Zaujímavé, v garáži som vyhrabal podobné servá, čo som z HK kupoval asi pred rokom a tie sa správajú rozumnejšie (nie, že by to bolo ideálne, ale "skoky" mi prídu výrazne menšie). Hrabal som ešte viac a vyhrabal dokonca digitálne mikroservá s guličkovými ložiskami - no nedajte to tam... Tak keď stíchne vietor tak nový zálet, zatiaľ iba foto z "hangáru"...
PS: na lepenie sa mi najviac osvedčila kombinácia UHU Por + číre dvojzložkové epoxy. Prepážky som lepil sekunďákom na styro od Pelikána - neodporúčam, schne to asi 5 minút a polystyrén to (napriek názvu) leptá viac, ako by sa patrilo... Celková hmotnosť mi vyšla 85g...
EDIT: Zálet OK, "preservovanie" výrazne pomohlo, dokázal som s tým teraz lietať už aj v garáži (ok, garážovom dome). Len ešte jedna maketová úvaha: originálne lietadlo malo ťažisko zhruba v strede horného krídla. Model má ťažisko tak, ako písal Honza, 3,5cm od nábežky horného krídla, čiže v necelej tretine. Čo to má s maketovosťou? Podvozok lietadla sa montuje do ťažiska alebo (ideálne) kúsok dopredu od neho. Tak tomu bolo aj u Bristolu - zadná vzpera podovzku bola kratšia, ako predná. Lenže tým, že model má ťažisko oveľa viac vpredu, "maketový" podvozok spôsobuje, že lietadlo padá na nos ako opitý Pinnocchio. Takže ak chcete mať menej problémov s pristávaním, spravte ho opačne - dlhšiou vzperou dozadu. Nebude to maketové, ale malo by to fungovať (a možno aj vyzerať, podobne ako dva guľomety) lepšie. A ja som to tak pevne zalepil, že mám z tej operácie vskutku husiu kožu