PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3226 Příspěvek od cassiopeus »

Používám frekvenci cca 1,7 Hz (chtěl jsem 2 Hz, ale s tolerancí součástek to vyšlo takto) se střídou cca 1:10 tj. záblesk a dlouhá pauza. Jako optimální bych viděl cca 1 až 1,4 Hz (když to letadlo hledám, je 1,7 dost dlouho).

Přistávám na břicho do trávy a teď je zrovna na louce tráva tak 1,6m vysoká. Letadélko když přistane, zůstane buď vodorovně nebo ocasem nahoru a ta led je už za příšeří slušně vidět. Ve vzduchu by na břicho stačila, si myslím a plánuji, jen druhá led. Nicméně, teď zvažuji i variantu třetí blikající ledky na hřbet (lítám teď s pozičkama pod křídlem a tak to v některých zatáčkách není vidět a taky začínám uvažovat o řízení jasu fotoodporem nebo fototranzistorem.
strahlung

#3227 Příspěvek od strahlung »

cassiopeus píše:Používám frekvenci cca 1,7 Hz (chtěl jsem 2 Hz, ale s tolerancí součástek to vyšlo takto) se střídou cca 1:10 tj. záblesk a dlouhá pauza. Jako optimální bych viděl cca 1 až 1,4 Hz (když to letadlo hledám, je 1,7 dost dlouho).

Přistávám na břicho do trávy a teď je zrovna na louce tráva tak 1,6m vysoká. Letadélko když přistane, zůstane buď vodorovně nebo ocasem nahoru a ta led je už za příšeří slušně vidět. Ve vzduchu by na břicho stačila, si myslím a plánuji, jen druhá led. Nicméně, teď zvažuji i variantu třetí blikající ledky na hřbet (lítám teď s pozičkama pod křídlem a tak to v některých zatáčkách není vidět a taky začínám uvažovat o řízení jasu fotoodporem nebo fototranzistorem.

1,7Hz nebo 1,7s? I já uvažuji o možnosti, že bych měl na žárovce pravidelné záblesky a jejich délka (resp. spíš maximální teplota vlákna -> jas, barva) by byla regulovatelná asi exponenciálně z 0 až na nějakých 70%. Tak 2Hz by asi bylo OK.
Fotodioda by zdánlivě nebyl špatný nápad, ale... Já mám večer jas většinou naplno a stahuji ho až když mě při přistání oslňuje. LED prostě nemají tak velkou svítivost, aby se ta regulace podle okolního světla uplatnila.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3228 Příspěvek od cassiopeus »

Máš pravdu, už blbnu. 1,7s mezi záblesky, ale chtělo by to 1 až 1,4 s. Tak to je správně. Pokud chceš letadlo dobře najít i večer, ve vysoké trávě nepomůžou jen světla. Pořiď si tam něco takového, samozřejmě spínané rádiem, ať to nedělá kravál pořád :)
strahlung

#3229 Příspěvek od strahlung »

cassiopeus píše:Máš pravdu, už blbnu. 1,7s mezi záblesky, ale chtělo by to 1 až 1,4 s. Tak to je správně. Pokud chceš letadlo dobře najít i večer, ve vysoké trávě nepomůžou jen světla. Pořiď si tam něco takového, samozřejmě spínané rádiem, ať to nedělá kravál pořád :)

Já mám ve všech svých modelech akustický indikátor vybíjení jednotlivých článků packu. Je to moje vlastní konstrukce, už se tu o tom psalo a něco jsem i rozeslal, byl na to dobrý ohlas. V Cessně jsem to připojil i ke spínači ovládanému rádiem, takže si můžu navíc pípnout tlačítkem pod pravým ukazovákem. Je to skvělá věc.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3230 Příspěvek od cassiopeus »

jj. Mám z HC ty na celý trojčlánek a funguje to hezky. Po článku jsem o tom uvažoval, ale zatím z toho sešlo, ale o tom pípáku na tlačítko uvažuji pokaždé, když hledám letadlo v trávě :)
strahlung

