Moje začátky s heli....
včera jsem byl na letišti a mj. jsem tam potkal jednoho pilota s rexem500.
Tak tam tak letal, moc jsem ho nevnímal až do té doby, než jeho evidentně kamarád nám říká: "koukněte se na něj, lítá 14 dnů a nekecám"
Tak jsem se podíval a uviděl - osmičky, souvraty, let k sobě s chvilkovým zavisením, backflipy a výkruty a to hned dva za sebou. Upozorňuju, že to nebylo vůbec nijak rozevláté a ve veké výšce, měl to fakt docela po kontrolou i když bylo vidět, že ty obraty jsou nejisté.
ON strávil jeden den na simulátoru a šel do toho a po 14 dnech tohle - to by mělo být trestný
Bohužel jsem se zpronevěřil modelářskému pravidlu a kromě jiného jsem se ho zeptal, jestli už spadl a on odpověděl, že ne, no a při dalším letu s tím samozřejmě buchl - jestli to čte, ještě jednou se mu omlouvám a zároveň sekám poklonu za to, co se dokázal za 14 dní naučit.
A já se už morduju 1,5 roku, strašný
Tak tam tak letal, moc jsem ho nevnímal až do té doby, než jeho evidentně kamarád nám říká: "koukněte se na něj, lítá 14 dnů a nekecám"
Tak jsem se podíval a uviděl - osmičky, souvraty, let k sobě s chvilkovým zavisením, backflipy a výkruty a to hned dva za sebou. Upozorňuju, že to nebylo vůbec nijak rozevláté a ve veké výšce, měl to fakt docela po kontrolou i když bylo vidět, že ty obraty jsou nejisté.
ON strávil jeden den na simulátoru a šel do toho a po 14 dnech tohle - to by mělo být trestný
Bohužel jsem se zpronevěřil modelářskému pravidlu a kromě jiného jsem se ho zeptal, jestli už spadl a on odpověděl, že ne, no a při dalším letu s tím samozřejmě buchl - jestli to čte, ještě jednou se mu omlouvám a zároveň sekám poklonu za to, co se dokázal za 14 dní naučit.
A já se už morduju 1,5 roku, strašný
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Den na simu a 14 dni ve vzduchu a tohle? Bud genis, nebo ma zkusenosti s krizovym ovladacem s nejake jine modelariny, protoze bezne se to nestava.
Taky tu znam jednoho clena co delal podobny prvky pri prvnim letu venku, ale na simu urcite neztravil jen jeden den... proste jsou talenti a pak my, ti prumerni, hlavne ze to bavi ne?
Taky tu znam jednoho clena co delal podobny prvky pri prvnim letu venku, ale na simu urcite neztravil jen jeden den... proste jsou talenti a pak my, ti prumerni, hlavne ze to bavi ne?
Jinak at se nam vecnym ranarum trosku vrati nalada, stoji za zhlidnuti nasledujici cerstvy video, vyrazovaci soutez dvojic z souteze v americe.
Doporucuju to zhlidnout cely, jako druhej totiz leti milacek Alain Szabo
A ze se mu zadarilo
http://www.youtube.com/watch?v=6P149Ivt ... r_embedded
Doporucuju to zhlidnout cely, jako druhej totiz leti milacek Alain Szabo
A ze se mu zadarilo
http://www.youtube.com/watch?v=6P149Ivt ... r_embedded
psena píše:Den na simu a 14 dni ve vzduchu a tohle? Bud genis, nebo ma zkusenosti s krizovym ovladacem s nejake jine modelariny, protoze bezne se to nestava.
jo zapoměl jsem se zmínit, že předchozí zkušenosti prý má, jezdí offroad 1:8
- radek.domin
Dulezity je kolik toho za tech 14 dnu nalital. Jsou lidi, kteri litaj 2 roky a litaj hur nez ja, kterej litam teprv ctvrtej mesic. Ale oni nelitaj zdaleka tak casto. Ja mam od soboty 52 baterek. Celkem uz mam pres 400 baterek. Pokud se tomu cely ty dva tydny intenzivne venoval, tak je to prumernej vysledek.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, já nějak nestíhám. Když dám poslední dobou tak čtyři, pět letů týdně tak jsem rád. A taky je to pěkně vidět. Za poslední rok jsem se moc z místa nepohnul
Těch 50 letů od soboty ti docela závidím.
