MVVS montaz hlavou dolu
Jo a ted jsem si vspoměl-jednou jsem zlikvidoval karburátor u mvvs3,5 tak jsem tam zkusil lupnout karbec z ASP6,5 -chtělo to jen maličko seškrábnout na soustruhu osazení,ale-a myslete si co chcete,já na Brnáky nedám dopustit! ale st ím karbecem od ASP šel mnohem líp super plinulí přechody,i šel krásně za plynem
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel nekolik modelu s motory 10 a 12,6 cm s hlavou dolu a nebo sikmo dolu na 7,30. Vsechny jsem startoval jen rukou v rukavici. Na zem jsem hodil hadr, model postabil na kridlo na hadr hlavou ke me, nastriknul asi kubik paliva do karburatoru, 2 x protocil, dal volnobeh, nacvakl zhaveni otocil zda kopne a na 1-2 skubnuti motor bublal ve volnobehu. Brnaci me ale obcas chytly obracene, stacilo pribrzdit rukou v rukavici kuzel a motor se sam "reverzoval". Pak jsem ho polozil na podvozek a vyzkousel plnej.
Vsechno se to da zvladnout v jednom uplne bez problemu, jen se nesmi dat na start plnej. To je pak docela vzruso.
Tenhle postup jsem zacal pouzivat po te, co se mi hlavou dolu nedarilo motory startovat kvuli zaliti svicky palivem.
Taky to ma par vedlejsich vyhod, ze se k tomu clovek nemusi ohejbat, klecet nekde ve spine a nebo vlhku
Jirka
Vsechno se to da zvladnout v jednom uplne bez problemu, jen se nesmi dat na start plnej. To je pak docela vzruso.
Tenhle postup jsem zacal pouzivat po te, co se mi hlavou dolu nedarilo motory startovat kvuli zaliti svicky palivem.
Jirka
- janosihelsky
- Kontaktovat uživatele:
Re:
VTjr píše:... Nikdo nemusí mít obavu, že by takhle upravované palivo mohlo motoru nejak uškodit, protože skalice je rozpustná pouze ve vodě, ale v alkoholech, benzínu a olejech nikoliv. Důkladné usazení a přefiltrování paliva opravdu stačí...
Odvolávám toto doporučení ze svého sedmého příspěvku v tomto vlákně.
P.S. Taky teď celou naši debatu s Beepem vidím teď úplně v jiném světle.
Ale i tak nesouhlasím s jedinou větou a sice "...modrou skalicí něco "odvodňovat" je desítky let se opakující nesmysl...", tohle bezesporu platí pro metanol ale v případě etanolu je takové odvodňování zcela na místě.
Co se týče debaty o benzínu - pořád si myslím, že sice pár % v zimě fakt pomůže, ale není to nutné. Lepší je si pohrát s nastavením, volbou svíčky, krytováním válce a tím omezením jeho chlazení nebo i s stupněm komprese ubrání podložky nebo přižhavováním ve volnoběhu.
Co je ale zásadní nedostatek byť jen malého přídavku benzinu v metylalkoholovém palivu, je poškozování a postupná degradace silikonových součástí palivové soustavy a případně i silikonových těsnění v motoru.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)