Trex 600 ESP - informace, rady, triky, nastavení...
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Pls dotaz: Jak moc je důležitá rovnost tyče náhonu vrtulky? Jak mi při tý ráně sekl list do trubky, tak i trochu ohnul tyč. Srovnal jsem ji jak to šlo, ale uplně rovná není. Myslíte že to bude způsobovat vibrace?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- janac.marek
Pokud je jen sekla tak nevadi, pokud sekanec ale zmenil osu trubky tak bys musel rovnat opravdu presne. Pokud bude odchylka v ose tak kardan a jeho ulozeni bude delat problemy taky problem muze byt v uchyceni v prevodech.
Vsak to zkus narovnat a zkusit jen roztocit rukou hlavu s listama a uvidis co uslysis a jaka bude setrvacnost, kdyz to projde tak bez listu motorem jestli nebudou vibrace, ale jsem skepticky.
Jinak 600ESp jsem skladal se suplerou na setinu milimetru
, tak proc by to nemelo sedet. Dnes jsem si vyrobil merak aspon na nulovou pozici a odchylka byla minimalni, na kazde strane jedna otocka ockem.
EDIT: ted ctu jeste jednou a asi myslis krivej kardan... tak ten na 450 Pro rovnam bezne, a nezaznamenal jsem zadnej vetsi problem, ale musis byt presnej jak hodinar.
Vsak to zkus narovnat a zkusit jen roztocit rukou hlavu s listama a uvidis co uslysis a jaka bude setrvacnost, kdyz to projde tak bez listu motorem jestli nebudou vibrace, ale jsem skepticky.
Jinak 600ESp jsem skladal se suplerou na setinu milimetru
EDIT: ted ctu jeste jednou a asi myslis krivej kardan... tak ten na 450 Pro rovnam bezne, a nezaznamenal jsem zadnej vetsi problem, ale musis byt presnej jak hodinar.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tak a mám zase co rozbíjet. Musim pochválit Infinityhobby.com za rychlost. Objednal jsem v pátek a měl to doma včera, tj. 6dní a to byli svátky. Fakt super a navíc vše za 2/3 ceny někdy i za polovic...
Dneska to teda zase zkusim, jsem zvědavej co mě překvapí. Nejdřív ale všechno desetkrát zkontroluju...

Dneska to teda zase zkusim, jsem zvědavej co mě překvapí. Nejdřív ale všechno desetkrát zkontroluju...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Taky dnes jdu doladovat ten ocas, po presazeni hlavy a dotazeni vsech sroubu na těle heli ( z hruzou jsem zjistil, ze jsem jich mel dost docela volnych) se chovani ocasu dost zlepsilo) dnes jsem gyro presadil z jedne z tech policek vzadu nahoru za elevator servo a uvidim co to udela. Udelal jsem to kvuli tomu, protoze to telo 600ky se uplne tragicky krouti a rikam si, ze tohle je nejpevnejsi misto spojeny s ocasem. Take jsem dal jinou nez originalni pasku pdo gyro, myslim ze to je Robbe, je o neco vyssi.
Proste porad tam po rychle piruete mam takovy zakvedlani... rad bych aby se ocas zastavil na fleku. Jinak vibrace nemam a ani zadny kyvani ocasu..,.nastesti.
Mam krivky na 14T 90-85-80-85-100 a otacky kolem 2200.
Potom gamere prosim napis, jak jsi pordili a co dela ocas (od heli) tobe.
Jinak vcera za vetru let jak se 450 tak i 600, se 450 to hazelo vertikalne docela slusne, kdezto s 600 jsem visel 30cm nad zemi a bez pohybu
Tohle je fakt pecka.
Proste porad tam po rychle piruete mam takovy zakvedlani... rad bych aby se ocas zastavil na fleku. Jinak vibrace nemam a ani zadny kyvani ocasu..,.nastesti.
Mam krivky na 14T 90-85-80-85-100 a otacky kolem 2200.
Potom gamere prosim napis, jak jsi pordili a co dela ocas (od heli) tobe.
Jinak vcera za vetru let jak se 450 tak i 600, se 450 to hazelo vertikalne docela slusne, kdezto s 600 jsem visel 30cm nad zemi a bez pohybu
Tohle je fakt pecka.
- Kenny McCormick
mal som v podstate ten isty problem, len na mojej malej CXpsena píše:Proste porad tam po rychle piruete mam takovy zakvedlani...
Ked zvysis zisk na gyre, tak ti chvost rychlo kmita?
Ked zniziz, tak heli "plava" ?
