Vysílač
Re: Vysílač
Sporecz píše:Ahoj lidi, potřěboval bych vědět jestli jako pro mě začátečníka má cenu kupovat vysílač o 2.4GHz nebo jestli by mě stačil 35 nebo 40 mhz vysílač.
Díky za odpovědi
Vysílač není o tom zda je "2.4GHz nebo jestli by mě stačil 35 nebo 40 mhz vysílač". To je jen o způsobu přenosu signálu od kniplů k ovládaným prvkům modelu.
To, co ty potřebuješ vědět je o tom, co chceš tím vysílačem řídit i s výhledem do budoucna. Jaký typ modelu zda plošníky nebo vrtulníky a po tomto rozhodnutí pak je třeba vědět kolik ovládaných prvků a jaký požaduješ komfort. Teprve pak se dá říct co stačí a co ne.
http://www.model-hobby.cz/CZ/magazin/pl ... 01%20ASLAN mám ho už skoro postavený... do budoucna zatím ale neplánuju nic složitějšího na ovládání, takže myslím že by mě obyčejnější vysílač mohl stačit
Ano, je to také o ceně.
Doporučení:
- minimálně 6 kanálů
- minimálně paměť na 4 modely
- koupit typ, který je v ČR obvyklý, to proto, že když si nebudeš vědět s něčím rady, tak ti má kdo odpovědět
- rozhodnout se zda palcový nebo pultový - ověřit minimálně v prodejně co víc vyhovuje (když není u koho jiného), popřípadě zvolit model, který jde použít jak palcový, tak i jako pultový
- podle velikosti břicha zvolit typ, který má display nahoře nebo dole
Doporučení:
- minimálně 6 kanálů
- minimálně paměť na 4 modely
- koupit typ, který je v ČR obvyklý, to proto, že když si nebudeš vědět s něčím rady, tak ti má kdo odpovědět
- rozhodnout se zda palcový nebo pultový - ověřit minimálně v prodejně co víc vyhovuje (když není u koho jiného), popřípadě zvolit model, který jde použít jak palcový, tak i jako pultový
- podle velikosti břicha zvolit typ, který má display nahoře nebo dole