Bez čeho jste přistáli?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pajax007 »

Mě usekl kolega před měsícem na Chipmunkovi (162cm) 12cm křídla a celé křidélko. Bylo to trochu méně stabilní na jednu stranu ale přistát se s tím dalo. Dokonce to bylo jedno z nejpovedenějších přistání s tímto letadlem.
A pak že kluci čínský neuměj stavět letadla :lol: :lol: Pajax 007
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Speedy »

Jednou jsem přistál s akrobatem bez celýho předku trupu po křídlo samozřejmě včetně motoru. Kupodivu se dal ve strmějším klesání normálně ovládat. U Flitzera jsem jednou při obráceným lopingu odhodil kabinu a baterku - doplachtil sám bez poškození. Několikrát jsem urval u Zooma půlku výškovky o trávu při akrobacii. S tím se dá celkem normálně lítat. Shořelý servo na F3F a křidýlko nadoraz dolů jsem neustál - letadlo šlo při dosednutí do hodin a rozlámal jsem konec trupu a výškovku.
EDIT: taky jsem při startu urval podvozek na Gilesovi. Zůstal viset jen na fólii, ale povedlo se mi dosednout bez dalšího poškození.
Naposledy upravil(a) Speedy dne stř 07.07.2010 13:32, celkem upraveno 1 x.
Kopec77
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kopec77 »

Já přistával bez podvozku viz http://rc.nareks.cz/web/?p=1264

Jednou také bez jednoho kormidla VOP a dvakrát bez kabiny.
martinre
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od martinre »

Mně upadl na Tracy motor z pylonu, běžící Junior. Rozsekal celou kabinu, ale v pohodě jsem s tím přístál. Motor jsem pak hledal týden v poli, ale úspěšně :D
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od lakotamm »

V letu mi odpadla kabínky na magnetoch aj s baterkou :lol:

Model sa prevrátil na chrbát a v pohode pristál do kriaku. :lol:

Baterku som našiel, ale kabínku už nie... :D

Od vtedy mám baterky na suchý zips. :wink:

Taktiež som pristál so zlomeným uchom na Sky Lady. Tá vtedy sedela vo vzduchu ako na kolajniciach. :lol: Stabilnejšie lietadlo som ešte nevidel. :D
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
were
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od were »

Me na vetroni pri flatteru kridelek odesla cela elektronika a ero slo asi z padesati metru kolmo dolu na skalu. Cekal jsem trosky rozsete po cele skale ale nikde nic - az jsem si asi po hodine hledani vsiml, ze stran neni uplne hola ale rostou na ni dva keriky a jeden z nich ma kridla a nahore z nej couha ocas :D Tak jsem se k nemu rozbehl a neveril jsem vlastnim ocim - trupova gondola se napasovala presne do stredu mezi tri tesne u sebe rostouci kmeny, takze ty ero zabrzdily a to navic proslo kerem v takove poloze, ze kridla nepotkaly zadnou vetev, takze krome poskozeni zpusobenych flatterem (znicena serva na kridelkach, ohnuta tahla) bylo jedine poskozeni u nabezky pomackane koreny kridel jak se kridla tlacila na kabinu kdyz se trup brzdil mezi temi kminky. Ani baterce se nic nestalo, trup se zastavil asi dvacet cisel od zeme a baterka vyletla z kabiny a zustala viset na kabelech asi deset cm nad zemi.
Takze bych to taky povazoval za pristani, poskozeni vicemene zadne a nikde neni napsane ze s vetronem se nesmi pristavat vertikalne :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lubo1 »

Naj zážitok bolo, dostať model nad letisko a pristáť len s motorom a výškovkou.... Zatočiť sa dalo len pretiahnutím a pádom pokrídle....
tks
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od tks »

Letmo jsem prolétl, kdo tady odpovídá. Jsou to asi sami chlapi. Takže prosím o opravu nadpisu na "Bez čeho jste přistáli? To by mimochodem bylo správně i v případě, že by tady odpovídaly i holky. Nechci rýpat - rozumím tomu, že někdo nemá na pravopis vlohy. Ale toto je zrovna věc, která se dá naučit velmi snadno.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od lakotamm »

to je sloveso :D a tie sú vždy s mäkkým :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Walhalla »

tks píše:Letmo jsem prolétl, kdo tady odpovídá. Jsou to asi sami chlapi. Takže prosím o opravu nadpisu na "Bez čeho jste přistáli? To by mimochodem bylo správně i v případě, že by tady odpovídaly i holky. Nechci rýpat - rozumím tomu, že někdo nemá na pravopis vlohy. Ale toto je zrovna věc, která se dá naučit velmi snadno.

opraveno.. vcetne toho co mel v prispevku :-)
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Walhalla »

lakotamm píše:to je sloveso :D a tie sú vždy s mäkkým :wink:

no u nas je to bohuzel trochu slozitejsi nez u vas... :-) ale tady opravdu mekky byt ma
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od vitousek »

Walhalla píše: ale tady opravdu mekky byt ma

Tak to by mě zajímalo, jak to obhájíš doma u ženy ( přítelkyně...) :lol: :wink:
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JirkaA »

vitousek píše:
Walhalla píše: ale tady opravdu mekky byt ma

Tak to by mě zajímalo, jak to obhájíš doma u ženy ( přítelkyně...) :lol: :wink:

Jednoduše, vysvětlíš že je to z důvodu ohleduplnosti, aby ji to netlačilo.
OK2WY
pp
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od pp »

diablotin píše:lítám aircombat takže výčet toho co éro nepotřebuje je fakt velkej:čtvrtka křídla,polovina výškovky,pohyblivá část výškovky vysící pouze na spojovacám drátu,upadlá křidélka(i obě),bez výfuku,občas i bez motoru(ale to padá jak list),s podálně rozřízlim trupem,bez směrovek.A sem tam i za letu něco přibyde,jako třeba koncový oblouk.

Když stavíš éro proč to tam teda všechno pracně dáváš, když to vlastně vůbec nepotřebuješ... :D :D :D
Dareba

#30 Příspěvek od Dareba »

Já ztratil kabinu a pak jednou motor. Ten mi naštěstí zůstal viset na drátech. Ale ten trup dostal od vrtule zabrat. Skoro do půlky byl rozsekaný.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“