Turnigy 9X 9Ch
RiMr chcel by som ta poprosit po dodavke novych vysielacov mohol by si sem hodit presny navod ako ich sparovat s dodavanym prijimacom + nejake tvoje postrehy ?
Som modelar zaciatocnik a uvazujem o kupe tejto vysielacky pre moju Cessnu (povodna vysielacka je velmi nekomfortna, ma slaby dosah, rusenie atd.) a toto by mi velmi pomohlo.
Som modelar zaciatocnik a uvazujem o kupe tejto vysielacky pre moju Cessnu (povodna vysielacka je velmi nekomfortna, ma slaby dosah, rusenie atd.) a toto by mi velmi pomohlo.
Kedze som tak premyslal, zeby som to hned hodil aj do vrtasu (http://www.helipro-rc.com/productshow.asp?id=57), ktory prijimac by si mi poradil este kupit tento:
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=12339&Product_Name=Turnigy_9X_2.4GHz_8Ch_Receiver_%28V2%29
Alebo radsej nieco ine ?
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=12339&Product_Name=Turnigy_9X_2.4GHz_8Ch_Receiver_%28V2%29
Alebo radsej nieco ine ?
dodo.b píše:Kedze som tak premyslal, zeby som to hned hodil aj do vrtasu (http://www.helipro-rc.com/productshow.asp?id=57), ktory prijimac by si mi poradil este kupit tento:
Alebo radsej nieco ine ?
Jsi odvážný chlapec.
Ale po informacích z tohoto vlákna to chápu.
Létáš vrtulníky ?
Nenazval by som to lietanim, skorej len tak poletujem na mieste. Co mam elektricky vrtulnik ten celkom v pohodicke zvladam, ale to ma vrtule na sposob Kamovu, takze ten sa dobre ovlada tento nitratovi sa este len ucim. A ta elektronika co je od vyroby sa mi velmi podoba na tuto, takze by som to iba prehodil a mal by som potom pre Cessnu aj tento vrtulnik ten isty ovladac.
dodo.b píše:RiMr chcel by som ta poprosit po dodavke novych vysielacov mohol by si sem hodit presny navod ako ich sparovat s dodavanym prijimacom + nejake tvoje postrehy ?
ahoj sice nejsem odbornik ale odkaz na navod na sparovani sem sem daval par stranek vzad je to na Youtube me to podle neho slo bez problemu
RiMr píše:JMalik píše:"S vysílačkou Turnigy nebudeš létat ty přemety v noži, protože místo tréninku akrobacie budeš tady konzultovat problémy....
....(A k těm baterkám. Když jdu létat na letiště mám s sebou dvě. Když si vezu ještě další jedno, dvě letadla, tak už mi stačí jenom po jedné ke každému. Ale solidní, 5C nabíjení. Tak co je potom ve výsledku levnější ?)
K Turnigy jak se s tím nedá lítat nemá cenu diskutovat. Ty nepřiznáš že dá (i když s ní nelítáš, proč bys to taky dělal když máš bez ironie bezvadný Futabí dvanáctikanál) a já nepřiznám že nedá (protože s ní lítám a dalších X lidí co osobně znám taky).
A k těm baterkám, já mám taky už minimálně 2C LiPolky a pokud se dá tak je tak i provozuju. Ale beru jich sebou na letiště tolik, protože... nemám auto. Představ si že jsou i takoví...
S tou mojí podporou to taky není bůhvíjaké... V naprosté většině jsou to rady přímo nesouvisející se značkou rádia, ale jsou to rady obecné, které může poradit prakticky kterýkoliv průměrně zkušený modelář (za jakého se i já tak asi maximálně pokládám). Tak třeba Root sám po několika mých návodných PM přišel na to, že celý jeho problém se simulátorem na T9x je v nedostatečně zasunutém USB kabelu v počítači (trošku mu mám za zlé že to tady "nenahlásil" když už tady tím "problémem" vyděsil bůhvíkolik lidí), dalšímu "nefungovala" výškovka, protože ji měl na plynu (špatně nastavený mód), kolikrát jsem na dálku už "opravil" vysílač "zablokovaný a nejde zapnout protože tam bliká nějaké Switch position Error" už ani nepočítám. S čím nic nenadělám je Rootův volný modul (aspoň ne na dálku), nebo vadné potenciometry (o kterých jsem četl). Když je něco takto vadného v rádiu za sedumnáct set, tak nebudu mít takový strach případně se pokusit to opravit pokud je to v mých silách (zatím jsem jednou pro jistotu přepájel spoj který tam držel na pár vláskách), než když mi na Dx6i taky blbnul potenciometr (jak na potvoru ne na mojí a majitel byl měsíc bez rádia nas*aný na mě že jsem mu doporučil takový "křáp"), nebo vyztužování, případně lepení už křuplých trimů taktéž na Dx6i, což se "podařilo" mnoha lidem. Aby nedošlo k mýlce, nic proti Dx6i nemám, měl jsem ji a bylo to výborné rádio. Ale oproti T9x se s ní teda muselo katolicky a něžně i když byla bezpochyby z kvalitnější součástkové základny.
V naprosté většině případů je tedy problém ne v rádiu takovém, ale v nějaké obecné zásadě se značkou přímo nesouvisející. A tito lidé se nedočkají často rady, protože mají "čínský šmejd" a tím pádem není dál co řešit...
Asi zorganizuju nějaký "benefiční" slet T9x v Čechách a za dobrovolné vstupné koupíme sele a bečku a pořádně si nacpeme teřichy, když už nebudeme moct s těma našima nefunkčnostma lítat...JMalik píše:RiMr píše:Aby nedošlo k mýlce:
FF8 = Toyota
T9x = Dacie
Jen pro jistotu...
A jseš si jistý po tom všem tady
Jsem
sem to poupravil at to nikoho nemate hned jak sem to zjistil
RiMr píše:Aby nedošlo k mýlce, nic proti Dx6i nemám, měl jsem ji a bylo to výborné rádio. Ale oproti T9x se s ní teda muselo katolicky a něžně i když byla bezpochyby z kvalitnější součástkové základny.
opravdu jsou ty potenciometry tak rozdilne? napr. Futaba vs. Turnigy?
nechodte na me s tim, ze v tom levnem radiu musi byt nutne smejd
to, ze jsou levnejsi (co neni jiste) a jinak vypadaji, jeste neznamena, ze jsou technicky horsi
muzete nekdo napsat presne typy, co tam osazuji?
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
hotovson píše:RiMr píše:Aby nedošlo k mýlce, nic proti Dx6i nemám, měl jsem ji a bylo to výborné rádio. Ale oproti T9x se s ní teda muselo katolicky a něžně i když byla bezpochyby z kvalitnější součástkové základny.
opravdu jsou ty potenciometry tak rozdilne? napr. Futaba vs. Turnigy?
nechodte na me s tim, ze v tom levnem radiu musi byt nutne smejd
to, ze jsou levnejsi (co neni jiste) a jinak vypadaji, jeste neznamena, ze jsou technicky horsi
muzete nekdo napsat presne typy, co tam osazuji?
Já to nepoznám, ale věřím (su z Moravy a my tam lidem věříme
A i selským rozumem bych předpokládal že rádio v této cenové kategorii bude mít součastkovou základnu horší než rádio z vyšší cenové kategorie.
Jestli z tohoto něco poznáš...?
http://picasaweb.google.cz/RiMr71/Turni ... 6457008098