Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Maxipes

#61 Příspěvek od Maxipes »

Sice nemam v planu toto stavet ale libi se mi to, tak me napadla jedna myslenka :-)
Kdyz uz pouzivate gripy a ocasni trubky z 450 co pouzit ocasni trubku i s vrtulkou (celej zadek jako na heli) a vsechny 3 reminky uprostred spojit na jednu hridel a cele to hnat jednim motorem a na kazdou vrtulku mit servo (s gyrem) na nabeh listu vrtulek - asi by to melo o dost rychlejsi reakce a hlavne by to mohlo litat na zadech :-) Akorat nevim jak by se vyresilo nataceni jedne vrtulky (na zataceni) reminek by snesl trosku prekrouceni (v heli je prekroucen o 90°) ale jak udelat otaceni trubky tak aby mohl prochazet reminek a nekroutilo se to na vsechny strany...

Kdyby to tady nejaky sikovny strojar dokazal rad bych videl fotky/videa/v realu :-)
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
martinre
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od martinre »

Nápad je to zajímavej, ale jednoduší je použít tři motory a mít stavitelné vrtule, kde by servo přes gyro ovládalo ten náběh. Na rcgroups to taky někdo vytvořil.
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od oskar 007 »

Vypadá to zajímavě ale já bych než 3ří rotor chtěl raději 4. Ale ono se to nakonec stejně začne prozkoumávat až v zimě kdy je více času.
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
netos

#64 Příspěvek od netos »

No to jsem se chtel prave zeptat, co jsi kdo myslite o rozdilu mezi 3 a 4 ramenama? Vyhody, nevyhody?
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od dj_krata »

to se mi celkem libi....na zimu neco postavim , z tech dvou ukazek asi tohle http://www.rcexplorer.se/projects/trico ... opter.html

prijde mi ze to neni tak narocne na stavbu na videu je to hezky stabilni..., staci obyc heli mix 120° a jedno servo na boceni,elektronickej setup pouziju co doporucuje, servo mam doma... :-)

akorat naco potrebuje ten externi beck? (Turnigy UBEC for making the “jump starter” for the gyros )

az budu mit trochu cas tak to poradne prostuduji a doufam ze treba dote doby nekdo zacne stavet a poda nake informace,postrehy pri stavbe a hlavne nastaveni ve vysilacce... :-)
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
blesk
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od blesk »

ten bec jsem taky nepochopil, ale myslím že to bude něco kvůli gyrům ...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od blesk »

jinak takto vypadají mé díly na tricopetera (rozložení desku pro frézování)

Obrázek
panther
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od panther »

Ked som hladal a vyberal heli natrafil som na toto: http://mikrokopter.de/ucwiki/en/MikroKo ... =FrontPage

zaujalo ma to riesenie pretoze je v tom GPS a ciastocne sa to moze presuvat samocinne. Akurat uz je to hotove kommercne riesenie.
Cheerson CX-20, úpravy - 3D gimbal, OSD, fpv
blesk
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od blesk »

existuje myslím ještě nějaký open sourc z chorvatska
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od fidzi »

blesk píše:ten bec jsem taky nepochopil, ale myslím že to bude něco kvůli gyrům ...
Servům chvíli trvá, než naběhnou a regulátor to vyhodnotí jako ztrátu signálu a pak nefunguje.
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
blesk
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od blesk »

fidzi píše:
blesk píše:ten bec jsem taky nepochopil, ale myslím že to bude něco kvůli gyrům ...
Servům chvíli trvá, než naběhnou a regulátor to vyhodnotí jako ztrátu signálu a pak nefunguje.

počkaj, myslíš jako že gyru chvíli trvá než naběhne, ale nevím jak by tomu bec pomáhal...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od blesk »

spíš přemýšlím jestli je dobrý nápad nechat připojený bec, ale asi to gyru vadit nebude...
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od fidzi »

blesk píše:
fidzi píše:

počkaj, myslíš jako že gyru chvíli trvá než naběhne, ale nevím jak by tomu bec pomáhal...
Nejdřív připojíš BEC, zapne se přijímač, serva a gyra. Poté až připojíš regulátory a ty už hlásit chybu nebudou.

BEC máš zapojený trvale, BEC z regulátorů je odpojený, takže nevadí.

Obrázek
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
blesk
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od blesk »

fidzi píše:
blesk píše:
fidzi píše:

Nejdřív připojíš BEC, zapne se přijímač, serva a gyra. Poté až připojíš regulátory a ty už hlásit chybu nebudou.

BEC máš zapojený trvale, BEC z regulátorů je odpojený, takže nevadí.

Obrázek

ideální odpověď :-)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od martinre »

Blesk: máš to pěkně rozvržený, to bude pak radost skládat. Mně nezbývá než vzít desku, dremela a hrát si...
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“