Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Petricius »

JirkaA píše:
Petricius píše:No 2.4 asi nebudu moc pouzit, jelikoz mam 2.4 radio. Premejslel jsem o 1.3

Zapomeň, v EU nelze.

Takze zbyva 5Ghz pokud dobre chapu.
jova
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jova »

Tak se nám to trošku zvrhlo o debatách nad frekvencí přenosu :(
Zkusím to opět nasměrovat.
Koukal jsem na to co uvedl Jameson a ani jedny by mi asi nevyhovovaly. Fatshark -zabudovaný přijímač v brýlích je podle mého vždy omezující - problém s připojením přídavné antény, vyšší hmotnost, cena... Headplay bych zařadil skutečně do kategorie "luxusního" zboží a to jak cenou tak parametry.
Narazilo se tu na rozlišení. Létáte někdo s 320x240? Osobně se domnívám že by mi to mohlo stačit, video brýle používám stejně pouze jako orientační náhled toho co fotím, ale protože budu potřebovat zobrazovat i informace z ODS, tak si už nejsem jistý zda to rozlišení bude dostatečné i na čísílka. Dále se domnívám že je pro mě důležité aby byly brýle co nejužší a bez zákrytu horní části. Většinu času totiž pilotuji letadlo přímým pohledem a koukám nad video brýle které mám na špičce nosu. Pouze při "cílení" nebo při velké vzdálenosti jedu pouze na video brýle.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
powder
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od powder »

Ten fatshark má i verzi RCV922 BASE a k té se přivádí videosignál "klasicky" kabelem...
Otázka je nakolik se dá ještě sehnat. Na většině webů na které sem narazil je nahrazována to novou "aviator" verzí s bezdrátovým přenosem...
GP

#19 Příspěvek od GP »

Nechci zase uhybat od tematu, ale kdyz uz bryle, tak v letadle i dve kamery. S letadlem ktere je na tomto VIDEU, bych si i rad na zkouzku zalitat. Rizene kniplem s feedbackem... to uz se opravdu hodne blizi tomu jako kdybych sedel v letadle :) Omlouvam se za odboceni, to jenom pro zajimavost.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lukash »

Taky by mne zajímalo, jestli je těch 320x240 opravdu tolik omezujících...
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od fidzi »

Řekněme, že pokud nepoužíváš OSD, tak ještě je to použitelné. S OSD už moc ne, písmena nejsou moc čitelné.
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
jova
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jova »

Jistě FPV se dá provozovat v různých sestavách, takhle bych však skončit nechtěl: http://www.youtube.com/watch?v=cHlyLCly ... re=related . :lol:
Pro mě je to pouze nutnost kterou potřebuji pro dokonalou fotografii. Takže čím jednodušší tím lepší.
Fidzi to malé rozlišení máš odzkoušené nebo pouze z doslechu?
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od fidzi »

Odzkoušené, ale ne z FPV. Taky jsem nedal na rady ostatních a koupil jsem QVGA brejle k televizi a když běží reklamy s nějakým textem tak je to jak Lego :lol:

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
jio

#24 Příspěvek od jio »

Jen se zeptám co by neznalý. Jak ty brýle fungují u lidí, kteří mají dioptrické brýle? Třeba 3 a více Dpi, popřípadě další vady jako je astigmatismus nebo tupozrakost na jedno oko.

Předpokládám, že pro tyto lidi je pro FPV možná jen varianta s notebookem na stojanu a FPV brýle tady nepřicházejí moc v úvahu.
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od fidzi »

Já mám astigmatismus a krátkozrakost(2Dpi) a nedělalo mi to problémy.

powder
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od powder »

Ohnisko většinou uvádí 2m. Takže vidíš stejně "dobře", jako když pozoruješ třeba televizi ze vzdálenosti 2 metry bez brýlí.
Jinak je možná dioptrická korekce (mínusová). Na astigmatismus jedině oční implantáty ;-)

Ale viděl jsem i několik úprav pro nasazení brýlí s dioptrickými brýlemi. Ty monitory jsou poměrně daleko od oka, takže se před ně ještě dají některé druhy brýlí napěchovat.
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od fidzi »

Astigmatismus se koriguje čočkami :wink:

powder
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od powder »

Tak to dioptrie (krátko/dalekozrakost) také. ;-)
Jen je to u astigmatismu komplikovanější - každý má jiný úhel natočení a deformace pupily... Takže implantát a www.lexum.cz to jistí...
jio

#29 Příspěvek od jio »

Díky za vysvětlení. Po operaci vidím blbě i na tu televizi (titulky přečtu jen s brýlemi a pořadí u závodů F1 a MotoGP ani s brýlemi) a tak právě proto mám obavu z podobných brýlí.

To s tím notebookem ale také nemusí být špatná cesta, jen to směrování kamery se asi řeší jinak (3 gyroskopy na čepici? :?: )
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od fidzi »

Já bych to asi taky řešil monitorem/notebookem. Už za 2500Kč máš 20" monitor. Ideální by bylo mít oboje, protože, když si chce člověk zalítat na kopci, tak tam bude napájet monitor obtížně.

Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“