Den blbec
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Ahoj, taky něco málo k 21. Paráda, sluníčko, nárazový vítr,ale v mezích normy - sever Čech - Jiříkov a tam to fouká často. Svrbění na palcích a s sebou Maxi Swifta. První Lipolka s honěním po obloze v pohodě. Přichází soused, kterého ječení stříďáku zvedlo z kanapíčka, a dotaz - týý voe, co to máš za raketu? I přes první přistání na břízce a špatně nastavených expo jsem přepojil na druhou Li a znovu - abych se ukázal - do luftu. Vytahuju se a nedbaje prvního varování, dělám blbosti. Vtom zapípal vysílač - akku down - já se lek, že to nedostanu včas na louku, zazmatkoval, zblbnul a ulomil motor! To fakt byl blbej den.... 
geo
-
were
- Kontaktovat uživatele:
A ja sem v sobotu pri ohledu na oblohu porad litoval ze jsem slibil slecne spolecny program a nemuzu litat
A to jsem mel v planu zalet noveho elektrovetrone, no jeste ze jsem se k tomu nedostal 
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
NO jo no, ja vim
Ale ja kdybych mel pri kazde ceste nasim minibytem prekracovat napr. haldy jejiho obleceni tak jako ona prekracuje vsudypritomna rozdelana era a vubec neremcat a jeste ji v tom podporovat tak nevim...
Navic ona taky lita, objednala si a sama postavila Toro 900 aby mohla litat se mnou, tak si to jedno nelitaci odpoledne urcite zaslouzi
A navic co sem tu cet tak bych z toho v tu sobotu pri me smule akorat udelal trisky 
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
No tak dneska fakt proklatej den.. Tak dělám pořádky na půdě,a najednou zhasne světlo. ŠOK jak blázen tak letím ke dvěřím aby dovnitř vtrhly paprsky světla.Na pude už bylo trochu víc světleji a tak jdu zase zpátky ke světlu abych zkontroloval žárovku.. udělal jsem krok a z dálky jsem viděl jak se tam houpe pytel ořechů a to celkem svižně,a to vím že jsem ho nerozhoupal
tak to už jsem vzal nohy na ramena a pelášil s vědomím,že to dneska už nemá smysl
Vezmu 2m větrona a du na pole. Lítám si lítám 3 minuty,a projíždím přes slunko. Nic nevidim tak si říkám,někde se tam točim tak trochu sestoupim.Nic,tak sestoupim ještě víc ,zas nic. A ejhle,praskavá rána asi 100m za mnou. no super éro honí krty a je po něm.. tak dneska to už radši balim

Vezmu 2m větrona a du na pole. Lítám si lítám 3 minuty,a projíždím přes slunko. Nic nevidim tak si říkám,někde se tam točim tak trochu sestoupim.Nic,tak sestoupim ještě víc ,zas nic. A ejhle,praskavá rána asi 100m za mnou. no super éro honí krty a je po něm.. tak dneska to už radši balim
Clear sky,glider fly..
no u nas je po velmi dlhom case pekne (neprsi jak svina)
tak vezmem helikopteru, nastartujem, par osmieciek ale motor bol moc bohaty, tak sadnem, vypnem motor nastavim zmes, skontrolujem vyfuk (predtym dobre nedrzal, tak kontrolujem pravidelne ci neni uvolneny)
idem nastartovat a ejha.....nechce naskocit motor
uplne ma presla chut ist znova lietat dnes
tak vezmem helikopteru, nastartujem, par osmieciek ale motor bol moc bohaty, tak sadnem, vypnem motor nastavim zmes, skontrolujem vyfuk (predtym dobre nedrzal, tak kontrolujem pravidelne ci neni uvolneny)
idem nastartovat a ejha.....nechce naskocit motor
uplne ma presla chut ist znova lietat dnes
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Litam si s Isisem, sice fuka, ale dokud ero necouva pohodicka klidecek.
Po hodine si rikam: "Tak, prsty zase zrubany - jdem dom. Posledni dva hody."
Predposledni hod: Pri pristani srazka s kmenem a zarez do nabezky - po roce litani a pristavani primo vedle nej.
"Ale co, tak este naposled - pro radost."
Posledni let: Sup ho tam, ric-pic turbulence -> jdu dolu. Pristavam na klapkach do ruky, metr ode me ho podfoukne narazovy vitr - dostanu koncem kridka do drzky a pametni dira v druhe pulce kridla od loktu.
"Pos*anej zivot."
Po hodine si rikam: "Tak, prsty zase zrubany - jdem dom. Posledni dva hody."
Predposledni hod: Pri pristani srazka s kmenem a zarez do nabezky - po roce litani a pristavani primo vedle nej.
"Ale co, tak este naposled - pro radost."
