připojení k simulátoru?

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
majk

připojení k simulátoru?

#1 Příspěvek od majk »

Chci se zeptat. Mám AeroFly Professional a vysílač mx-12. Je třeba nějak nastavit vysílač, když ho mám zapojený přes učitel -žák? Simulátor se mě nechce připojit a hlásí: AFP is unable to locate the interface cable. Please plug the interface cable into a free COM port.
Jsem začátečník tak děkuji za radu.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kabriolin »

Na aeroFly potřebuješ originální kabel.. maj to hardwarově ošetřené a pokud nemáš originálku, kde se kabel dává s programem nezalétáš si ani když seženeš crack.. :cry: Ne kecám s crackem to už půjde,ale nechci tu rozvádět diskuzi na téma orig.soft :wink: Nebo máš snad problém s originálním kabelem?
majk

#3 Příspěvek od majk »

Mám koupený originál, ale dává mě to tu hlášku tak nevím. Když zapnu jack do vysílače tak se mě automaticky zapne, ikdyž je hlavní vypínač vypnutý. Navíc neumím anglinu :(
Koupil jsem jej na inzerát i s orig balením. Musím to projít. Instalace proběhla automaticky v pořádku. Není třeba nějak ponastavovat Com zástrčku?
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MakoBear »

Nevím přesně co Ti to děla, ale mam tez Aerofly Pro zduraznuji original a kupoval jsem ho u pecky, vysilac Multiplex , OS Win XP - rovnez originalni, tj OEM :-) a obcas mam problemy aby mi to ten vysilac rozpoznalo, mam updatovanou verzi Aerofly z webu . Obcas se chytne hned, obcas musim delat magii se zapinanim a vypinanim vysilace, vytahovani inteface z USB nez se mi to objevi ke kalibrovani. Neprisel jsem na zakonitost jak to udelat napoprve. tj aby po zapnutí a spusteni proramu mi to hned vysilac nalezlo a bezelo. Uspesnost mam tak 1 uspesny pokus na 5 neuspesnych, tj. 5x sachovani s USB a vysilacem
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kabriolin »

Tak mě tak napadá..co si to říkal o COM ???Ty to nemáš přews USB??!!
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MakoBear »

Kabriolin píše:Tak mě tak napadá..co si to říkal o COM ???Ty to nemáš přews USB??!!

aha ? :-) pres Com ? to asi nebude original anebo nejaka starsi verze ? :-) :-)

Marvine, ctes to taky ? :-) :-)
majk

#7 Příspěvek od majk »

Je to orig., ale díval jsem se na krabici a na softw. je 04.2002. takže je to starší. Mám i redukci na USB, ale je to stejné. Neměl jsem čas to teď znovu zapojit, ale vytahl jsem návod od vysílače a zkusím ještě něco s tím učitelem/žákem, jestli to není v tom. Ještě taková hloupá otázka. Když zapojím kabel bez vysílače tak by to mělo zahlásit co? Dík.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kabriolin »

Máš na tom kabelu takovou " černou krabičku" to je ten harwarovej klíč :?: Máš XP nebo starší OS :?:
majk

#9 Příspěvek od majk »

Mám XP. A na tom kabelu je akorát kalsický konektor COM. Je šedý a je na něm PRO a dá se rozdělat. Už jsem se do něj díval a plošňák vypadá orig provedení. Na druhé staně je 3,5 jack a mezi nimi není na káblu nic jestli myslíš tohle. Večer to vyfotím a dám to sem. Koupil jsem to na inzerát tak jak to je v té krabici. Taky pošlu foto. A ten vysílač musí být nějak nastavený?
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kabriolin »

Já měl k aerofly pro připojeného flash X5 a vše chodilo..kabel byl do USB (pokud máš tu redukci použij ji) a na konci kabelu se na jack nasadila redukce pro hitec..pak se to šouplo do USB a XP si našli zapnutý vysílaš sami... rádio by mělo být zapnuté dřív jak PC (někdy to zlobilo) a v ovládácích panelech/herní zařízení musí být tvůj ovladač nebo nějaký defautní,který reaguje na pohyb páček... popřípadě ho zkus ručně přidat...dokud ti to nepoběží v XP v AeroFly pro to nemá cenu zkoušet.
majk

#11 Příspěvek od majk »

Dík za radu. To by mohlo být ono. Zkusím a napíšu.
Michaelis

#12 Příspěvek od Michaelis »

majk píše:Dík za radu. To by mohlo být ono. Zkusím a napíšu.

Ja mel do ted za to, ze na poradi zapinani zalezi, nejdriv pripojim kabel, pak zapnu vysilac a nakonec zapnu AFPD, pokud nahonim program driv a pak teprv pripojuju, nechce to najit. Ale mozna v tom pravidlo neni a proste to je jen naladove...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: připojení k simulátoru?

#13 Příspěvek od Doktor »

majk píše:Chci se zeptat. Mám AeroFly Professional a vysílač mx-12. Je třeba nějak nastavit vysílač, když ho mám zapojený přes učitel -žák? Simulátor se mě nechce připojit a hlásí: AFP is unable to locate the interface cable. Please plug the interface cable into a free COM port.
Jsem začátečník tak děkuji za radu.
Mám stejný problém. Podařilo se ti to nějakým způsobem vyřešit? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“