Dve gyra najednou
Dve gyra najednou
Zdravim,
zajimalo by me nasledujci. Chtel bych v modelu pouzit dve ci tri gyra naraz, ale v prijimaci chci samozrejme zabrat tim jednopinovym dratem (zisk) jen jeden kanal. Jak na to? Bude fungovat to, kdyz oba ty jednopinove draty od obou gyr spojim a zapojim stejne jako gyro jedno nebo je potreta tomu neco predradit, nejakou krabicku jako mix?
Diky moc.
zajimalo by me nasledujci. Chtel bych v modelu pouzit dve ci tri gyra naraz, ale v prijimaci chci samozrejme zabrat tim jednopinovym dratem (zisk) jen jeden kanal. Jak na to? Bude fungovat to, kdyz oba ty jednopinove draty od obou gyr spojim a zapojim stejne jako gyro jedno nebo je potreta tomu neco predradit, nejakou krabicku jako mix?
Diky moc.
- radek.domin
Osobne jsem to skouzel. Pokud vbsechny gyra pripojis na jeden kanal pro nastaveni citlivost, bude to fungovat. Musi jit samozrejme o stejny gyra, nebo minimalne o gyra, ktery se nastavujou stejne.
Jak uz tady ale padlo. Problem je v tom ze vzdycky potrebujes mit na gyrech ruzny zisky a to je problem, ktery na jednom kanalu vyresit nejde.
Jak uz tady ale padlo. Problem je v tom ze vzdycky potrebujes mit na gyrech ruzny zisky a to je problem, ktery na jednom kanalu vyresit nejde.
Super, diky, kluci. Prave na letadlo, kridelka, vyskovka, smerovka ... jeste premyslim, jak to ubastlit. Zatim jsem to mel v poctu jednoho kusu bud na smerovce nebo na kridelkach. Zkusenosti mam takove, ze smerovka je super treba pri pojezdu (v pripade riditelne ostruhy), ale kdyz se ridi model tak, jak jsem zvykly ja (z 90% pres kridelka a jen z 10% pres smerovku), je to trosku boj a je treba si zvyknout na jiny styl. Protoze kdyz chci zatocit napr. doleva pres kridelka, gyrovana smerovka o tom nevi a bere to jako utok a tak se brani pohybem letadla pres smerovku doprava
Samotne kridylka jsou proste luxus, mooc pekne. Vyskovku jsem jeste nezkousel. Myslim ale, ze zapojit kridelka + vyskovka (a dam jim spolecny zisk) by nemuselo nicemu vadit (jen teoretie, kdyztak me opravte). To mixovani kridelek a smerovky nijak vyreseno nemam, asi resit nebudu nebo jeste nevim jak. Prave ten spolecny zisk na kridlech + vyskovce snad nicemu nevadi, at si klidne funguji + - stejne ziskove. Budou tam 2 stejna gyra. Nejake napady k tomuto celemu?
Samotne kridylka jsou proste luxus, mooc pekne. Vyskovku jsem jeste nezkousel. Myslim ale, ze zapojit kridelka + vyskovka (a dam jim spolecny zisk) by nemuselo nicemu vadit (jen teoretie, kdyztak me opravte). To mixovani kridelek a smerovky nijak vyreseno nemam, asi resit nebudu nebo jeste nevim jak. Prave ten spolecny zisk na kridlech + vyskovce snad nicemu nevadi, at si klidne funguji + - stejne ziskove. Budou tam 2 stejna gyra. Nejake napady k tomuto celemu?
Dobry den, moc toho jako uplny novacek snazici se proniknout do vedy letani nevim, ale chci dat do sveho polystyrenaku dve ESKY704B s na pevno nastavenou citlivosti, ale zatim mi Gyra nereaguji. Musim urcite zapojit to rizeni citlivosti, nebo mohu nechat volne a chyba je tedy nekde jinde?
Jinak jestlize by na letadle myla byt gyra 3, pro tri zakladni typy rotace, musi byt gyro na kridelka "roll" umisteno celem k letu, ale v pripade zvlastniho gyra na smerovku "yaw" by ale melo byt umisteno ksichtem nahoru a samozrejme gyro vyskovky pro "pitch" celem do boku. Mylim se? Dik
Jinak jestlize by na letadle myla byt gyra 3, pro tri zakladni typy rotace, musi byt gyro na kridelka "roll" umisteno celem k letu, ale v pripade zvlastniho gyra na smerovku "yaw" by ale melo byt umisteno ksichtem nahoru a samozrejme gyro vyskovky pro "pitch" celem do boku. Mylim se? Dik

Jestli se chapeme dobre, tak ano, umisteni gyr, jak bylo nastineno. Ty ale bez zapojeneho pinu zisku nefunguji, zapojit se musi. Nic jako defaultni hodnotu neznaji.
king píše:Dobry den, moc toho jako uplny novacek snazici se proniknout do vedy letani nevim, ale chci dat do sveho polystyrenaku dve ESKY704B s na pevno nastavenou citlivosti, ale zatim mi Gyra nereaguji. Musim urcite zapojit to rizeni citlivosti, nebo mohu nechat volne a chyba je tedy nekde jinde?
[quote="netos"]....bez zapojeneho pinu zisku nefunguji, zapojit se musi. Nic jako defaultni hodnotu neznaji.
Dik, nehledal jsem to predtim v anglictine, ale tady pisou ze u tohoto nemusi byt zapojen: http://www.rc711.com/shop/esky-ek20704b-professional-head-lock-gyro-new-discount-p-857.html budu laborovat dal.
Dik, nehledal jsem to predtim v anglictine, ale tady pisou ze u tohoto nemusi byt zapojen: http://www.rc711.com/shop/esky-ek20704b-professional-head-lock-gyro-new-discount-p-857.html budu laborovat dal.
king píše:Dik, nehledal jsem to predtim v anglictine, ale tady pisou ze u tohoto nemusi byt zapojen: http://www.rc711.com/shop/esky-ek20704b-professional-head-lock-gyro-new-discount-p-857.html budu laborovat dal.
No to je pravda, asi. Ja jsem ve svem prispevku automaticky premyslel nad konkretnim gyrem, oblibenou HK401B za polovicni cenu. To gyro od Esky je dobre, ale neprinasi vyjma dvojnasobne ceny nic moc navic. Naopak mu treba uplne chybi switch na prepinani typu serv analog/digital. Ale faktem je, ze co gyro, to jine moznosti (treba prave to nezapojeni zisku).