Muj kus modelařiny

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od hoblik »

Nádhera, jsi borec. dej pak letový video......
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
zdekar

#17 Příspěvek od zdekar »

Lada B píše:Jasně že beru, ále, rozhodnu se pro Čmeláka a za pár týdnů najdu úplně toho samého na RC Albu, rozhodnu se pro Airbus a opět už vím o dvou, ATR 72 mám na papíře a už taky vím o dvou co lítaj. Prostě se s tím ser..... tak jsou ostatní rychlejší. :lol:

A nejhorší je, když chci postavit podle plánku letadlo a přijde kamarád a řekne :"To bych chtěl taky, můžem stavit společně každý svoje". V tu chvíli mám chuť mu ten plánek dát a "stav si, já si najdu něco jiného" :D Mám prostě tak nějak radši,abych měl něco originálního, co v okolí nikdo nemá :)

Kdybych ale stavěl něco jako je tenhle dopravák, tak bych se s tím asi bál lítat,aby se to nerozbylo. Ale stejně to už stavět nebudu, když tak vím že minimálně 2 už to máte ;-) :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Voodoo-cz

#18 Příspěvek od Voodoo-cz »

Brodhaq píše:jojo, je to A320, jinak je to stavěné podle www.aerosquare.com, kde k tomu maj plánek a hlavně ten autor je fakt modelář s velkym M, kdykoliv mi něco z plánku nebylo jasné (neumim francouzsky), tak mi obratem odpovídal, popřípadě radil (výběr elektroniky,...). Fakt úžasnej člověk.

Taky se chystam na tuhle jeho A-320. Muzes kdyztak prosim (treba i jen do SZ) napsat na jake problemy jsi na planku narazil? At mu kdyztak nepisem dva lidi stejne problemy. Ja zatim planek prohlizel jen zbezne a prislo mi to vse luxusne popsane. Jo a jakou baterku tam davas (pocet clanku a kapacita by me zajimala, pro inspiraci)?
Live smart, die happy...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od DAF »

Lada B píše:Zas další rychleší než já, :cry: ach jo...

Musíš si vybrat něco opravdu neortodoxního, nebo něco. na co jiní opravdu nebudou mít chuť. Vem si třeba Možajského letostroj, bylo to na parní stroj. Žádná akrobačka, ale věř, že budeš (snad) jediný :lol: . Mám podobný problém, nechceš se mi dělat (byť z rozsypu) něco, co je běžně na trhu. Tady trh zahltil Pelikán (nic proti němu) a něco málo je vlastní produkce firem, nebo dovoz o jiných výrobců. Ale vzory se velmi často opakují jako variace na dáné téma. DĚS!
Ovšem to co zde předvedl náš kolega je nádherá, velmi pěkně zpracované a jsem zvědavý na letový projev. Moc pěkný stroječek.
Hitec Aurora 9X
siki
Kontaktovat uživatele:

-

#20 Příspěvek od siki »

Víte o někom, kdo by měl Jak-23? :-)
MEK
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od MEK »

Pěkný letadlo,ale do vzduchu bych se s tím bál,asi bych to hned rozmlátil.
Jinak ale fakt nádhera. :)
Brodhaq

#22 Příspěvek od Brodhaq »

Tak teda konkrátně:
motory: http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh ... oduct=6632
regly: http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh ... 15-18A_ESC
baterka pro motory (společná pro oba): http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... duct=11923
baterka pro přijímač: nějakej 4článek od Pelikána, ve čtvrtek pro ní zajedu do prodejny
serva: HS81 2 pro každou půlku vejškovky, 1 na každém křidýlku a jedna čínská noname na směrovku+příďák

Hmotnost mam 1670 bez baterek. Jinak pro stavitele, rozhodně doporučuju fórum www.aerosquare.com (anglicky), řešil jsem všechny problémy tam, takže se to z toho dá vyčíst. Nejsem bůhvíjakej zkušenej matador, takže jsem se tam ptal na různé blbiny, které by tady asi spousta lidí věděla bez ptaní, ale co, nějak se to naučit musim :)

PB
Lada B
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Lada B »

No tak to já se teda vůbec nedržel při zdi. Regl Power HD 40A 2x, serva GWS Naro pro a baterka 4S1P 4000mAh. Jen memůžu pořád zjistit, jestli můžu spojit oba regulátory a nechat obě napájení serv spojené, tak jako u Jeti. No a dnes jsem to poslepoval páskou a udělal pár fotek.
Křídla jsou zatím je v laminátu a trup už v plniči, ale čeká na finální broušení a lak.
http://lada70.rajce.idnes.cz/airbus_A320/

S tím jediným kusem široko daleko si nedělám hlavu, ale trochu mě to popíchlo. U nás kluci lítaj hlavně vrtulníky, takže se opravdu nemusím bát, že se potkaj dva stejný stroje. Jo a hlavně nic nestavěj, kromě poletuch z kuliček.
Někdy si dáme rande i s Leguánem a když stejný stroje, tak aspoň tři.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
Brodhaq

#24 Příspěvek od Brodhaq »

Teď jsi zase zkazil náladu ty mě :D ty až to doděláš tak to budeš mít hezčí, přece jen laminát :) Ten zatahovák vypadá nádherně. Co to je za barvy? Nějaká IBERIA, nebo co?
Brodhaq

#25 Příspěvek od Brodhaq »

Jinak regulátory dělám tak, že do přijímače připojím jen "datovou" žílu z nich, ty 2 napájecí normálně ušmiknu a pro napájení Rx a serv použiju normální přijímačové aku (nechal jsem si poradit od autora, ten to měl napájené přes BEC a kvůli tomu o letadlo přišel.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Brodhaq: Prosímtě nikde jsem si nevšimnul rozměrů, jak je to velký?
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Brodhaq

#27 Příspěvek od Brodhaq »

Rozpětí 1510, délka 1358, plocha křídel 25dm2.
pp
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od pp »

Když jsem viděl ten krásný Airbus, nedalo mi to a musím sem poslat pár fotek. Fotky nejsou moje, jsou člověka, kterého vůbec neznám, vídávám jen jeho nick na fóru czechlions (virtuální letka, které létá za německou stranu v IL2 Sturmovik). Ten chlapík má nick "KOWALSKY", je z Chvaletic a poslal na lionské fórum fotky svých strojů. Snad mě nezabije, když je tady dám, protože jsou to opravdu mistrovské kousky - Kowale, velký respekt ke tvému Modelaření (to Modelaření je s velkým M) a snad Ti nebude vadit, že jsem tvoji práci ukázal tady na fóru...

PS: server kam jsem uploadnul Kowalovy fotky je děsně pomalej, kdyby se náhodou fotky neukázaly, zkuste reload celé stánky nebo manuálně reload fotky, která se nezobrazila...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Brodhaq

#29 Příspěvek od Brodhaq »

A to jako lítá? Bych to tipoval tak na hodně propracovanej kit na výstavu :) Nádhera.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Lukash »

Broadhaq: Jak jsem tak študoval tu výbavu... Nepodcenils trochu ty regly? U těch motorů někdo naměřil odběr 30A na 3S...
Odpovědět

Zpět na „Dílna“