Bez čeho jste přistáli?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Jameson »

Ejha, tak toho bolo viac. 3x som pristával bez podvozkového kolesa (raz z toho s motorákom). 1x bez krytu motoru. 1x bez guľometov na DR1 (už som ich nenašiel), 2x bez výfuku (raz ostal visieť na jednej skrutke). Raz sa mi zlomilo tiahlo k výškovke na 1.8m spaľováku, bola to trubka v bowdene, našťastie ju bowden udržal vo vnútri a tak na "pritiahnutie výškovky" reagovala, na potlačenie nie - ale pristáť s tým šlo. Nespočetne veľa krát som pristával bez dostatku mAh v batériach. Ale najúžastnejší stroj na strácanie bola čínska Coot-A - hydroplán s odnímateľnými kolečkami.

Pri prvom štarte odpadlo (odnímateľné) koleso. To som zafixoval. Potom za letu odletel kryt motoru a tlačná vrtuľa ho požula. Potom nasledoval rekord - pristátie bez vrtule, bez motoru a bez podvozku. Vrtuľa sa totiž vo vzduchu kvôli vibráciam nešťastného čínskeho kuželu roztrhla, jeden list preťal krídlo (a ostal v ňom zaseknutý) akurát v mieste, kde z opačnej strany bola podvozková noha (takže tá odletela a hodinu sme ju hľadali) a druhý list spôsobil také vibrácie motoru, že sa vytrhol z loža a ostal bimbať na káblikoch v gondole. Napriek tomu sa mi s týmto podarilo pristáť krásne na dráhu letiska (doteraz môj najväčší pristávací úspech). Kamarád list vrtule zaseknutý v krídle odfotil mobilom:

Obrázek

Len pre zaujímavosť, po oprave Coot-A ešte rok lietal a potom mu odpadla za letu výškovka - s tým som však už pristáť nedokázal...
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Speedy »

Kopec77 píše:Já přistával bez podvozku viz http://rc.nareks.cz/web/?p=1264

Jednou také bez jednoho kormidla VOP a dvakrát bez kabiny.

Ten tým radilů je dokonalej :roll: :lol: :lol:
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od RadimHnilica »

za dobu co litám už jsem si užil přistání bez kde čeho ale nejhorší bylo když se mi loni na mé 3m Fokker DVIII pokazilo servo VOP a vop zůstala v poloze naplno nataženo. no díky velkému přemotorování jsem s tím přistál a prasklo jen oko napínáku na podvozku. ale byl jsem zralý na přebalení :lol:
Radim
siki
Kontaktovat uživatele:

-

#34 Příspěvek od siki »

Jednou jsem "přistával" jako raketa, když mi upadlo křídlo. A kamarádovi se často strachy za letu katapultuje pilot i s kabinou :)
Jenda_84

#35 Příspěvek od Jenda_84 »

Já lítám jenom dva měsíce, takže mě "veselé historky z natáčení" zatim ještě čekaj :D
Do teď mě potkala jen maličkost a to když se mi na E-Trenérovi za letu odšrouboval kužel. Dodnes nechápu, jak se to stalo, protože před tím letem jsem to dotahoval. Kužel jsem asi po čtvrthodince hledání našel a k mému údivu v něm byl i ten šroubek, co ho měl držet....
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od AdamProg »

Me se ted na HeliCup v Kromerizi, podarilo zdarne pristat s vrtulnikem s polovinou podvozku (jen s jedno lyzinkou, druhe se mi utrhla pri kontaktu se zemi behem letu), nastesti se mi podarilo vrtulnik udrzet, az do nizkych otacek nez se prevratil(nastesti nic jineho neodeslo).
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Stuclik »

RadimHnilica píše:za dobu co litám už jsem si užil přistání bez kde čeho ale nejhorší bylo když se mi loni na mé 3m Fokker DVIII pokazilo servo VOP a vop zůstala v poloze naplno nataženo. no díky velkému přemotorování jsem s tím přistál a prasklo jen oko napínáku na podvozku. ale byl jsem zralý na přebalení :lol:

Harrier s Fokkerem DVIII? To musela byt cool podivana :)
MYSAK

#38 Příspěvek od MYSAK »

Ja jednou vzalk strom a pristal sem bez kridel :lol:
--KAMIKAZE-RC Team--
Naše modely : www.photo-box.cz/kamikaze/hangar.html
peter cz
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od peter cz »

Tak párkrát už jsem přistál bez koleček, jednou se mi na extře vytrhl motor z lože a nedavnou bez výfuku u diablotina :lol: 8O
kanál 66 ;-)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od pkotatko »

Hmmm, já vždycky přistávám bez.........naděje na úspěch :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od gamer007 »

Já teda nic, ale kámoš s minititánem rozmlátil podvozek a chtěl jěště lítat :lol: , takže startoval z ruky a přistával taktéž 8O no je to trochu kaskader. Kdyby někdo, kdo rád preciznost viděl jeho vrtulník, asi by to s ním švihlo. Příklad: minule po havárce nandal jeden unašeč listů kovovej a druhej plastovej a normálně si s tím poletoval :lol:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
PetrL

#42 Příspěvek od PetrL »

gamer007 píše:Příklad: minule po havárce nandal jeden unašeč listů kovovej a druhej plastovej a normálně si s tím poletoval :lol:

solidní vybrátor ne?

No já sem jednou přistál bez boty, pak už sem nikdy nelítal na louce v pantoflích :D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“