T-rex 450 Pro - zkušenosti
Samozrejme ja mam zasobu dilu proto, ze je nakupuju v Helipross za temer polovicni ceny. Do Helimanie si jezdim pouze pro dily, ktery zrovna nemam. Navic nekdy se muze stat rana (a me se to uz parkrat stalo) predl vikendem a pak jeste 2 dny svatku...
Takze osobne absolutne nevidim jedinou vyhodu v nenakupovani dopredu.
A to nepocitam, ze kdyz mam vse doma, neutratim penize za benzin do Helimanie, mam to pres cely Brno.
A to nepocitam, ze kdyz mam vse doma, neutratim penize za benzin do Helimanie, mam to pres cely Brno.
psena píše:Samozrejme ja mam zasobu dilu proto, ze je nakupuju v Helipross za temer polovicni ceny. Do Helimanie si jezdim pouze pro dily, ktery zrovna nemam. Navic nekdy se muze stat rana (a me se to uz parkrat stalo) predl vikendem a pak jeste 2 dny svatku...
...třeba to, že nemám peníze ve věcech, který nepotřebuji a možná ani potřebovat nebudu. ALE jak jsem uz psal, předpokládá to dobrý přístup k dílům.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
- janac.marek
to arda1: Neboj, dám fotky potom do tej sekcie o pájkovaní
. Ale problém je, že dnes som sa k heli vôbec nedostal, mal som veľa roboty a zajtra to bude asi podobne
.
Ale už sa neviem dočkať prvého letu. V podstate mi chýba na Rexíkovi 'len' elektronika a mal by byť ready.
Ja len dúfam, že sa mi to nebude celé klepať
. A dúfam, že som nepoškodil Main Gear, pretože ak ním točím, tak robí ako keby osmičku. Tyč je rovno, len spodné gear je na jednej strane troška bližsie k tomu druhému a na druhej troška ďalej (asi tak 1 mm rozdiel, možno ani to nie).
Nejde o to, že by bolo krivo, ale možno sa trošička ohlo, keď som naň zatlačil. Nepredpokladám, že by toto ale mohlo spôsobovať nejaké problémy.
Ale už sa neviem dočkať prvého letu. V podstate mi chýba na Rexíkovi 'len' elektronika a mal by byť ready.
Ja len dúfam, že sa mi to nebude celé klepať
Nejde o to, že by bolo krivo, ale možno sa trošička ohlo, keď som naň zatlačil. Nepredpokladám, že by toto ale mohlo spôsobovať nejaké problémy.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
- Kenny McCormick
tiez je mozne, ze na nom prilis dotiahol skrutku.psena píše:Hlavni kolo je je vicemene volne, muzes to zkusit srovnat rukou, ale stejne se to srovna pri letu, volnobezka je napevno a casto byva krive ulita, nicemu to nevadi a zadny vetsi vibrace to nedela.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Ahoj. Lidi měl bych dotaz. Sice bych mohl ještě chvíli zkoušet ale začínám ničit kabílky od serv. Snažím se napíchat elektroniku do přijímače,ale nějak se mi to nedaří. (T-rex 450 pro +Dx6i) Zatim jsem měl jen 4kanál tak v tom trochu plavu.Problém je v tom že když zapojim gyro do rudd a zisk do 5kan.(gear) tak mi při otáčení ocasem nereaguje. Jde když je v aux1. Ale když mrknu na servo monitoring tak mi pátý kanál nikdy nereaguje.Nemohl by mi nekdo písnout jak jste to zapojili?
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
3-žilový kabel do rudder, 1-žilový (zisk) do gear. V DX6 se podívej jak máš nastavenou položku gyro, dej si tam 2 různé hodnoty a pak mrkni do monitoru jestli je odezva na kanálu zisku při přepínání gyro páčky. Osobně si myslím že máš oba režimy gyra na 50, což odpovídá zisku 0, což odpovídá nulové kompenzaci...
- janac.marek
Dnes som mal čas pokračovať v stavbe heli. Tešil som sa, že bude dnes hotová, ale asi nebude.
Mám pomerne veľké problémy s nasadzovaním tiahel na očká.
Používam na to tieto kliešte (v strede):
Ale je to katastrofa. Neexistuje niečo lepšie, s čím by som mál prácu jednoduchšiu?
Tak či tak som jedno očko a guličku zničil. Jak som dával dole tiahlo, tak som klieštami oškrel guličku a teraz sa to zasekáva a teda s tým lietať nebudem môcť
. Ak v balíku nie je jedna gulička (to kovové) ale aj tá nasada na to (to plastové) navyše, tak som skončil a môžem čakať kým mi dorazí balík s náhradnými dielmi, ktorý budem musiť ihneď objednať.
Neviete, či tam nie je jedno očko a gulička navyše? Pretože mne sa zdá, že jedno áno
. Totiž už všade všetko mám a ostávajú mi dve kovové guličky. Jedna pôjde na servo k zadnej vrtuľke a druhá nemá kam ísť.
Mám pomerne veľké problémy s nasadzovaním tiahel na očká.
Používam na to tieto kliešte (v strede):
Ale je to katastrofa. Neexistuje niečo lepšie, s čím by som mál prácu jednoduchšiu?
Tak či tak som jedno očko a guličku zničil. Jak som dával dole tiahlo, tak som klieštami oškrel guličku a teraz sa to zasekáva a teda s tým lietať nebudem môcť
Neviete, či tam nie je jedno očko a gulička navyše? Pretože mne sa zdá, že jedno áno
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Ja i kdyz mam kleste, tak abych neposkozoval kulicky a ocka ktery nejsou u 450ky nic moc (u 600 je to naprosto presne padnouci a lip se to montuje) tak radsi na hlave sroubuju kulace ven z hlavy a pak zase zpet lepim. Je to rychlejsi, bezbolestne pro prsty
a se tim neda pokazit. Sundavam jen kulac na raminku vrtulky kdyz je potreba, tam se me to sroubkovat nechce, jsou tam nejaky podlozky a veci na ztraceni.
- janac.marek
Heli už mám skoro postavanú. Vyzerá to tak, že v balení bola predsalen jedna gulôčka navyše. Jedna mi ostala a neviem kam patrí, takže dúfam, že nikde nechýba
.
Stojím pred rozhodnutím, kam dať receiver. Za gyrom je krásne miesto a uvažujem, že to dám tam. Je tu niekto, kto si to dal tam?
.
Ďalšia možnosť je dovnútra heli na spodnú časť frame pod main gearom. Mám ale Spektrum AR6110e.
Keby mám duálny príjmač, tak hlavný dam dole a ten sekundárny dám hore za gyro. Takto, keď mám len jeden, tak sa bojím, že vnútri bude mať problém so signálom na väčšie vzdialenosti, ale zase za gyrom bude veľmi zraniteľný.
Stojím pred rozhodnutím, kam dať receiver. Za gyrom je krásne miesto a uvažujem, že to dám tam. Je tu niekto, kto si to dal tam?
Ďalšia možnosť je dovnútra heli na spodnú časť frame pod main gearom. Mám ale Spektrum AR6110e.
Keby mám duálny príjmač, tak hlavný dam dole a ten sekundárny dám hore za gyro. Takto, keď mám len jeden, tak sa bojím, že vnútri bude mať problém so signálom na väčšie vzdialenosti, ale zase za gyrom bude veľmi zraniteľný.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro