Nemám slov
Další nezodpovědný FPVéčkař
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
Další nezodpovědný FPVéčkař
..:: Nemám rád kindersáky ::..
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Já si myslím, že jestli se tento fenomén bude i u nás rozšiřovat, tak nám to jednou zavaří všem, tedy i všem normálně lítajícím modelářům...
Představa toho, že mi někde nad hlavou lítá nějaký bastl, který "ovládá" člověk vzdálený několik kilometrů daleko, je skutečně úděsná.
Ale je pochopitelné, že se zastánci této zábavy se neshodnu.
Představa toho, že mi někde nad hlavou lítá nějaký bastl, který "ovládá" člověk vzdálený několik kilometrů daleko, je skutečně úděsná.
Ale je pochopitelné, že se zastánci této zábavy se neshodnu.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Kde je to velke letiste? Vidim jen cestu osvetlenou autem a potom v dalce neco jako nejakou zastavbu. Kazdopadne FPV litani v noci, to uz je slusna porce debility. Krom sviticich bodu svetel v dalce tam neni videt vubec nic.
Jako dobra odpoved na FPV silenstvi by bylo neco takoveho v RC malorazkove verzi
Nak
Jako dobra odpoved na FPV silenstvi by bylo neco takoveho v RC malorazkove verzi
Nak
Dalsi odstrasujici priklad, prozmenu primo z "centra" hlavniho mesta Rakouska:
http://www.youtube.com/watch?v=erkh9Rn6WZs
http://www.youtube.com/watch?v=erkh9Rn6WZs
Hoši, dejte si studený obklad na čelo, a mrkněte jak lítal
max 362m výška a max 466m od sebe (první let). To jsme lítali běžně třeba na noční show ve strakonicích s osvětlenýma letadlama, běžně to lítáte ve dne (a mnozí mnohonásobně dál a výš) a jeden islámsko-německý FPVčkař vás hned tahle rozvášní? Ale notáák
Jen aby nezvnikly nějaké debaty když se toho zastávám... FPV jsem nikdy neměl, nemám, a ještě dlouho mít nebudu
max 362m výška a max 466m od sebe (první let). To jsme lítali běžně třeba na noční show ve strakonicích s osvětlenýma letadlama, běžně to lítáte ve dne (a mnozí mnohonásobně dál a výš) a jeden islámsko-německý FPVčkař vás hned tahle rozvášní? Ale notáák
Jen aby nezvnikly nějaké debaty když se toho zastávám... FPV jsem nikdy neměl, nemám, a ještě dlouho mít nebudu
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Jo...
Tady se každý naváží do modeláře prohánějícího kolem hlavy za dne bublinky řízené čínským rádiem někde na poli, jaký to není pomalu vrah, ale o tyhle týpky kterých už i u nás dost přibývá nikdo nezavadí okem, protože kritizovat debilní využívání takového "cool" produktu prostě není "in", naopak je "cool" ve snaze natočit JEŠTĚ VÍC COOL video lítat ještě těsněji, dál, rychleji...
LOL, OMG atd... Víc těch cool zkratek neznám...
Tady se každý naváží do modeláře prohánějícího kolem hlavy za dne bublinky řízené čínským rádiem někde na poli, jaký to není pomalu vrah, ale o tyhle týpky kterých už i u nás dost přibývá nikdo nezavadí okem, protože kritizovat debilní využívání takového "cool" produktu prostě není "in", naopak je "cool" ve snaze natočit JEŠTĚ VÍC COOL video lítat ještě těsněji, dál, rychleji...
LOL, OMG atd... Víc těch cool zkratek neznám...
ten co lítá na youtube neni borec. takovou píčovinu by udělal jedině dement, a takhle hnusně to odlítat zvládně 3letý děcko co mu to zapneš místo šturmovika. Rozhodně to není 2. nej FPV video. Třeba tohle je mnohem lepší:
http://www.youtube.com/watch?v=perzaks4 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=perzaks4 ... re=related
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Datel píše:Mě by zajímalo, jak je to s přenosem informací z/do letadla při zalétnutí za nějakou překážku. Jde mi hlavně o systémy na 2.4GHz u kterých se signál IMHO moc neodráží.
Blbě... signál se sice odráží, ale ne moc. Můžeš si to zkusit tak že si dáš model nebo router nebo cokoliv do druhý místnosti, zavřeš dveře, a s vysílačkou, mobilem nebo notebookem zkoušíš pracovat na 2,4ghz (wifi) skrz zeď. Uvidíš že to funguje
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
Teď tu děláš svatouška, co? Když jsem ti to ráno ukazoval, tak ses čílil do červena, jakej je ten turek, nebo co to je, vůl, že neumí ani pořádně přistátHonzaS píše:Hoši, dejte si studený obklad na čelo, a mrkněte jak lítal
..:: Nemám rád kindersáky ::..
Fidži: tak jako, pokud přistával podle FPV tak se tomu nedivim že s tím tak flákal, ale podle mě to měl normálně osvětlené a přistání nebo možná celej let odlítal podle osvětlení očima, to jsem dělal a je to v poho
Jako jestli to odlítal celé podle toho co mu píše OSD tak je to borec. Ale takových je podle mě moc málo... I vzhledem ke vzdálenostem podle mě lítal normálně s osvětleným modelem
A ještě s tím mlátil o zem!
Re: Další nezodpovědný FPVéčkař
Vždycky bude existovat skupina lidí, kteří se budou snažit překonávat rekordy a/nebo dělat různé věci na hraně, regulace neregulace.
Viděno ale očima regulátora - jsou to modely a my to MUSÍME zregulovat jako skupinu. Takže tady tyhle videa hrají proti nám.
Dovolil bych si teď ale trošku zaspekulovat - na druhou stranu, takovéto videa by, při pečlivě připravené argumentaci, mohly nakonec pomoci klasickému létání s modely v dohledu (kaskadérské kousky typu průlet anténami mrakodrapu nebo podlet mostů bez použití auta tady nehrozí). Jinak bych si ale taky tipnul, že FPV létání bude u národních CAA předmětem velmi tvrdé regulace bez jakékoliv diskuze.
Mimochodem, něco v podobném smyslu navrhoval SMČR na jednáních s ÚCL (jednoduchý Doplněk Y pro létání s modely v dohledu víceméně dle představ SMČR a FPV (ostatní) létání podle klasického Doplňku X podle představ ÚCL. (nebylo akceptováno ze strany ÚCL)