Snad se to zlepší teď. Počasí je tady letový 365 dnů v roce.
Těch 50 letů od soboty ti docela závidím.
Snad se to zlepší teď. Počasí je tady letový 365 dnů v roce.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
radek.domin píše:Dulezity je kolik toho za tech 14 dnu nalital. Jsou lidi, kteri litaj 2 roky a litaj hur nez ja, kterej litam teprv ctvrtej mesic. Ale oni nelitaj zdaleka tak casto. Ja mam od soboty 52 baterek. Celkem uz mam pres 400 baterek. Pokud se tomu cely ty dva tydny intenzivne venoval, tak je to prumernej vysledek.
no jestli jsem to dobre pochytil, tak před 14 dny začal, ne že celých 14 dnů nedělal nic jihého než létal, tak nevím kolik nalétal, ale i kdyby to byly celé dva víkendy, tak stejně klobouk dolů.
- radek.domin
Jak říkám, 10 letu/den je podle mě úplně v pohodě stinutelný. Jsou to cca dvě hodiny venku a zhruba jedna hodina čistýho času ve vzduchu. I kdyby tak lítal z těch 14 dnů jenom 10, tak je to pořád sto letů a zhruba deset hodin čistýho času ve vzduchu. Za deset hodin je úplně normální naučit se to cos popisoval.
A s tím že neměl ránu. Já taky ještě nedal ránu na ruce, nebo na oči. Několik nehod kvúli technice, nebo že jsem si třeba nepřepnul na idle-up když jsem šel na záda.
Nechci ho schazovat. Myslím jenom že než tady nad tím žasnout, měli bychom si z toho vzít to dobrý. A to je že se můžete zlepšit jedině pokud budete hodně a často lítat.
A s tím že neměl ránu. Já taky ještě nedal ránu na ruce, nebo na oči. Několik nehod kvúli technice, nebo že jsem si třeba nepřepnul na idle-up když jsem šel na záda.
Nechci ho schazovat. Myslím jenom že než tady nad tím žasnout, měli bychom si z toho vzít to dobrý. A to je že se můžete zlepšit jedině pokud budete hodně a často lítat.
- radek.domin
radek.domin píše:Jak říkám, 10 letu/den je podle mě úplně v pohodě stinutelný. Jsou to cca dvě hodiny venku a zhruba jedna hodina čistýho času ve vzduchu. I kdyby tak lítal z těch 14 dnů jenom 10, tak je to pořád sto letů a zhruba deset hodin čistýho času ve vzduchu. Za deset hodin je úplně normální naučit se to cos popisoval.
osmičky, let k sobě se zavisením, souvraty, přemety a výkruty za 10 letových hodin je normální ??? ...pak se asi potkávám pouze s neuměteli a já jsem v jejich čele.
Taky si myslim, ze to neni uplne obvykly, kdyz nekdo lita jak ja po 14 dnech a dost mozna i lip a jeste k tomu bez padu, proste bezne to neni.
Musi to byt proste borec, tecka. Ze zacatku se musi urcity veci i usazovat, jenom hodinama to nahnat nejde akorat prijde unava atd... navic si nemyslim, ze dal za tech 14 dni 100 baterek. To taky neni beznej pocet.
Ja davam tak 20 tydne, zbytek proplkam tady na foru
Musi to byt proste borec, tecka. Ze zacatku se musi urcity veci i usazovat, jenom hodinama to nahnat nejde akorat prijde unava atd... navic si nemyslim, ze dal za tech 14 dni 100 baterek. To taky neni beznej pocet.
Ja davam tak 20 tydne, zbytek proplkam tady na foru