iCharger 208B
Bizon píše:Když má zdroj stejně nebo víc A a W jak nabíječka, tak se nemůže nic odpálit, kdyby to bylo naopak tak můžou být problémy.
Takže nemusíš nic nastavovat, ani na plný výkon se to nespálí (jestli ten zdroj je teda popsaný pravdivě=)
350W zdroj je (podľa výrobcu aj podľa zdravého rozumu) na plný výkon iC208B málo, takže tá otázka bola skutočne relevantná. U iC udáva 350W výkon nabíjača, nie príkon zo zdroja.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Bizon píše:m2 píše:U iC udáva 350W výkon nabíjača, nie príkon zo zdroja.
Já debil si myslel že udávají příkon, což je pěkná blbost.
nie si debil - nie je to blbosť, marketingovo je to zaujímavejšie číslo (väčšia berie), takže väčšina výrobcov udáva príkon ... iCharger je ale výnimkou. pre iC 106, 1010 a 206 stačí 350W zdroj, jedine iC 208 potrebuje na plný výkon väčší.
MirMin píše:No tak mi nekdo prosim poradte, co nastavit v tom iC 208B, aby to tento zdroj vzdycky utahl. Diky moc
som to pozrel, 208-ka podla navodu nema limiter na vstupny prud, ma ho az 3010-ka. kazdopadne mozes pouzit volbu Watt Limit, lenze:
The maximum input current of 208B is about 24A, and Wmax ≈ Imax * Vin * 90%.
ked chces striktne dodrzat parametre zdroja, tak pre 23A/15V to bude 310W ... nechal by som si rezervu a nastavil 300W, keby .... keby ten zdroj urcite podrzal 15V a odpor privodov bol nulovy. Lenze ak nepodrzi, tak zasa prud polezie nahor - trebars pri poklese napatia pod zatazou na 12V treba ist dole na 250W. A to navyse treba ratat aj s poklesom napatia na prechodovom odpore privodnych vodicov. Nic jednoduche.
Osobne by som to bud urezal na 250-300W (napr. podla zmeraneho napatia na vstupe do nabijaca pod zatazou), ak by som to chcel mat ako-tak "blbovzdorne" alebo vobec nic by som neomedzoval a tvaril sa, ze 24A je vlastne takmer 23A, co je ani nie o 5% viac ako ma ten zdroj uvadzane, ze 360W je skoro 350W ... a ze to snad ten zdroj dajako vydrzi alebo mu vypne ochrana (ak nejaku ma) alebo zhori ... tazko poradit (toto nie je odporucanie, len opis skutocnosti!), kedze rozhodnutim, ktore urobis, beries na seba dost vaznu zodpovednost za dosledky - toto rozhodnutie z Teba nikto nevezme. Ked vyhoris a poistovna odmietne preplatit, mozes sa hnevat len a len na seba. Navyse, z mojho merania na 1010 vyplyva, ze do toho lezie naplno nie 24A, ale dost cez 25A...
jednoducho 350W zdroj k iC 208B nepatri, tak to uvadza aj vyrobca.
------------------------
to Bizon: iC pouziva synchronny usmernovac, cim pracuje s vyssou ucinnostou ako 80%. Aj som to meral, uz sa nepamatam, ale urcite to bolo o dost viac.
Díky za radu, z které jsem teda pořád jelen.
- shrnu: když nastavím v nabíječi max příkon 250W, tak jsem
v klidu?
- navíc.... moje nabíjecí požadavky jsou zatím .... 2-3čl. Li-Pol kapacita 1000-2500mAh, nabíjení 1C nebo max 5C pro nové články G3
- pak nabíjím 4čl. Eneloopy jako palubní zdroje
- a Sanya NiCd, 8čl., 1700mAh jako průtokovky pro motor větroně
.
Takže co si budeme povídat, přes 15A a přes 200W se nejspíš nikde na výstupu nedostanu.
.
Kde jsi prosím vyčetl, že k té nabíječce 208B se nehodí zdroj, co jsem si pořídil? Jaký zdroj by k takové nabíječce měl být použit? Díky za další radu.
- shrnu: když nastavím v nabíječi max příkon 250W, tak jsem
v klidu?
- navíc.... moje nabíjecí požadavky jsou zatím .... 2-3čl. Li-Pol kapacita 1000-2500mAh, nabíjení 1C nebo max 5C pro nové články G3
- pak nabíjím 4čl. Eneloopy jako palubní zdroje
- a Sanya NiCd, 8čl., 1700mAh jako průtokovky pro motor větroně
.
Takže co si budeme povídat, přes 15A a přes 200W se nejspíš nikde na výstupu nedostanu.
.
Kde jsi prosím vyčetl, že k té nabíječce 208B se nehodí zdroj, co jsem si pořídil? Jaký zdroj by k takové nabíječce měl být použit? Díky za další radu.
MirMin
MirMin píše:když nastavím v nabíječi max příkon 250W, tak jsem
v klidu?
nechcem Ti to komplikovať úvahami o špeciálnych prípadoch kedy nie, takže povedzme, že pri 250W hej. Ak ten zdroj je skutočne kvalitný a použiješ kvalitné prívody a konektory, tak až po 300W.