#3231 Příspěvek od strahlung »

cassiopeus píše:jj. Mám z HC ty na celý trojčlánek a funguje to hezky. Po článku jsem o tom uvažoval, ale zatím z toho sešlo, ale o tom pípáku na tlačítko uvažuji pokaždé, když hledám letadlo v trávě :)

Kdybys chtěl, můžu ten trojčlánkový indikátor poslat. Ještě mi jich tu několik zbylo. Vyvedl bych ven signál, jehož uzemněním se dá pípnout i z rádia. Je to velice hlasité, dělá to píp píp --- píp píp --- :? .
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3232 Příspěvek od hanz393 »

cassiopeus píše:Nechtěl bych rozebírat motor, který mám v letadle, dokud nebudu mít náhradní ložiska.

Nevíte někdo, jaké rozměry ty ložiska v setovém motoru mají?

Díky

3x6x3 myslim...kupoval sem 8D
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3233 Příspěvek od cassiopeus »

hanz393 píše:
cassiopeus píše:Nechtěl bych rozebírat motor, který mám v letadle, dokud nebudu mít náhradní ložiska.

Díky

Díky
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3234 Příspěvek od hanz393 »

cassiopeus píše:
hanz393 píše:

Díky

Díky

ale pozor!!mam taky blby pocit jestli to predni lozisko ma stejny rozmer jako to vnitrni...ale zda se mi ze jo...proc by ti blazni dali do 1 motoru 2 ruzna loziska..jeste k tomu tak mala kdyz muzou dat dve stejna...ktere lozisko chces menit?nebo obe dve?
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#3235 Příspěvek od cassiopeus »

Asi preventivně obě
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3236 Příspěvek od hanz393 »

cassiopeus píše:Asi preventivně obě
hej tak omyl vypúada to ze to je 3,8,3
snad si to este neobjednal a nezabijes me 8D
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3237 Příspěvek od hanz393 »

tak ted su z toho uplne zblbly,na mojem motoru ma predni lozisko prumer vnejsiho krousku 8mm ale to vnitrni 7mm..vse funguje jak ma a loziska taky sedi...toz ted uz su v koncach8D asi bude nejlip do udelat jak ja vymlatit loziska a zanest do prodejny s loziskama ty loziska(pokud jsou rozpadle tak staci vnitrni a vnejsi prstynek)anebo si je doma jednoduse zmerit...to predni lozisko je 3x8x3 ale to vnitrni me zarazilo...
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3238 Příspěvek od hanz393 »

hanz393 píše:

tak ted su z toho uplne zblbly,na mojem motoru ma predni lozisko prumer vnejsiho krousku 8mm ale to vnitrni 7mm..vse funguje jak ma a loziska taky sedi...toz ted uz su v koncach8D asi bude nejlip do udelat jak ja vymlatit loziska a zanest do prodejny s loziskama ty loziska(pokud jsou rozpadle tak staci vnitrni a vnejsi prstynek)anebo si je doma jednoduse zmerit...to predni lozisko je 3x8x3 ale to vnitrni me zarazilo...asi by to chtelo aby jeste nekdo rekl jake maji jeho loziska rozmer abys to nemusel kuchat..ja uz to rozkuchal..
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#3239 Příspěvek od frantaletec »

Dal jsem do Cesny 480 silnější motor od BELa,GT 2215-09 s vrtulí 10/4,7,s tříčlánkem Flygmax 2200mA.O proti původnímu setovemu motoru je to úžasný rozdíl.Lítá to jako z praku.Super,všem doporučuji. Konečně přádný polítání.Franta.
frantaletec
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#3240 Příspěvek od hanz393 »

no ja tam mam emaxe 260w taky to celkem ujde :lol:
ale ja si nemohl stezovat ani na ten setovy,s novym reglem a hyperionkou sg3 1600mah to nebylo zle
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“