Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Nabíjím na 4,2V, nicméně skutečné napětí po nabití se mi pohybuje v rozmení 4,10 až 4,16 V, a to i u nových akumulátorů, v režimu nabíjení i balancování. V baterkách to asi nebude, protože třeba staré setové baterky od cessny se mi setovou nabíječkou nabíjejí na 4,18 až 4,21 V.
Zkoušel jsem nabíječku podle návodu na netu "zkalibrovat", ale výsledné napětí na nabitých článcích je stále stejné.
Používám sice levný multimetr z hobbymarketu, ale vzhledem k tomu, že z té setové nabíječky to ukazuje napětí, které vypadá jako "správné", vyvozuji, že zase nebude až tak mimo.
Zkoušel jsem nabíječku podle návodu na netu "zkalibrovat", ale výsledné napětí na nabitých článcích je stále stejné.
Používám sice levný multimetr z hobbymarketu, ale vzhledem k tomu, že z té setové nabíječky to ukazuje napětí, které vypadá jako "správné", vyvozuji, že zase nebude až tak mimo.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
- Kenny McCormick
v baterkach nie. Bud ti setova nabka ovela dlhsie na konci nabijania balansuje, alebo co je pravdepodobnejsie na accucelke mas nakalibrovane mensie napetie.
Skus zmerat na konci nabijania na silovych konektoroch multimetrom, ci je napetie rovnake ako je na displeyi nabijacky. Napr. na trojclanku 12,60V.
Tiez mi klesne napetie po urcitom case na baterkach, ale nie az tak nizko, nikdy pod 4,16 na clanok.
Skus zmerat na konci nabijania na silovych konektoroch multimetrom, ci je napetie rovnake ako je na displeyi nabijacky. Napr. na trojclanku 12,60V.
Tiez mi klesne napetie po urcitom case na baterkach, ale nie az tak nizko, nikdy pod 4,16 na clanok.
- Kenny McCormick
v Lidle za 200 kupim dva.arda1 píše:Hoši nechci vám nic říkat ale pokud budete ty nabíječe kalibrovat DMM za 200 z Lídlu tak si je akorád tak dodrbete(a pak i baterky)
Iba tie nabijacky zrovna, aby nabijali priblizne rovnako.
Co sa tyka mojej kalibracie, podla multimetra mi nabijala prilis, znizil som napetie, co mozem pokazit?
Pokial je multimeter spravny, urobil som dobre, pokial bola nabijacka spravne, tak v skutocnosi nabijam na 12,54V, baterka mi bude dakovat...
- Kenny McCormick
Doktor píše:Zrovna mam na stole jednu ac.6, a při změření aku 4S LiFe to vypadá takto:
čl.1) nab.-3,48V>naměřeno-3,478V
čl.2) nab.-3,46V>naměřeno-3,459V
čl.3) nab.-3,44V>naměřeno-3,438V
čl.4) nab.-3,44V>naměřeno-3,441V
celkové napětí sady nab.-13,69V>naměřeno-13,70V
Měřeno VC-521
z meho pohledu meri AC6 excelentne...