Spektrum DX8 - už to pomalu vypuká

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od RiMr »

Peppy píše:pochybujem ze tam bude 16 GB karta :lol: :lol:

No jo... To by bylo na všechny modely v ČR... :D
Surgical

#62 Příspěvek od Surgical »

Nejen v ČR...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Genagen »

Peppy píše:pochybujem ze tam bude 16 GB karta :lol: :lol:

Nepisou 16GB SD karta ale 16 SD karta :-)

BTW astramodel zmenila datum naskladneni z 20.8. na zacatek zari.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od RiMr »

Tak jsem koukal na ten manuál a vypadá to že tam to 4servové křídlo není... :(

Use the Wing Type function to program the wing and tail mix to match your airplane. Eight wing types (Normal, elevon, dual aileron, 1 aileron and 1 flap, flaperon, 1 aileron and 2 flaps, 2 ailerons and 1 flap, 2 ailerons and 2 flaps) and five tail types (normal, V-Tail, dual elevator, dual rudder, dual rudder/ elevator) are available. You must select the correct wing and tail type to match your airplane before doing any other wing or tail related programming (e.g., Flaps, Travel Adjust, Sub-Trim, etc.).

Jedině jestli se to pak nějak mastí vlastními mixy. Ale přijde mi že nemá ani letové režimy... Dost jakože chuďučké...
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Mic-74 »

Já tam vidím na výběr 2 křidélka + 2 klaspky tak by to snad mohlo jít. Taky na ní čekám a pokud to nepujde tak prodám dx6 i se 6 přijímači a pujdu do futaby.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od RiMr »

Mic-74 píše:Já tam vidím na výběr 2 křidélka + 2 klaspky tak by to snad mohlo jít. Taky na ní čekám a pokud to nepujde tak prodám dx6 i se 6 přijímači a pujdu do futaby.

No já myslím že to by tam musely být 2 křidélka + 2 flaperony...
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Mic-74 »

Já to chápu jako 2 křidelka a 2 klasické klapky, myslel jsem že flaperony jsou křidélka vyklápěná souhlasně třeba na brždění. Jinak o těch letových režimech jste nic nenašli???
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od RiMr »

No dyť, čtyřservovým křídle se myslí obecně v základu to, že máš 4 křidélka a z toho (aspoň) 2 se chovají jako flaperony, tedy i jako vztl. klapky, ale i jako brzdy, prostě jak potřebuješ. Díval jsem se jak je to na Futabím dvanáctikanálu a tam je to luxusní... :)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od AR1 »

RiMr píše:No dyť, čtyřservovým křídle se myslí obecně v základu to, že máš 4 křidélka a z toho (aspoň) 2 se chovají jako flaperony, tedy i jako vztl. klapky, ale i jako brzdy, prostě jak potřebuješ. Díval jsem se jak je to na Futabím dvanáctikanálu a tam je to luxusní... :)

Však ty dozraješ :lol:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od RiMr »

Já už su přezrálý, já jen čekám až to za a) budu opravdu potřebovat; a za b) až tu bude nějaké rádio na úrovni dvanáctky s aspoň základní telemetrií (jde mi vlastně jen o napětí na palubě) :wink:
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Genagen »

RiMr píše:2 ailerons and 2 flaps

4 serverove kridlo je IMO tuto Flaperony jsou kridylka, ktera supluji klapky. kdyz tam klapky mas, proc by se klapky jmenovali flaperony? Jinak samo mas pravdu je otazka, jak to tam pujde nsatavit, pokud bude clovek chtit zakrivovat celou odtokovku - klapky v kombinovanem rezimu. , butterfly...

A pokud to pujde, zda to pujde pohodlne (ma to 8 mixu - 2 pevne a sest uzivatelskych).

RiMr píše:Jedině jestli se to pak nějak mastí vlastními mixy. Ale přijde mi že nemá ani letové režimy... Dost jakože chuďučké...

Letove rezimy ma - aspon tak to chapu ja. Da se tam nastavovat treba trimy jeslti jsou pro vsechny letove rezimy stejne nebo jine pro kazdy rezim apod.

Jinak jestli to ma neco chudeho - tak je to manual. ten k dx6i je desnej a tenhle neni o moc lepsi.

Co me trochu zarazi, ze ma jen pet proporcionalnich ovladacu. F8 ma sest, aurora ma taky sest...
Kovboj

#72 Příspěvek od Kovboj »

jirka_d píše:Koukal jsem, že je zase na 4 tužky, což se mi líbí. Menší váha.

V manuálu se píše o možnosti přepnout napájení na LiPolku, to budeš mít ještě lehčí :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od RiMr »

Genagen píše:
RiMr píše:2 ailerons and 2 flaps

4 serverove kridlo je IMO tuto Flaperony jsou kridylka, ktera supluji klapky. kdyz tam klapky mas, proc by se klapky jmenovali flaperony?

No protože "vnější" křidélka jsou jen křidélka a "vnitřní" křidélka suplují práci klapek (tedy flaperony). Ale myslím že si rozumíme, jde jen o názvosloví :wink:

Genagen píše:Letove rezimy ma - aspon tak to chapu ja. Da se tam nastavovat treba trimy jeslti jsou pro vsechny letove rezimy stejne nebo jine pro kazdy rezim apod.

A kde tam jsou? Asi su slepý... Už to, že to nemá volbu "Glider", kde bývají letové režimy používané asi nejčastěji...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Genagen »

RiMr píše:No protože "vnější" křidélka jsou jen křidélka a "vnitřní" křidélka suplují práci klapek (tedy flaperony). Ale myslím že si rozumíme, jde jen o názvosloví :wink:

asi si rozumime - ale podle me nazvoslovi je ze mas bud kridylka a ty naprgas jako flaperony (pokud jsou dost velky aby to davalo smysl). Nebo mas kridylka a klapky (flaps) ale ani jedno z toho nejsou flaperony.

A ted jde o to, jak komfortne to pujde naprgat. Jestli jenom tak ze mas kridylka a pak si muzes nezavisle ovladat klapky nebo jestli to pujde nejak inteligentne namixovat.

RiMr píše:A kde tam jsou? Asi su slepý... Už to, že to nemá volbu "Glider", kde bývají letové režimy používané asi nejčastěji...

Ten manual je fakt na pendrek :-) ale dedukuji tak z toho, ze je tam prepinac Flight mode (nevsiml jsem si, jestli je tam uvedeno kolika polohovy je) a potom je zminka u trimu, kde si volis, jestli trimy jsou spolecne pro vsechny flight mode nebo se nastavuji zvlast.
Mic-74
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Mic-74 »

Tak jsem studoval návod a zahraniční fóra a větroně to neumí :( .
Jedině to (4-servové křídlo) obejít pomocí mixů a i to bude kompromis.
Je to jen vylepšená DX7 s podobným softwerem o podle zahraničních fór co se týká větroně je to zklamání.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“