Tulix ARF - ARF model motorového větroně DG-1000

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Abu »

Ano vymluvy, na to ja jsem dobrej, mam v tom dlouholetou praxi. :)

Tak snad neco nacrtnu a hodim sem odkaz.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
creagel

#32 Příspěvek od creagel »

Ja mam s Tulixem vylitany zatim jen 3 baterky, ale porad to bylo "start-pristani, start-pristani". A zatim pokazde se to zasunulo v pohode. Mam zapojeny ten jejich mixer v rezimu Auto (Tulixe mam ve verzi ARF).

Jinak na tom mixu jsem poladil krajni polohy serva pylonu a "nebruci" ani v jedny pozici.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Abu »

S krajnima poloham problem neni, tam kdyz se nastavi spravne na vysilaci (nebo mixeru), tak nebruci. Problem je kdyz se zasekne nekde v mezipoloze, treba kdyz pri zaklapeni neni vrtule ve svisle poloze ale ve vodorovne. Bohuzel jsme nemeli moznost vyzkouset jak se zachova ten mixer, nebyl nam zapujcen k recenzi (zato nam od Pelikana prisel "moc hezky" email, kdyz nekdy budu chtit demonstrovat aroganci a preziravy postoj k zakaznikum, tak ho zverejnim...).

Tady je to slibene schema zapojeni - http://poletuchy.ic.cz/temp/tulix.gif
kratas
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od kratas »

No super Abu, z toho to chápu i já a to jsem elektro analfabet :lol: .
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Frantat72

#35 Příspěvek od Frantat72 »

No to je super recencze, zároveň také děkuji za schema. Již jsem tu psal o mých zkušenostech s "TUKANEM" a ztrátu signálu jsem už taky vyzkoušel. Problém s mezipolohou pylonu mohl způsobit právě ty moje potíže, i když jsem letadlo dohledal, zdálo se vše v pořádku, ale pylon se mohl vlivem otřesu při přistání do větví uvolnit a doklapnout na své místo. Každopádně úpravu s externím napájením provedu.
Ahoj
Sky Hawk, Mini Mag, radio DX6i, ASW-28 JSB, Tulix 2000, OPTIMA A123 LSMODEL.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Abu: Schema jsem prihodil primo k clanku, aby zde nezapadlo v diskusi...
Maaarty

#37 Příspěvek od Maaarty »

Dekuji za super recenzi "Tukana" :wink:.

Mohli by jste prosím někdo napsat jak máte nastavené mixy pro Tukana? :oops:
Mam na mysli MIXy které vyvažují "Tukana" při zaklopení a vyklopení pohonu. (kompenzace posunu těžiště)

Děkuji
Jiri

#38 Příspěvek od Jiri »

Vzduchoplavec píše:Tak zde prinasime slibovanou recenzi modelu Tulix:

Kolik váží ta dodávaná baterka? Nevyplatilo by se jí vyměnit za větší při současném odebrání zátěže?
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Abu
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Abu »

Mam dva "mixy" ktere hybou vyskovkou -
a) ten prvni vlastne neni mix, ale nastaveni nulove polohy podle letoveho rezimu, prepinac kterym vyklapim pylon mi zaroven zapina letovy rezim "motor", ve kterem je vyskovka mirne pritazena
b) druhy ve obycejny mix z kniplu plynu do vyskovky, pri prdavani plynu se jeste trochu pritahne (kompenzace klopneho momentu pohonu nahore na pylonu)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Abu »

Jiri píše:Kolik váží ta dodávaná baterka? Nevyplatilo by se jí vyměnit za větší při současném odebrání zátěže?

