Velikost listů - jaký je rozdíl
Re: Velikost listů - jaký je rozdíl
1ondra9 píše:Víš, tohle je docela nic neříkající informace,
bylo by lepší dát tomu klučinovi alespoň tip na
nějaký listí- který dobrý - který špatný a na co si dát pozor
- vim, je to hodně o tom, co komu sedí a nedá se řict A nebo B .......
příspěvek byl upraven:
V jednom ale s tebou souhlasím naprosto - "....pro většinu smrtelníků v začátečnickém a mírně pokročilém stádiu nemá moc smysl řešit rozdíl letových vlastností listů 315 a 325 mm. Tady bych preferoval použít dobré ...."
i když je zase problém v tom co jsem psal hore - jak se má začátečník v těch listech zorientovat - koupí 325mm Radixů sice nic nezkazí ale .....že?
Ten "klučina" ( možná je starší jako já
pkotatko píše:Jen jedna technická, různí výrobci udávají délku listu jinak. Někdo uvádí celkovou délku listu, někdo od osy díry ke špičce. Specielně v těchto velikostech ( 315 - 325 ). Tak pozor na to. To aby jsme to neměli tak jednoduchý
Přesně tak
Já jsem nedávno měnil hlavu v Rave 450 za jinou FBL od Mikada a ta má o 7 mm menší rozteč upevňovacích šroubů listů. S tím se holt musím nějak vyrovnat.
BTW, nechce někdo kompletní hlavu s Rave ? Leži mi tady v šuplíku.
- Kenny McCormick
Mikelo píše:Osobní zkušenosti:
Spotřeba energie je u listů 325mm (Minititan) a 360mm (CopterX CX480) stejná. T.j. při stejném letovém čase vysají z aku tutéž kapacitu. Motory, regulátory, převodový poměr i křivky plynu a kolektivu mám na obou kvedlačkách stejné. Letová hmotnost je u obou asi 930g. Listy laminátové no name.
Zarazila ma trochu ta vysia letova hmotnost.
Pouzivas baterky s vecsou kapacitou?
Alebo tam mas nejaku kapotaz? /polomaketu nebo takneco/
Normální letová hmotnost s 3S Li-pol - 2,2Ah - 25C. Minititan je o něco lehčí tak 910g ale mám v dílně jen starou kuchyňskou váhu po babičce, tak nevím jestli vážím +-10 nebo 50gramů. Přesnou digitálku mám jen do 500g. Co je na té váze divného? Jináč, na CX480 jsem vozil i 3Ah aku s letovým časem 9 minut, akorát nevejdou do originál kabiny. T-rex, HK jsou lehčí ale ne tak o moc a MT je mnohem odolnější. CX je taky subtilní papírák, ale aspoň o chlup větší.
- Kenny McCormick
moj CX ma okolo 800gr. +/-10, preto som sa cudoval. Predpokladam ze tvoj ma len dlhsiu trubku, remen, hl.listy /a tym tazsie/, len rozdiel sa mi zdal privelky. Pouzivam rovnake serva, regl i motor /pokial som spravne zaregistroval
/, tak ma napadlo, ci to nebude baterkami. Ale aj tie mam rovnake.
A este som myslel ze MT je lahsi ako rex, alebo CX, neviem preco...
A este som myslel ze MT je lahsi ako rex, alebo CX, neviem preco...