Další nezodpovědný FPVéčkař

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
HonzaS

#31 Příspěvek od HonzaS »

Jo, mají to povolené, jenže pokud tam půjde ull na průlet a někdo ho prostřelí, můžou někde vyhrabat že pilotovaný má vždy přednost a že model má povinost se uhnout a budou v háji. Doufám že tyhlety spory nikdy nebude muset nikdo soudit a že se o modeláře SMČR postará. Ostatně od toho je tam někdo placený, že?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
pepin

#32 Příspěvek od pepin »

HonzaS píše:Právě teď je to víceméně defaultně nastavené tak, že za to vždy může modelář. :roll: To je dost blbý, vzhledem k pilotní nekázni jakou často předvádí piloti ull, padáků, rogal atd... blbec za FPV nebo blbec na rogale, ono to vyjde nastejno.

Konečně se mi podařilo pověsit větroně do padákových šnur,je mi to dost líto,ale fakt neuhlídám uplně všechno.létalo se při pasátku na svahu,navíc po hraně,dál už to od svahu vzhledem k šikmému větru nešlo,celou dobu jsem si hlídal pouze jednu létající padáčkářku,ostatní padáčkáři pouze připraveni pro případný start,létání jako na železnici-jedním směrem po hraně a zpět,všichni věděli,že tam s tím větroněm jsem,stál jsem od nich pár metru,bohužel když jsem se vracel,jeden odstartoval a už to bylo,do nárazu vubec nereagoval a odevzdaně to nasměřoval proti modelu,který zhruba 300m neměnil vubec směr,přiletěl mi z poza zad a nekoukal dopředu,nýbrž pod sebe co dělá tráva -hledal závan větru na svahu :cry: Vím že mě o život nejde,tím spíš se divím,proč se neujistí kde ten podělanej modýlek je.

Co se týče ul nebo motorových rogal a jejich kousku v podvečerním klidu kdy jde létat i s tou největší srágorou,tak to raději nefotím,nebo nefilmuji,to jsou občas kousky co by neměl nikdo vidět :cry:
JMalik

#33 Příspěvek od JMalik »

Asi před pěti rokama se mi stala na stejném místě podobná událost (já jsem byl ten na padáku).
Létal jsem cca 200m na kopcem vepředu a pomaličku se zvedal v takové lepší nulce. přiletěl tam kluk s modelem a myslel si, že je mnohem výš. Napálil to těsně pod vrchlík do šňůr a dvě bezopletové šňůry to odnesly. Klika byla, že to dal tak blízko k vrchlíku, protože kdyby to bylo o metr níž do áčkových šňůr, tak by to bylo asi na záložák. Takhle to jenom lehce změnilo tvar, dvoumetrový větroň postupně přiklouzal po šňůrách ke mně a tam krásně vydržel až do přistání. Foukalo 3-4m/s proti, tak jsem mu to nepoškodil ani když jsem pokládal vrchlík na zem. Moc se mu proto nechtělo, nakonec přišlapal. Vysvětlili jsme si, že příště by to takhle nemuselo dopadnout a že když se mu zdá , že je šíleně vysoko, tak je přesně tam, co jsem byl já.
pepin

#34 Příspěvek od pepin »

JMalik píše:Asi před pěti rokama se mi stala na stejném místě podobná událost (já jsem byl ten na padáku).
Létal jsem cca 200m na kopcem vepředu a pomaličku se zvedal v takové lepší nulce. přiletěl tam kluk s modelem a myslel si, že je mnohem výš. Napálil to těsně pod vrchlík do šňůr a dvě bezopletové šňůry to odnesly. Klika byla, že to dal tak blízko k vrchlíku, protože kdyby to bylo o metr níž do áčkových šňůr, tak by to bylo asi na záložák. Takhle to jenom lehce změnilo tvar, dvoumetrový větroň postupně přiklouzal po šňůrách ke mně a tam krásně vydržel až do přistání. Foukalo 3-4m/s proti, tak jsem mu to nepoškodil ani když jsem pokládal vrchlík na zem. Moc se mu proto nechtělo, nakonec přišlapal. Vysvětlili jsme si, že příště by to takhle nemuselo dopadnout a že když se mu zdá , že je šíleně vysoko, tak je přesně tam, co jsem byl já.

Ty nepříznivé svahové podmínky jsou největší pruser,dojej to všichni u hrany a výškový odhad je prostě problém,já mám skoro u všech modelu motor,mnohým to připadá,že nejsem uplně svahař a podvádím,jenže já mohu jít s tím motorem do háje od kopce a nechat je v klidu posedat,páč na to přistání v případě bezmotoru potřebuji taky nějaký rozpočet a když to lehne,tak moc variant na výběr není.Ale možná jednou někdo přijde na to,že padáčkářum jde o život,že to nás všechny stojí peníze pokud musí na svah letět vrtulník,pokud se zmrzačí-vlastním přičiněním tak pobírají invalidní duchod.z mého pohledu jde o dost humusnou záležitost,mraky lidí v tom vidí romantiku pouze díky tomu,že ti co se jim nezadařilo se na ten kopec několik let,nebo už vubec nikdy nedostanou-létají pouze ti zatím nepoškození,nepomlácení :cry:
Datel
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Datel »

GP píše:Dalsi odstrasujici priklad, prozmenu primo z "centra" hlavniho mesta Rakouska:

http://www.youtube.com/watch?v=erkh9Rn6WZs

Nejenom, že si ten člověk asi vůbec neuvědomuje důsledky svého chování, on s tím ani neumí moc lítat. To je vražedná kombinace a je jen otázkou času, kdy se něco stane.

http://www.youtube.com/watch?v=qx0pU_u4 ... re=related
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
JMalik

#36 Příspěvek od JMalik »

Datel píše:
GP píše:Dalsi odstrasujici priklad, prozmenu primo z "centra" hlavniho mesta Rakouska:

http://www.youtube.com/watch?v=erkh9Rn6WZs

Nejenom, že si ten člověk asi vůbec neuvědomuje důsledky svého chování, on s tím ani neumí moc lítat. To je vražedná kombinace a je jen otázkou času, kdy se něco stane.

http://www.youtube.com/watch?v=qx0pU_u4 ... re=related

Přirozený vývoj si s tím poradí.
Třeba vznikne nová zábava. Teď se střílí na kachny, bude se se střílet na FPV. :lol: . Z kachniček je masíčko, tady bude po dobrém sestřelu regl s motorem a třeba i s baterkou. :lol:
Fakt je, že zatím je třeba dávat pozor na to, že někdy může padat seshora i něco většího než kroupy.
Datel
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Datel »

No nechtěl bych se dočkat okamžiku, až se mi o přední sklo rozpleskne nějakej samolet.
Jinak proti FPV nic nemám sám chci něco vyzkoušet.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“