Pokud budes tu puvodni vyhazovat, tak ti dam adresu kam ji poslat, ja ji ekologicky zlikviduju :D

Samozrejme by tam sla dat baterka tezsi o tech 20-30g. Ta 1300 ma asi 100g. Nekdo se tady ptal jestli se tam vejde 1600 RAY, podle rozmeru a vahy na webu, je tohle tak asi nejvetsi a nejtezsi co se tam bezproblemu vejde.
RE-Wolwer

#41 Příspěvek od RE-Wolwer »

Zdravim. Tiez mam tento model ale zatial som s nim neletel totizto moje servo na vyklapanie pylonu akoby nevladalo udrzat pylon vo vyklopenej polohe. Totizto nech ho nastavym akokolvek na mixe alebo ho zapojim skusobne priamo na 5 kanal stale bzuci. Prestane jedine ak mu pomozem prstom alebo ho o kusocek povolim na mixe alebo na vysielaci( ked je zapojeny na priamo bez mixu.) potom opakujem zaklopenie - vyklopenie a znova bzuci. Pripada mi to akoby servo neladalo dotlacit-udrzat krajnu polohu. Tento problem mam len z vyklopenym pylonom, zalopeny sa pekne nastavy na mixe a neroby problemy. Mech zavady alebo slabu baterku som uz skusal ale vsetko vyzera byt v poriadku. Niesom ziadny skuseny modelar tak ocenim akukolvek radu. Tento problem ma dost trapy pretoze nechcem ho ist zalietnut z rizikom ze stratim kontrolu ako tu bolo pisane a taktiez by som chcel aby fungoval co najspolahlivejsie(podla moznosti)...DAKUJEM
Jiri

Nastavení pylonu

#42 Příspěvek od Jiri »

RE-Wolwer píše:Totizto nech ho nastavym akokolvek na mixe alebo ho zapojim skusobne priamo na 5 kanal stale bzuci.

Krajní dorazy by nemělo být problémem nastavit minitrimy přímo na mixu. Případně lze i pohnout s tím provázkem - já ho seřizoval tak, aby mezipoloha byla víc sklopená - tak se spolehlivěji sklápí. Nicméně, urřitě doporučuji doplnit o samostatný stabilizátor pro to servo.
Co se týče mixů, mám zapojené ještě flaperony (obě křidýlka nahoru pro zpomalení při přistání).
RE-Wolwer

#43 Příspěvek od RE-Wolwer »

No a prave v tom je problem... Natavit krajnu polohu vysunuteho pylonu pretoze servo bzuci akokolvek ho na mixe nastavim. Prestane az ked mu pomozem nepatrne prstom. Rozmyslal som ci nepomoze zabudovat nejaky spomalovac na servo ktory zaisti ze pylon sa nebude pohybovat tak "agresivne". Taktiez sa pri zasuvani zvysi cas aby sa vrtula oprela o zarazku a nasledne spravne zasunul pylon...
Jiri

#44 Příspěvek od Jiri »

RE-Wolwer píše:No a prave v tom je problem... Natavit krajnu polohu vysunuteho pylonu pretoze servo bzuci akokolvek ho na mixe nastavim. Prestane az ked mu pomozem nepatrne prstom. Rozmyslal som ci nepomoze zabudovat nejaky spomalovac na servo ktory zaisti ze pylon sa nebude pohybovat tak "agresivne". Taktiez sa pri zasuvani zvysi cas aby sa vrtula oprela o zarazku a nasledne spravne zasunul pylon...

Pokud nebzučí moc, neřešil bych to. Ve vzduchu na něj působí mnohem větší síly, než tvůj prst, nějak si tu polohu najde. Ale v každém případě mu dej samostatný stabilizátor. Nijak nechlazený šváb na bázi 7805 je ideální - pokud bvy tam tekl nějaký větší proud (třeba při zablokování), po chvíli se ohřeje a svými vlastními ochranami ten proud stáhne, čímž šetří i to servo a baterky, napájení přijímače a ostatních serv přitom není nijak ovlivněno.
JendaV

#45 Příspěvek od JendaV »

halo kolegové. mám drobnou potíž. někam jsem založil manuál a potřeboval bych z něj najít jak zkontrolovat odbrždění vrtule. zdá se mi, že jsem to asi nějak přepnul. vrtule se mi volně nedotáčí na zarážku pylonu a tak se pylon nesklápí správně. velmi často... :(

prosím o fotku příslušných stránek z manuálu. :)
Odpovědět

Zpět na „Větroně“