Posledni let: Sup ho tam, ric-pic turbulence -> jdu dolu. Pristavam na klapkach do ruky, metr ode me ho podfoukne narazovy vitr - dostanu koncem kridka do drzky a pametni dira v druhe pulce kridla od loktu.
"Pos*anej zivot."
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Já včera zalétal nedávno zakoupenou Extru z deskových profilů. Velká radost, že mi to lítá a nerozbil jsem to. dnes jsem ji šel protáhnout. První baterka ko, ačkoliv je prakticky nová a včera jsem ji nabíjel. Druhá baterka ok. Posílám letadlo do vzduchu zkouším nožový let a najednou rána. Nejprve jsem myslel, že mi upadla baterie. Jakž takž jsem ještě letadlo navedl nad vysokou trávu a hned k němu. Vyrval se i střed motoru z osazení na loži, kde byl střed statoru jen nasazen a dotažen červíky. Zřejmě povolili vibracemi:( Z jednoho pramene drátů od vinutí dva přeseklé. Trup prasklý. Tak jsem to sebral a donesl domů. Vzal SwiftaII a vyrazil si polétat na pole. První baterie urvaný konektor. Na druhou jsem si chvíli polétal a pak z ničeho nic mi model zalétl za hlavu a neustále dělal výkruty. Tak tak jsem se vyhnul drátům a otočil letadlo od zástavby. Následoval pád. Osazení vyrvané, vrtule přeražená, stržené servo, zlomená páka a jedno táhlo fuč. Model plný hlíny, uražená část křidélka:( Na třetí letadlo už jsem neměl odvahu, protože jej prodávám a mohlo by se stát, že by nebylo co prodat:) Tak blbej den jsem neměl ani když jsem se učil létat.
Kdo jsme? Kam jdeme? A až tam dojdem bude tam RC létání???
Minulý týden jsme o sebe s otcem škrtli já s minicoradem on s větroněm 2.6m škody žádné. Ale nedbali jsme tohoto varování a včera jsme do sebe práskli znova. škody již větší urazil jsem mu s minicoradem směrovku a větroň šel dolu popraskané ucho, směrovku jsme nenašli a s Coradem jsem přistál měl zářez na křídle až k nosníku (od směrovky 2 era). Tak už laminuji.
- RIP
- Kontaktovat uživatele:
Mě naposledy co selhal regulátor, tak asi 10 metrů nad zemí, zřejmě se přehřál, takže letadlo se nekontrolovatelně řítilo k zemi. Nejprve jsem myslel, že jde o stall tak jsem dal plyn na plno a všiml si, že letadlo nereaguje, takže bylo jasný, že to je regulátor. Aby nebylo smůle konec tak regulátor se "vychladil" a asi 2 metry nad zemí sepnul a vohulil mě naplno plyn.
Zaseknutí letadla asi 5 metrů vedle pšeničného pole, které výborně tlumí nárazy, do tvrdého povrchu nakrátko ostříhaného trávníku golfového hřište je samozřejmostí.
Zaseknutí letadla asi 5 metrů vedle pšeničného pole, které výborně tlumí nárazy, do tvrdého povrchu nakrátko ostříhaného trávníku golfového hřište je samozřejmostí.
A je to...
Před pulhodinou jsem vytáhl právě vyvakuované křídlo.Oddělal durofol,ořezal přesahy,a šel se pochlubit otci. Ten pochválil můj výtvor a říkal :"mávej s tím chvilku nad kamnama,trochu to dozraje"
Tak jsem vzal křídlo,a zhruba 30cm nad kamnínkama jsem to obracel. Asi po 10sekundách jsem ucítil v křídle pnutí,okamžitě se na to dívám,a je to v...šak víte kde
Staré kamínka už měli navrchu propálenou díru,a tak horký vzuch šel přímo nahoru.Xps jádro křídla zplasklo,a křídlo se zdeformovalo.Radost trvala sotva 30minut.
Moto které mi po tom řekl: Když si nebudeš vědět rady,zeptej se tatínka,ten ti poradí

Před pulhodinou jsem vytáhl právě vyvakuované křídlo.Oddělal durofol,ořezal přesahy,a šel se pochlubit otci. Ten pochválil můj výtvor a říkal :"mávej s tím chvilku nad kamnama,trochu to dozraje"
Tak jsem vzal křídlo,a zhruba 30cm nad kamnínkama jsem to obracel. Asi po 10sekundách jsem ucítil v křídle pnutí,okamžitě se na to dívám,a je to v...šak víte kde
Staré kamínka už měli navrchu propálenou díru,a tak horký vzuch šel přímo nahoru.Xps jádro křídla zplasklo,a křídlo se zdeformovalo.Radost trvala sotva 30minut.
Moto které mi po tom řekl: Když si nebudeš vědět rady,zeptej se tatínka,ten ti poradí
Clear sky,glider fly..