První samolet :-)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
filuta007

hotovo

#31 Příspěvek od filuta007 »

Takže po úmorném boji, je vše hotovo, a letadlo je kompletně složeno, čeká jen na zelétání, pravděpodobně zítra v podvečer :-) konečná váha letounu je 260g takže zatížení vychází na 20g/dm tak jsem zvědav jak to dopadne. tak držte palce :-)
Létat může všechno, otázka je jakým směrem, a jak rychle....
Cmelak007

#32 Příspěvek od Cmelak007 »

tak povidej.. :-) jak? mas videjko?
filuta007

foto a video

#33 Příspěvek od filuta007 »

tak jak jsem slíbil, foto i jedno video je zde, bohužel při dalších letech který byly už velice dobrý jsem neměl kameramana, takže ani z druhé nehody při který se ulomil ocas není video. spravím, a zas poletím. je tada ta bestie pěkně rychlá, konečná váha je teď 260g a plocha křídel je 13dm, ale fakt jsem nečekal že to poletí takle divoce :-) to proč na tom videu poskakuje jako koza, tak to je uplně nevitrimovanej, a těžce šel nastranu a na čumák.
filuta007

jo a ještě ta adresa :-)

#34 Příspěvek od filuta007 »

|Mio|

#35 Příspěvek od |Mio| »

V letadlech jsem uplnej novacek ale na prvni pohmatani muzu vrele doporucit X-Twin, treba http://www.hracky-rcmodely.cz/rc-letadl ... r-3657.php

Jednoduche ovladani, minimalni naklady, je pomaly, vyrobcem odflaknuty, takze si ho clovek musi rozebrat a spravne slepit, tim si i upravi kormidlo.

Ovladani na 27MHz ma skutecne realnej dosah okolo 100m, tyhle frekvence maji maly utlum, s trochou hrani s vysilacem mi vesele maka i pres 150m, ale je to malinko v rozporu GL. A doporucuju kuchnout letadlo a ten dratek anteny prodlouzit a vytvorit smycku.

Ted poridim DX7 radio a zacnu blbnout na simulatoru.

Cilova meta je Spitfire 1800mm, 26ccm benzin 1,9 kW, s videem v kokpitu. Jen se docela bojim toho pasma 2,4 GHz, delam telekomunikace a to pasmo je zas*any desne. A to v tom pasmu budu posilat i to video.
filuta007

oprava po nehodě

#36 Příspěvek od filuta007 »

http://filuta007.rajce.idnes.cz/modely/

včera jsem opravil a vyztužio ocasní plochy, a dnes ráno vyfotil, ted už to vypadá docela pevně, a nebudu se bát že se mi za letu bude měnit geometrie letdla :-D to může být asi příčina mých potíží s horší ovladatelností a nevysvětlitelným létáním kam chce letadlo a ne kam chci já. dneska sice prší, ale zítra pokud budě pěkně a bez větru, tak jdu zas lítat :-) tak mi držteb palce.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od vandurat7 »

vskutku samodomo éroplán :lol:
Clear sky,glider fly..
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“