Záludnosti a negativní vlastnosti dvouplošníků (letové vlast

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ladasl

Záludnosti a negativní vlastnosti dvouplošníků (letové vlast

#1 Příspěvek od Ladasl »

Vše co chci vědět je v předmětu.....
Předem dík Láďa 8)
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Speedy »

Ty nejzásadnější rozdíly proti jednoplošníku jsou větší čelní odpor (a tím menší klouzavost) a menší stabilita na křidýlka kvůli menšímu rozpětí. Obojí se projevuje nejvíc při minimální rychlosti větším nebezpečím spadnutí do vývrtky.
Fiba

#3 Příspěvek od Fiba »

Podle mych zkusenosti se slowfly dvouplosniky je hlavni rozdil nutnost pouzivat pro zataceni smerovku. Problem s kridelky jsem nemel - mam modely zhruba stejne velkeho rozpeti s jednim, nebo dvema kridly a myslim, ze dvouplosniky jsou hodnejsi. ( http://www.fbcontact.com/modely , nebo http://www.volny.cz/v.behal/placka/placka2.htm )
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ma zkusenost s dvouplosnikem o rozpeti 1 metr na motor 3.5 ccm:

Dvouplosnik vyzaduje na stejnou hmotnost silnejsi motor oproti jednoplosniku, kvuli vyssimu celnimu odporu (S 3.5kou jsem byl rad, ze to drzi ve vzduchu a velmi mirne stoupa).

Vyhodou je, ze ma vyssi plosne zatizeni (2 plochy kridel) - tudiz je schopen letet i opravdu hodne pomalu.

Take mohu potvrdit, ze dvouplosniky jsou hodne divoke, co se naklaneni do stran tyce (zataceni kridelky)- jak uz tady padlo.

Smerovku jsem k zataceni nepotreboval - ovladani bylo vemi podobne "normalnimu" letadlu.

A necekany pad do vyvrtky jsem taktez pozoroval... ale mohl byt zpusoben pouze nezvladnutim pilotaze, nez spatnou vlastnosti modelu. U mne byl hlavni problem nedostatecny vykon motoru.
zelda

#5 Příspěvek od zelda »

ja momentalne litam s tetim dvouplochem a ani u jednoho jsem nezpozoroval ruzne nesvary typu padani po kridle, naklaneni, vyvrtku a podobne, mel jsem letadlo ktere treba v harrieru drzelo jak na kolejich, pro mne jsou dvouplochy best, momentalne mam postaveneho dalsiho, do haly, pokud vsechno pujde podle planu tak o vikendu letim poprve :)
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Speedy »

Aby nedošlo k mýlce. Moje odpověď byla na dvouplošníky obecně. U halových "plackoletů" s minimálním plošným zatížením a velkou plochou trupu to nemusí úplně platit. :)
zelda

#7 Příspěvek od zelda »

Speedy píše:Aby nedošlo k mýlce. Moje odpověď byla na dvouplošníky obecně. U halových "plackoletů" s minimálním plošným zatížením a velkou plochou trupu to nemusí úplně platit. :)

ja nemam jen halaky o vaze ani ne 200g, takve letadlo budu teprve zalitavat, ja mel jednoho co vazil cca 350 g, pak sem mel jednoho 740, a ted mam nejakych 670...ale u trimetrovky to muze byt jinak :)
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“