radek.domin píše:bitovod píše:Předpokládám, že bych se mohl dostat na vzletovku kolem 75g. Jak vidíte letuschopnost?
Aby to letalo rozumne, potrebujes se dostat na hmotnost okolo max 60g. Z ceho si tu hmotnost vypocital? Pocitas s tim ze tam nebudes mit tu 9g vyvazovaci kulicku?
Jinak si myslim ze tlacnej motor na pylonu je pro podobnem model fakt blbost. Pri tejhle hmotnosti vrtuli na gumickovym unaseci nemuzes nic udelat a motoru uz vubec ne. Pylonem si jenom zkomplikujes konstrukci a bude to tezsi.
No hmotnost je spíš odhad - motor 5g, regulátor 6g, dvě serva 7.5g, baterky 12g, přijímač 4.5g. To je dohromady 35g, nemám v tom vrtuli, kabely, konektory k baterce a bižuterii vůbec. Vlastní Fox bez kuličky by měl mít nějakých 38g, takže i když se mi podaří nějaký gram ušetřit oholením regulátoru a serv, tak to stejně naberu bižuterií a pod 75g se asi jen tak nedostanu.
Fakt je, že co jsem viděl videa, tak běžná letovka byla kolem 120g, takže rezervu to zřejmě nějakou mít bude, to co plánuju já je spíš lehčí, než je "publikovaný průměr".
A s tím motorem na pylonu - je to velká komplikace, to je mi celkem jasný, ale při tom, jak jsem "šikovnej" bych z toho měl lepší pocit, ale jestli tvrdíš, že při takovéhle váze je problém tomu ublížit, asi to ještě zvážím, výrazně by to zjednodušilo stavbu