Toro 900 blbne
Toro 900 blbne
Zdravim
potreboval bych poradit s Torem, je to moje 2 toro ale pri pokusu o zaletnuti zataci do leva plynule kdezto doprava smyknutim a dolu .
Uz jsem skousel prevyvazovat ompletne znova nastavit vysilacku pro model ale porad se nemuzu dopatrat chyby
Prosim pomozte diky.
potreboval bych poradit s Torem, je to moje 2 toro ale pri pokusu o zaletnuti zataci do leva plynule kdezto doprava smyknutim a dolu .
Uz jsem skousel prevyvazovat ompletne znova nastavit vysilacku pro model ale porad se nemuzu dopatrat chyby
Prosim pomozte diky.
Re: Toro 900 blbne
Faiko píše:Zdravim
Prosim pomozte diky.
To zní jako pád po křídle.... Jak moc přitahuješ výškovku při zatáčení?
Jestli ti to dělá při ostré zatáčce při maximálním přitažení výškovky, tak budeš muset snížit maximální výchylku výškovky. (Ostatně, je to v návodu
Faiko píše:pri jemnem zataceni na vyskovku nesaham (na ostre zataceni ri bezmotorovem zaklouzavani neni cas ani nervy) a ono to jde porad jemne do prava a po cumaku dolu
Aha
No a s motorem?
Možná máš prostě přiliš nízkou rychlost... a na jednu stranu to prostě vrtá ochotněji.
Zkusil bych možná trimovat doleva.
Asi bych to nejspíš mrsknul s motorem a pokusil se vytrimovat...
Předpokládám, že model není zkroucen a že výchylky elevonů jsou podle návodu.
Podobně se mi samokřídlo chovalo, když jsem dal příliš velkou vrtuli. Její reakční moment pomůže zatočit na jednu stranu, ale překonání tohoto momentu na druhou stranu jde jen utržením.
Jestli to je tou vrtulí, si ověříš tak, že nastoupáš do větší výšky a vypneš motor a v bezmotorovém letu zkusíš zatáčet.
Další možností je těžiště příliš vzadu, popřípadě kombinace obou. Což mi přijde nejpravděpodobnější.
Podobně se mi samokřídlo chovalo, když jsem dal příliš velkou vrtuli. Její reakční moment pomůže zatočit na jednu stranu, ale překonání tohoto momentu na druhou stranu jde jen utržením.
Jestli to je tou vrtulí, si ověříš tak, že nastoupáš do větší výšky a vypneš motor a v bezmotorovém letu zkusíš zatáčet.
Další možností je těžiště příliš vzadu, popřípadě kombinace obou. Což mi přijde nejpravděpodobnější.
- fiser.modely
- Kontaktovat uživatele:
Pádová rychlost modelu s letem bez motoru v tomto případě nemá nic společného. Ten model musí bez motoru letět. Dostatečnou rychlost musí mít i bez motoru.
Pokud neletí a hned padá, tak je špatně nastavená geometrie. Obvykle je špatně těžiště a model padne po křídle když "v neutrálu" letí příliš natažený. Pokud nepadne při motorovém letu, je chybně vyosen motor, který se za letu přetlačuje s příliš nataženými elevony. Což je špatně. Model musí stabilně plachtit, pokud tomu tak není, jsou všechny ostatní změny zbytečné.
Pokud neletí a hned padá, tak je špatně nastavená geometrie. Obvykle je špatně těžiště a model padne po křídle když "v neutrálu" letí příliš natažený. Pokud nepadne při motorovém letu, je chybně vyosen motor, který se za letu přetlačuje s příliš nataženými elevony. Což je špatně. Model musí stabilně plachtit, pokud tomu tak není, jsou všechny ostatní změny zbytečné.
jak jsem psal je to me 2 toro
s motorem jsem se pokousel letet jenze efekt stejny mirne doprava ale spise dolu ,proste pokud to nebude pod kontrolou letat v 1 m vysky tak nehodlam motor zapinat protoze se to neda ovladat
skusim jeste to teziste protoze mam elevony mirne nahoru ,i kdyz je mi to divne protoze mam vybaveni z prvniho tora a to jsem nemusel dovažovat a u tohohle mam uz +-12 g u motoru .