Laboroval som s tym dlho, nakoniec som vymenil chvostove servo /InoLab No1
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tak jěště ne, neměl jsem auto a nevim jak bych přepravil tuhle krávu na skůtru, mrnavým
, takže jsem provětral už mnou prověřenou 500ku...
Psena točili jste zase videa? Jinak já mezitím než přišly díly, aspon dopodložil serva, pohrál jsem si s uložením gyra, mám ho taky nahoře asi cm od serva. Vyrobil jsem takovou vzpěru něco jako tohle, na zemi bez listů nic nevibruje, tak jsem jsem na zejtra zvědavej...
Psena točili jste zase videa? Jinak já mezitím než přišly díly, aspon dopodložil serva, pohrál jsem si s uložením gyra, mám ho taky nahoře asi cm od serva. Vyrobil jsem takovou vzpěru něco jako tohle, na zemi bez listů nic nevibruje, tak jsem jsem na zejtra zvědavej...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Takze na 95% problemy s ocasem vyreseny, nepomohlo ani premisteni gyra, ani ruzne nastaveni citlivosti gyra ani mechanicky stred.... muj problem se zakmitnutim po rychle zmene smeru ocasu vyresilo prepnuti delay na velikost heli 25-450 tedy na cervenou diodu. Od te chvile uz v poradku, to ce me jeste trosku vadi uz je dusledek serva 620, chtelo by to aspon 650 ktery je prej daleko lepsi.
Takze u me spokojenost.
Jinak jsem se na letisti setkal s klukem kterej tam mel vrtulnik Milenium, cena pred 6ti lety 125 000kc
Bohuzel ani po dvouhodinovem boji nevzletl protoze mel problem s motorem. Ale krasnej stroj, prepakovani na cykliku naprosto sileny... naklanely se cely serva, ktery byly vzajemne propojeny, radsi jsem se ani nesnazil ten system pochopit
Zlatej lowend Align.
Takze u me spokojenost.
Jinak jsem se na letisti setkal s klukem kterej tam mel vrtulnik Milenium, cena pred 6ti lety 125 000kc
Zlatej lowend Align.
Kenny McCormick píše:mal som v podstate ten isty problem, len na mojej malej CXpsena píše:Proste porad tam po rychle piruete mam takovy zakvedlani...![]()
Ked zvysis zisk na gyre, tak ti chvost rychlo kmita?
Ked zniziz, tak heli "plava" ?
Laboroval som s tym dlho, nakoniec som vymenil chvostove servo /InoLab No1/ a bolo to tym. Nieje vola v serve v prevodoch, alebo nepruzi nejak v drziaku? Nedaval si to servo na gumky?
Zadne gumky bych nedal, fakt to drzi skvele a jak pises snizovani gyra nepomohlo, delalo to porad, pregyrovanim to neni. Taky to vidim na servo..i kdyz rychlost na 6V by melo mit 0,06s na 60° to neni spatny.
Pri visu se to ani nehne, proste jen pri tech zmenach...ale opravdu po prepnuti gyra je to o 100% lepsi a uz z toho nemam ten spatnej pocit.
Naopak, da se s tim pristat na presnost na centimetry, zadny propady treba pri pristavani, jak mam u 450...proste se to jen blizi a vyskove je to naprosto stabilni. Mozna je to taky tim, ze procko bylo uz hodnekrat na zemi, kdezto 600 je jeste panna
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tak Pseno, kámo, lítá to fantasticky
, konečně bezproblémový let. Vrtulka vůbec nekmitá, asi to bude fakt jen tím delay na červenou. Nejdřív, když jsem to roztočil s listama, tak jsem se lekl, zase vibrace jak blázen. Bylo ale vidět už na nízkých otáčkách, že je rozhozená stopa listů. Měnil jsem táhla ke gripům, takže tam jsem to srovnal a vibrace zmizely. Lítal jsem něco přes 6min, křivka 100-90-100, baterka vybitá na cca. 3,75V na článek. Zítra asi zkusim pustit govík na 100%. Takže já jsem spokojenej.
Jediný co ted musim na stole zkontrolovat, je asi volnoběžka. Všimnul jsem si při dotáčení rotoru, že se dotáčej obě ozubený kola současně a stejně i zastavěj. Pak jde ztěžka točit rotorem a za chvilku to povolí. Je to divný, jdu to rozebrat...
Jediný co ted musim na stole zkontrolovat, je asi volnoběžka. Všimnul jsem si při dotáčení rotoru, že se dotáčej obě ozubený kola současně a stejně i zastavěj. Pak jde ztěžka točit rotorem a za chvilku to povolí. Je to divný, jdu to rozebrat...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C