Protos plast/carbon

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jardastolc

Protos plast/carbon

#1 Příspěvek od jardastolc »

Chci koupit Protose, ktereho by jste doporucili plast nebo carbon. Vyhody a nevyhody. Diky za pomoc a radu
Drondys

Re: Protos plast/carbon

#2 Příspěvek od Drondys »

jardastolc píše:Chci koupit Protose, ktereho by jste doporucili plast nebo carbon. Vyhody a nevyhody. Diky za pomoc a radu

difference between Protos Std. vs Carbon
http://rc.runryder.com/helicopter/t548595p1/

plast
výhoda: nižší cena
nevýhoda: nižší odolnost

carbon
výhoda: vyšší odolnost
nevýhoda: vyšší cena
martys

#3 Příspěvek od martys »

v karbon verzi je více místa pro vedení kabelů, vnitřek draku je přístupnější. Taky skladba draku je vyhodnější, nejsou to jen dvě plastové bočnice sešroubované k sobě.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pkotatko »

Ten plastový docela stačí. Rám toho vydrží až nečekaně dost. Pokud nebudeš v budoucnu chtít Protose natahovat :D
Pak je nezbytný ten uhlíkový.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
boZZda

#5 Příspěvek od boZZda »

Řeší se to celkem dlouho a vášnivě. Výsledek?

Plast: velice pevný, levný a originální. Super volba

Karbon: cheš li vypadat cool a nebo pokud chceš stretched (prodlouženou) verzi.

Takže jestli ti stačí normální velikost Protose, tak plast je jasná volba. On to taky není jen obyčejný plast, ale je plněný uhlíkem!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
jardastolc

#6 Příspěvek od jardastolc »

Sel bych do plastu, ale muzu mit Carbon verzi za cenu plastove, tak mam malinke dilema.
martys

#7 Příspěvek od martys »

karbonová verze je sice dražší, ale uživatelsky příjemnější, jak s ohledem na konstrukci draku z hlediska tažení kabeláže, ale i jakékoli servisní manipulace, je uvnitř prostě více místa.

Navíc, už dvakrát jsem si urazil takové ty ouška na které se připevňuje podvozek a jednou mi praskl malý spodní domek na ložisko hlavní hřídele. V případě plastové verze bych měnil celý bok, ve druhém případě možná boky oba = nejenom dražší oprava, ale musel bych ho prakticky celý rozhodit. Takhle jsem vyměnil jen spodní podlážku event. samotný spodní domeček.

Já bych si za karbon připlatil i z praktického hlediska.
martys

#8 Příspěvek od martys »

ještě malý dodatek, např. při zakoupení Aurory jsme za karbon verzi byl velmi vděčný, protože poněkud delší přijímač Optima 7 bych do plastové verze na spodní podlážku nedostal....no a jestli máš mít karbon za cenu plastu tak neváhej, karbon je jasná volba...............myslím, že aby jsi rozbil při pádu karbonové bočnice, to by jsi musel být opravdu umělec, a poku se tak nestane nebudou nehody dražší, spíš naopak.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pkotatko »

To se nedá, co člověk to názor, Stejně ti to vyjde 50 na 50.
Dal jsem s Protosem hodně ran a plastovej rám vydržel až do tý poslední. To ale z Protose nezbylo vůbec nic zdravého. To byla morda po ocase na rychlosti do asfaltu. To by nevydržela žádná helina.
Co mi občas při ráně prasklo, tak to byly ty domečky serv a ty jsou myslím stejné.
Jinak vždy odešly běžné věci jako u jiných helin.
Rám jako takový ( plast ) jsem snad nerozebíral nikdy. Na kabely tam jsou připraveny tunýlky.
Kdybych šel dneska znovu do Protose, jdu do plastu. Byl jsem spokojen.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
martys

#10 Příspěvek od martys »

to pkotatko: jasně názory se budou různit, ale myslím, že pokud by jsi měl karbon do plastu už nepůjdeš.

Já zase neměl a nemám plast, ale když jsem si ho na letišti prohlížel a porovnal jsem si tu "vzdušnost" karbon draku a toho místa uvnitř třeba pro usazení příjímače, nebo možnosti výměny kladek bez jakékoli demontáže čehokoliv kolem, atd........
krtek2k

#11 Příspěvek od krtek2k »

Uhlík jedině.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“