MirMin píše:přes 200W se nejspíš nikde na výstupu nedostanu.
to je dnes. zajtra to bude už viac, pozajtra zasa viac. a myslieť na to nebudeš. pekne tam nastav ten limit.
MirMin píše:Kde jsi prosím vyčetl, že k té nabíječce 208B se nehodí zdroj, co jsem si pořídil?
JunSi (výrobca) na RCGroups. Nechce sa mi to hľadať, ale sám logicky uznáš, že pri 350W výstupnom výkone nabíjača Ti 350W-ový zdroj bude stačiť iba za predpokladu, že JunSi-ho produkt je perpetuum mobile.
--------------------------------------
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
Nic omezovat nemusíš. 208B 350W umí jen při více než 18V, ty tam pereš 15V a tudíž umí nabíjet jen 250W. Jinak s tím 350W zdrojem se mi to nezdá, obvzlášť, když ho výrobce má jako příslušenství...
..:: Nemám rád kindersáky ::..
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
Vstupní napětí je 14,8V z čehož vychází při výkonu 250W cca. 17A + 10% ztráty na měniči= 18,7A odběr. Zdroj má mít 25A - 20% čínské míra= 1,3A rezerva při plném výkonu. Pokud je to chybné, tak řekni, ale já prevděpodobně se stejným zdrojem nabíjím nadoraz 250W a zatím za rok(musím zaklepat) bez problému.
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
Toto tvrdil výrobce, když jsem to koupil. Mám původní firmware, tak je možné, že to v novějším je jinak.m2 píše:fidzi píše:Nic omezovat nemusíš. 208B 350W umí jen při více než 18V, ty tam pereš 15V a tudíž umí nabíjet jen 250W.
A toto máš odkiaľ?![]()
Tí, čo to merali tvrdia, že pri 15V dá iC208B plných 324W do záťaže...
edit: Z mého mailu:
..charging at 350W (if you have a suitable 18V-28V power supply, limited to 250W with 18V and lower supply) and 20A.
ako funguje iCharger:
- vstupný prúd je limitovaný na nejakú hodnotu. U 1010B+ je to 25A, nameral som cez 26A. U 208B+ je uvádzaných 24A, kde to bude naozaj neviem, očakávam do tých 26A. Všetko je to cez 23A max. uvádzaných u jeho zdroja.
Pout=Ui*Ii*85%. Tých 85% som meral na 1010B+, je to najhoršia nameraná hodnota účinnosti pri min. napájacom napätí, maximálnom prúde a vysokom výstupnom napätí. Takže ak mám zdroj 23A, 15V, tak 15V*23A*0,85=293W. To je max. výkon, ktorý treba limitovať pri nulovom poklese napätia na prívodných kábloch. Lenže tie tenučké káble na vstupe iC hrejú jak šlak. Takže od pása strelím 1V dole na nich, čiže 14V*23A*0,85=273W. Za predpokladu, že 15V je na zdroji bez ohľadu na prúd. To ale nie je. Nech je na zdroji garantovaných 13,8V pri prúde 23A ... mínus volt na vodičoch je 12,8V.
12,8V*23A*0,85=250W
preto opdporúčam limitovať výkon nabíjača na 250W, ak chce pokojne spávať.
tá Tvoja informácia od výrobcu je IMHO hodne high-level pre BFU, aby užívateľovi bolo jasné, že z autobaterky dostane 250W a nie 350W, aj keď na obale sa píše "350W charger", a že na 350W treba 18V ... aby to nereklamoval...
- vstupný prúd je limitovaný na nejakú hodnotu. U 1010B+ je to 25A, nameral som cez 26A. U 208B+ je uvádzaných 24A, kde to bude naozaj neviem, očakávam do tých 26A. Všetko je to cez 23A max. uvádzaných u jeho zdroja.
Pout=Ui*Ii*85%. Tých 85% som meral na 1010B+, je to najhoršia nameraná hodnota účinnosti pri min. napájacom napätí, maximálnom prúde a vysokom výstupnom napätí. Takže ak mám zdroj 23A, 15V, tak 15V*23A*0,85=293W. To je max. výkon, ktorý treba limitovať pri nulovom poklese napätia na prívodných kábloch. Lenže tie tenučké káble na vstupe iC hrejú jak šlak. Takže od pása strelím 1V dole na nich, čiže 14V*23A*0,85=273W. Za predpokladu, že 15V je na zdroji bez ohľadu na prúd. To ale nie je. Nech je na zdroji garantovaných 13,8V pri prúde 23A ... mínus volt na vodičoch je 12,8V.
12,8V*23A*0,85=250W
preto opdporúčam limitovať výkon nabíjača na 250W, ak chce pokojne spávať.
tá Tvoja informácia od výrobcu je IMHO hodne high-level pre BFU, aby užívateľovi bolo jasné, že z autobaterky dostane 250W a nie 350W, aj keď na obale sa píše "350W charger", a že na 350W treba 18V ... aby to nereklamoval...