Vrtulník pro nováčka????

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
TheIce

Vrtulník pro nováčka????

#1 Příspěvek od TheIce »

Dobrý den.
Již delší dobu přemýšlím nad zakoupením vrtulníku pro lítání po venku. Proto jsem se chtěl zeptat, jestli by jste mi mohli poradit (nebo poradit někoho, do by mi poradil) s výběrem vrtulníku. Úplný začátečník nejsem. Docela obstojně jsem doma lítal s mikro vrtulníkem (cena +- 800,-) dvou vrtulovým. Chtěl jsem se proto zeptat, co by jste mi doporučili na venkovní použití. Mám cenovou hranici 4500,-
Naposledy upravil(a) TheIce dne stř 21.07.2010 22:13, celkem upraveno 1 x.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Toz ja myslim ze simulator s ovladacem te vyjde levneji nez 4,5k a jeste ti zustane na domaci potrenovani s jednorotorem treba Nine Eagle SoloPro V2. Nak
zdzd

#3 Příspěvek od zdzd »

Kdyby jsi si to tady trochu pročetl, tak ti to už bylo jasné. Máš dvě volby:

1. Zůstat pod střechou s tím co máš a s uvolněnými penězi vydržíš léta.

2. Uvolněné prachy ztroj až čtyřnásobit a můžeš mít základní výbavu na ven. Výbavu, ne živení provozu. Na to musíš přidat ještě další násobek.

Mezi tím nic není. Bohužel.
kutlak
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kutlak »

A nebo koupit n?co jako Volitation 5063 od Duble Horse a pak byt zklamany jako ja nebo zpoustu dalsich co se nechali nachytat.
Chci jen potvrdit ze proste pod 10 az 15 tis (kdyz chce aby to k necemu bylo) se asi nedostanes
Blade 400 3D, DX6i, sim - Phoenix 2.5
Volitation 9053 - v přestavbě
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrtulník pro nováčka????

#5 Příspěvek od Luzr »

TheIce píše:Dobrý den.
Již delší dobu přemýšlím nad zakoupením vrtulníku pro lítání po venku. Proto jsem se chtěl zeptat, jestli by jste mi mohli poradit (nebo poradit někoho, do by mi poradil) s výběrem vrtulníku. Úplný začátečník nejsem. Docela obstojně jsem doma lítal s mikro vrtulníkem (cena +- 800,-) dvou vrtulovým. Chtěl jsem se proto zeptat, co by jste mi doporučili na venkovní použití.

Letadlo? :)

(Omlouvám se za částečný off-topic).
raging

#6 Příspěvek od raging »

kutlak píše: pak byt zklamany jako ja nebo zpoustu dalsich co se nechali nachytat.
Proč nachytat?Někteří si koupili hračku na jedno použití,užili si s ní někdy i spoustu srandy i s dávkou adrenalinu a...šmytec..konec.
Kde je psáno,že každý musí zákonitě skončit jako my?Tedy helinami pohlcen a utráceje všechno co vydělá za,aspon pro mě,krásného parádního a hlavně dost drahého koníčka :?:
Angusss

#7 Příspěvek od Angusss »

Již delší dobu přemýšlím nad zakoupením vrtulníku pro lítání po venku. Proto jsem se chtěl zeptat, jestli by jste mi mohli poradit (nebo poradit někoho, do by mi poradil) s výběrem vrtulníku. Úplný začátečník nejsem. Docela obstojně jsem doma lítal s mikro vrtulníkem (cena +- 800,-) dvou vrtulovým. Chtěl jsem se proto zeptat, co by jste mi doporučili na venkovní použití. Mám cenovou hranici 4500,-

Ta hranice je bez RC předpokládám?
zdzd

#8 Příspěvek od zdzd »

Bojím, bojím. Pokud lítal doma s dvorotorákem, byla to nejspíš nějaká setovka. Použitelné rádio proto nejspíše vůbec nemá.

Pár informací k výběru: http://vitocz.net/heli/popisy/vyber_heli.htm
bigsam72

#9 Příspěvek od bigsam72 »

Stejne jako ostatni te asi zklamu. Pokud to myslis s RC heli opravdu vazne, tak ti doporucuji nasetrit tak kolem 20 000,-.

Co budes potrebovat ?
1. TX - Radio, variant spousta Futaba, Spektrum. Ja mam napriklad DX6i a DX7 cena 4500,- a 6500,- ( tusim pisu z hlavy )
Vyhoda, koupi dobreho radia vyresis problem do budoucna pokud budes mit vice modelu, radio umi napipat a drzet nastaveni pro 10 - 20 modelu

2. Nabijecku na baterky - dobra nabijecka co umi nabit vsechno mozne, LiPo,LiFe,NiMh atd tak kolem 2000 - 3000,-

3. Vrtulnik :-) To co se da nazvat vrtulnikem a velice slusnsym je TREX 450 PRO, Minititan cena kolem 10 000,- +/-

4. Baterku, dobra baterka co vydrzi 200 cyklu a vice v teto kategorii tak 1000kc

5. Simulator = bez nej to vetsina lidi roztrsika pri prvnim startu, takze napriklad Phoenix RC za cca 2000,- ( bazar )

Suma sumarum 20 000 a to je jen zacatek :-)
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
Angusss

#10 Příspěvek od Angusss »

Předpokládám 4500 bez RC (pokud je myšleno s RC tak nemá cenu dále diskutovat).