s motorem jsem se pokousel letet jenze efekt stejny mirne doprava ale spise dolu ,proste pokud to nebude pod kontrolou letat v 1 m vysky tak nehodlam motor zapinat protoze se to neda ovladat
skusim jeste to teziste protoze mam elevony mirne nahoru ,i kdyz je mi to divne protoze mam vybaveni z prvniho tora a to jsem nemusel dovažovat a u tohohle mam uz +-12 g u motoru .
jio píše:Pádová rychlost modelu s letem bez motoru v tomto případě nemá nic společného. Ten model musí bez motoru letět. Dostatečnou rychlost musí mít i bez motoru.
To je sice všechno pravda, ale ono to Toro, hozené z ruky ve výšce 1-2m, toho zase tak moc nenaplachtí... ne dost na to aby člověk dokázal odhadnout proč to dělá co to dělá. Jinak tazatel se evidentně k motorovému letu ještě neodvážil, takže jakékoliv úvahy o chybném vyosení motoru jsou předčasné.
Nicméně to těžiště určitě stojí za úvahu.
Faiko píše:jak jsem psal je to me 2 toro
Elevony mírně nahoru jsou podle návodu, ne?
Takže se tak chová i při letu bez motoru? Tak to je špatné a kromě těžiště a nesourodého materiálu na obou polovinách křídla mě nic jiného nenapadá.
Jinak elevony jsem měl u všech samokřídel v neutrálu trošku v poloze nataženo. Asi tak 2 mm nad pokračování horní strany profilu.
Další problémy, které jsem zaznamenal u svých samokřídel:
- na jedné straně jsem příliš utáhl křížové panty elevonů
- jeden elevon byl z jinak tuhého materiálu
Jedno mi po rychlejším přitažení vždy udělalo něco jako kopaný výkrut a u něho jsem nikdy nepřišel na to proč a nakonec skončilo v kontejneru. Už jsem na ně neměl sílu dál pokračovat a tipuji, že jedna půlka křídla byla asi jinak tuhá.
Jinak elevony jsem měl u všech samokřídel v neutrálu trošku v poloze nataženo. Asi tak 2 mm nad pokračování horní strany profilu.
Další problémy, které jsem zaznamenal u svých samokřídel:
- na jedné straně jsem příliš utáhl křížové panty elevonů
- jeden elevon byl z jinak tuhého materiálu
Jedno mi po rychlejším přitažení vždy udělalo něco jako kopaný výkrut a u něho jsem nikdy nepřišel na to proč a nakonec skončilo v kontejneru. Už jsem na ně neměl sílu dál pokračovat a tipuji, že jedna půlka křídla byla asi jinak tuhá.
Zkroucene Toro, uz sem jedno Toro takhle resil. Zkontroluj si pohledem zepredu jestli mas oba konce kridel (odtokove hrany) natocene obe mirne nahoru a stejne. Elevony pak taky podle manualu mirne do negativu.
Toro ktere takhle blblo melo kvuli castym padum a lepeni potom jedno kridlo nakroucene opacne, a pak samo pri zatacce padalo do vyvrtky. Nak
Toro ktere takhle blblo melo kvuli castym padum a lepeni potom jedno kridlo nakroucene opacne, a pak samo pri zatacce padalo do vyvrtky. Nak
Faiko píše:jak jsem psal je to me 2 toro
Dej si do profilu bydliště, třeba se najde někdo v okolí kdo se na to mrkne...
Luzr píše:
Najskôr to máš skrútené, alebo zle ťažisko.
15 gr k motoru - čo tam máš za baterky a motor? ťažisko by si mal mať tesne za prepážkou medzi príjmačom a reglom. Rozsah ťažiska je 7 mm - takže to treba vyvažovať fakt dos)t presne. Ja to vyvažujem na otvorenej šublere....
Tento mesiac som staval dva kusy, ale ťažisko moc vpredu sa mi neako nezdá. Jeden kus má dvojčlánok 1700 a motor Towerpro 2408. Ťažisko vyšlo presne. Druhé som musel dovažovať 15 gr vpredu....