotor voľne vyberateľný - na zatlačenie vylezie dozadu. Za prevádzky ho vrtuľa ťahá tak drží na mieste, pre tlačné usporiadanie by sa to nedalo tak nechať!
strahlung

#3163 Příspěvek od strahlung »

Já jsem vzpěry naohýbal z kaleného ocelového drátu d0,6mm. Smyčky na koncích jsem zajistil tak, že jsem drát a s ním rovnoběžný konec drátu omotal měděným drátkem a propájel pájkou SnPb - ten ocelový drát je z modeláku a je krásně pájitelný. Pevnost dokonalá, ale snadno se to po sundání ztratí. Estetický dojem nulový - není to vidět, pokud se přes to neohne proužek nějaké bílé fólie. Bez vzpěr bych si na drsnější looping netroufl, ale fakt je, že původní vzpěra mi praskla právě při loopingu a původní lepené křídlo vydrželo.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
HynX
Kontaktovat uživatele:

#3164 Příspěvek od HynX »

ahoj, som vrtulnikar, ale rozmyslam na take to "pohodove poletovanie" si zadovazit tento model, no najskor by som to chcel otestovat v simulatore, no neviem na akom modeli mam lietat. poradite mi nejaky, co sa najviac podoba velkostou aj letovymi vlastnostami tomuto modelu? mam RealFlight G4.5. dakujem.
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#3165 Příspěvek od frantaletec »

Na simulatoru od Pelikána -FMS je Cesna aje stahnutelná zdarma na internetu.
frantaletec
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“