Znám několik lidí, kteří vlastní HK450 a létá jim to bezvadně (začátečník bez akrobacie). Minulý týden jsem viděl létat chlápka s HK450 s tou nejlevnější výbavou(HK carbon za 69USD, HK gyro, HXT, atd., cena s poštovným max 2500) a létal osmičky, popředu, pozadu, halvou dolu, tic toc...) Jde jen o to, jestli ti stojí jako začátečníkovi za to šroubovat a více se v tom vrtat.
Pokud je pro Tebe HK moc velký risk (také jsem si to myslel, už jsem změnil názor) tak bych mrknul po MiniTitanovi. Za cenu 2200 máš kit bez elektroniky, za 3200 máš kit s motorem a regulatorem. Serva HS-55 za 800kč tři, a pro začátek třeba to HK gyro se servem. Baterie z HK létá spousta lidí a začátečník získá zacenu 8,5 USD 2200 20C baterii (já na nich mám nalétáno asi 20-30 cyklů a zdají se mi jako nové).

Myslím si, že za 4500 můžeš mít vrtulník co létá, za 4000 pak k tomu DX6i, která určitě také chvilku vydrží
panther
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od panther »

Musim suhlasit ze vstupna nakladovost je velka, prave sa do toho tiez pustam a tiez som zacinal s limitom okolo 5000 Kc, dnes som v tom s prislusenstvom za 3 nasobok a to mam len cinsku kopiu, co ti tu samozrejme nikto nedoporuci s X dovodov. Vrtulnik samotny nebol teda financne narocny, ale elektronika, RX/TX, naradie... to su veci co to omastili.

Ked si kupis trebars Spectrum DX6i a k nej simulator Phoenix mas plne kompatibilne riesenie pre skusobne lietanie a zmestis sa do limitu, ale budes musiet neaku polozku zvolit bazarovo, idealne simulator. Avsak pravdu povediac, osobne som pri hladani simulatoru v bazaroch narazil vacsinou na kusky za premrstene ceny, ci uz origo, alebo warez kopie, takze som na to siel inou cestou. Mozno budes mat vacsie stastie. Ako zaciatocnik zaciatocnikovi, ti drzim palce.
panther
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od panther »

zdzd píše:Pár informací k výběru: http://vitocz.net/heli/popisy/vyber_heli.htm

Vdaka za uzitocny link, pre mna uz asi trosku pozde, ale vyborne citanie :!:
Angusss

#13 Příspěvek od Angusss »

panther píše:Musim suhlasit ze vstupna nakladovost je velka, prave sa do toho tiez pustam a tiez som zacinal s limitom okolo 5000 Kc, dnes som v tom s prislusenstvom za 3 nasobok a to mam len cinsku kopiu, co ti tu samozrejme nikto nedoporuci s X dovodov. Vrtulnik samotny nebol teda financne narocny, ale elektronika, RX/TX, naradie... to su veci co to omastili.

Ked si kupis trebars Spectrum DX6i a k nej simulator Phoenix mas plne kompatibilne riesenie pre skusobne lietanie a zmestis sa do limitu, ale budes musiet neaku polozku zvolit bazarovo, idealne simulator. Avsak pravdu povediac, osobne som pri hladani simulatoru v bazaroch narazil vacsinou na kusky za premrstene ceny, ci uz origo, alebo warez kopie, takze som na to siel inou cestou. Mozno budes mat vacsie stastie. Ako zaciatocnik zaciatocnikovi, ti drzim palce.

Pokud bude někdo přemýšlet nad koupí bazarové Phoenix RC tak silně doporučuji se pídit po tom, zda je to čistý oroginál nebo ne. Mnoho lidí nabízí Phoenix RC "prolomený" za ceny použitého originálu 1500-2000 což já obsolutně nechápu! Já jsem také koupil použitý, odpověděl jsem na 3 inzeráty a z nich byly dva prolomené klíče! pozor na to
kutlak
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od kutlak »

raging píše:
kutlak píše: pak byt zklamany jako ja nebo zpoustu dalsich co se nechali nachytat.
Proč nachytat?Někteří si koupili hračku na jedno použití,užili si s ní někdy i spoustu srandy i s dávkou adrenalinu a...šmytec..konec.
Kde je psáno,že každý musí zákonitě skončit jako my?Tedy helinami pohlcen a utráceje všechno co vydělá za,aspon pro mě,krásného parádního a hlavně dost drahého koníčka :?:

Jojo vlastně máš pravdu.
Bojování s Volitationem, když začal lehce proudit vzduch (takový jemný, ale hodně jemný vánek) byl pekny adrenalin :) .

Co mne hlavně zklamalo bylo, že po 3 startu začaly ze stroje padat součástky..Tedy "chyba ve výrobě"..co bych taky chtěl za tu cenu asi 2000 tis :D

Zase na druhou stranu jsem začal připravovat přestavbu Volitationa
1) větší ocasní vrtulka bude (otázka je jestli to nebude chtít i silnější pohon)
2) přechod na RX/TX pro DX6i kterou mám
Uvidim na kolik mne to vyjde :D
Blade 400 3D, DX6i, sim - Phoenix 2.5
Volitation 9053 - v přestavbě
panther
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od panther »

Ano, mal som presne ten isty problem. Origo v dobrej cene som nezohnal, pretoze za origo z bazaru chceli v priemere 2500 ,- co je nezmysel.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“