Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od blesk »

Lukash píše:
blesk píše:tak co, kdo to bude mít první? :-D

Já to asi taky nebudu. Jsou tu tři překážky:
1) balík stále v HK. Regly nejsou skladem, takž to stojí celý.
2) Nemám sklotextit, zatím netuším, kde ho budu kupovat. Překližku použít nechci, budu stavět z neživých materiálů.
3) Vůbec netuším, jak budu řešit uložení zadního motoru (ta pohyblivá plocha...)

sakra poslední jsem začal a první to dokončím? to se mi nelíbí :-D

elektronika v HK těsně před odletem, trubky na ramena nařezané, zítra se vyrobí vrtací přípravek na trubky a zadní ložiskový domek, v neděli na CNCčku vyfrézují laminátové díly, v pondělí vysoustružím průchodky a od úterý kdy zo zmontuju budu čekat na elektroniku :-D
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Lukash »

Kurňa... tak to jsi jasně napřed. A vypadá to, že stavbu máš technologicky zmáknutou. Dej vědět, jak pokračuješ. A taky postni nějaké fotky, ať se můžem o něco opřít :)
mrpilot

#48 Příspěvek od mrpilot »

Lukash píše:
blesk píše:3) Vůbec netuším, jak budu řešit uložení zadního motoru (ta pohyblivá plocha...)

ja plánujem k tomu kupit normálny plastový grip k HK450. stojí tuším dva doláre. tak to bolo popísané aj v tom článku a vyzerá to jednoducho a účinne.
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
blesk
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od blesk »

mrpilot píše:
Lukash píše:
blesk píše:3) Vůbec netuším, jak budu řešit uložení zadního motoru (ta pohyblivá plocha...)

ja plánujem k tomu kupit normálny plastový grip k HK450. stojí tuším dva doláre. tak to bolo popísané aj v tom článku a vyzerá to jednoducho a účinne.

pár jich mám doma, takže to bude taky tak... akorát já budu mít tu druhou část hřídelky zalisovanou v trubce...
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Mlhos »

Tak můj balík už jede z HC přes Swiss Post, tak si budu muset švihnout, zajedu k Reichardovi, na jaře jsem u něho koupil sklotextil sílu 1mm. Volal jsem před chvílí do prodejny a mají skladem sílu 1mm a 2mm, různé odřezky, 300x150, 300 x300mm atd., za ten větší ve dvojce říkala prodavačka myslím 143kč. A taky říkala, že by to šlo i poslat poštou, kdyby byl zájem.

Prodejna Palackého:
http://www.reichard.cz/o-nas/
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od pcmaxik »

No tak to se mi začíná čím dál víc líbit, asi do toho taky půjdu, je to zajímavý modelářský tip. Držím všem palce.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
olisoft

#52 Příspěvek od olisoft »

Ake Yaw servo pouzijete?
Jeden navrh tu bol na HD1810, v clanku som nasiel BMS-385DMAX. Na toto ale su rozporuplne reakcie...
Predpokladam, ze servo na chvost rady rex600 (500) bude Ok, len ktore pouzit...
Motory, regle a vrtulky mam uz doma (hextronic DT750, GWS RD-1147, Plush 25A esc), na stabilizaciu pouzijem flymentor, yaw bude na zadnych dvoch ramenach (bude to lietat v mode X - 4 servova cyklika)
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od pcmaxik »

Právě jsem našel moc dobře udělané video pokud ho někdo viděl ať se nezlobí že jsem jej zde dal

http://www.youtube.com/watch?v=4EplwKee ... re=related
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Lukash »

Jak dlouhá budete dělat ramena? Těch 40cm?
martinre
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od martinre »

Já použiju jako ramena trubky na HK450. Dneska jsem sehnal v MSComposite 1.5 mm sklotextil spolu s uhlikovou deskou 0.8 mm. Pan vedoucí hrozně ochotnej a prej je na to zvědavej :) . Balik mi dneska odletěl ze sing. ale počítam, že se zdrží na celnici.

Lukash: jaky regly si vzal? ja vzal ty SS bez programovani, protoze sem nekde cet, ze pro to gyro HK401 nemaji byt programovatelne.
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od fidzi »

martinre píše:Já použiju jako ramena trubky na HK450. Dneska jsem sehnal v MSComposite 1.5 mm sklotextil spolu s uhlikovou deskou 0.8 mm. Pan vedoucí hrozně ochotnej a prej je na to zvědavej :) . Balik mi dneska odletěl ze sing. ale počítam, že se zdrží na celnici.

Lukash: jaky regly si vzal? ja vzal ty SS bez programovani, protoze sem nekde cet, ze pro to gyro HK401 nemaji byt programovatelne.
Taky jsem vzal ty SS. Programování těm gyrům nevadí. Oni programovatelné jsou, ale jen z vysílače.
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
blesk
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od blesk »

ramena dělám 380mm tj osová kružnice 400mm.
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od fidzi »

blesk píše:
mrpilot píše:
Lukash píše:

pár jich mám doma, takže to bude taky tak... akorát já budu mít tu druhou část hřídelky zalisovanou v trubce...
Můžeš mi prosím hodit odkaz na nějaký shop, ať vím o co se jedná? Vrtulníky jsou pro mě španělská vesnice :lol: Díky 8)
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
blesk
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od blesk »

fidzi píše:
blesk píše:
mrpilot píše:
Lukash píše:

Můžeš mi prosím hodit odkaz na nějaký shop, ať vím o co se jedná? Vrtulníky jsou pro mě španělská vesnice :lol: Díky 8)

toto je třeba grip

Obrázek
mrpilot

#60 Příspěvek od mrpilot »

Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“