Kalibrace Accucel 6

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rudy

Kalibrace Accucel 6

#1 Příspěvek od Rudy »

Zdravím. V několika příspěvcích jsem našel informace o kalibraci nabíječek. Dělal jste to někdo u Accucel 6? Je to dobré udělat? Díky Ruda
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Pokud ti prokazatelne nemeri spatne (mysleno overit hodnoty presnym merakem), tak do toho radeji nehrabej :) Nak
Kenny McCormick

#3 Příspěvek od Kenny McCormick »

na ktory merak sa da spolahnut?
Mam taky lacny zlty multimeter, ale ci meria dobre, to neviem.
Alebo ako zistit, ci ten moj meria dobre?

Mam accucelku aj GTpower6, a podla tohto meraka obe nabijali o nejakych 0,06-0,7V viac. Tak som to v menu kalibracie na oboch nabijackach znizil - myslim ze lepsie je nabit v skutocnosti menej /napr. 12,54V na trojclanok/ ako riskovat ze to nabija 12,66V na trojclanok.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Kenny McCormick píše:na ktory merak sa da spolahnut?
Mam taky lacny zlty multimeter, ale ci meria dobre, to neviem.
Alebo ako zistit, ci ten moj meria dobre?

Jedině ho porovnat s opravdu přesným měřákem. :wink:
ICQ 638556901
MEK
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MEK »

to: Rudy - Musel by si to dát někam do Metrologickýho střediska, kde to kalibrují a to by stálo ranec, tak že to je na prd. On žádnej měřák není 100% co jsem koukal tak borci pořád používaj měřáky analog, že prý je to přesnější a já jim to věřím. :)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

MEK píše:to: Rudy - Musel by si to dát někam do Metrologickýho střediska, kde to kalibrují a to by stálo ranec, tak že to je na prd. On žádnej měřák není 100% co jsem koukal tak borci pořád používaj měřáky analog, že prý je to přesnější a já jim to věřím. :)
Můžeč mi říci jaký analog používají třeba na kalibraci blbýho 3,5 místnýho DMM popřípadě který analog je přesnější než třeba ten blbý 3,5místný DMM z Lídlu?Zajímalo jak se budou na analogu odčítat na ručičce třeba tisíciny V . Nabízel jsem zde případným zájemcům přezkoušení popřípadě kalibraci DMM na myslím si hodně přesný mašině co mám právě na stole. :wink:
ICQ 638556901
MEK
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MEK »

Ahoj ardo, tak to ti nepovím, protože já osobně používám v podstatě taky obyč. měřáky z Lídlu, krom toho UT- 201 v práci, ale ten mám zkalibrovanej jinak bych s ním nemohl dělat. Znáš to ISO normy a další blbosti a právě, že vždycky vidím ty starý páky co vždycky vytasej z brašny, tak jsem z nich hotovej, ale co používaj to nevím, nevídám je často.
Teď jsem začal dělat k silnoproudu, jelikož není mnoho mladých co chtěj asi dělat měř. a reg. ještě tohle, ale plavu v tom, chce to čas.
Tak zatím mně k tomu co předvádim stačí ta UT a doma Lídl. :)
Jinak ten kluk co to kalibruje tak má nad náma zkušebnu to on to kalibruje, ale abych nekecal nevím jestli taky měřáky, vím že hlavně ty věci okolo MaR ,teploměry, sondy,váhy, čidla atd.
Než jsem si koupil mod. žehličku, tak jsem ukradl jednu starý a jeho teploměrem jsem si na ní udělal cejchovnici samolep. štítky a bylo. :D
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Celeron »

Panove, k tem digitalnim multimetrum. Kdysi jsem si dal starickej zlutej DMM od Goldstaru, koupenej jeste za bolsevika v Nemcich u Conrada, otestovat do merovyho strediska v ZPA Nova Paka. Sami zamestnanci, co to testovali, byli docela prekvapeni, jak byl presny. Napriklad na DC 2V ukazoval s rozdilem 3 tisicin!! Voltu (0,003V). DC proud 200mA byl taky velmi presny. Na AC 2V byla presnost o rad horsi. To je pro nejaky domaci cejchovani naprosto vyhovujici. Na analogu tohle nikdy nezmeris. Jinak cejchovat s protokolem jsem daval do Metry Blansko. Stalo to kolem 400 za kus na ruznejch Megmetech a meracich prechodovyho odporu. Nevim ale, zda to funguje dal nebo pod jinym jmenem.
Jirka
MEK
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MEK »

Já si myslím chlapi, že pro naše potřeby je standartní DMM úplně v pohodě, ono kdyby se proměřilo 5 stejných a nabušených měřáků tak by to na setiny taky nebyl žádný zázrak.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

Kdyby přesný měřák proměřoval na setiny -pak by to bylo hodně zlé... :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
MEK
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od MEK »

No když jsem proměřoval tu akubaterii tak mě tři různý měřáky ukázaly jiný napětí, právě v řádu setin V
Tak si pak člověk může vybrat kolik tam vlastně je. :)
SuperMUF

#12 Příspěvek od SuperMUF »

Ahoj

když pominu spor o to "co je přesný měřák" tak jsem si dovolil přinést návod na kalibraci ... samozřejmě každý musí být dostatečně soudný a udělat to až když je přesvědčen že to potřebuje a že opravdu má kvalitní měřák ! ! !

je to v kapitalistickém jazyku tak to prosím omluvte, právě jsem přiskotačil z hospůdky :

for Thunder, Turnigy, HobbyKing chargers :

I have been using a Thunder AC6 charger for awhile now and decided to calibrate my charger. What I found is that it was off by 0.1 volts, which can make a difference with lipos.
How to calibrate:
Hold down DEC and START buttons, then power charger up. When it shows the calibration screen, let go.
Now hook up a good battery partway in so the connectors are part exposed, and check voltage with the charger and voltmeter at the same time.
Press + or - to adjust the charger readout to match the multimeter and press start when done.
That's it!
After I did this I thought that maybe the charger readout is not accurate when pulling 5 amps because off voltage drop in the lines. I found the charger harness lost .06V, and the charger internally lost about .07V. But this isn't a problem. It just means the charger will show 8.4V when the lipo is getting only 8.3. As the charge rate drops off, the voltage loss will go away, so the charger and battery voltage will be the same, and it will top off fine. If you try calibrating it to overcompensate for the voltage drop, then the charger after voltage losses will be 8.4V at 5amps, but then as current tapers down, the battery will actually start seeing about 8.5volts, which is no good.
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
ERCP

Re: Kalibrace Accucel 6

#13 Příspěvek od ERCP »

funguje to někomu i na novějších accucel 6?
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“