Spektrum DX8 - už to pomalu vypuká
Mic-74 píše:Podle toho co jsem nastudoval tak ne.
Jediný zpoždění to má nastavitelné na klapky+výškovka.
Tak to je na pytel - tohle je jediná věc, proč bych měnil (a chci měnit) vysílač a chtěl jsem hlavně zůstat u DSM2, protože mám 5 přijímačů.
Já to v manuálu taky nenašel a tak hledám někoho, kdo už DX8 má a třeba zjistil, že je to v ní automaticky nastavený, protože bez toho to bude stejná brutalita, jako moje DX6i...
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
Aurora 9 (Mode 2)
DX8 jen tak nebude dostupnost se posunula na začátek října takže ji ještě nikdo nemá musíš počkat jako já co ztoho bude. Mám také 5 přijímaču spektrum. jinak informace čerpám tady http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 64&page=52 .
Nejak nechapu novy typ radia za nemale koruny a neni zpozdeni ..... ???? To to zase nekdo ve Spectru pekne pos..... Telemetrie dobra ale pro mne jako helinare nahovno pokud mam heli ve vzduchu tak nema cas pipat na displeji ( ktery je mimochodem pomerne maly s malym rozlisenim) jak jsem vysoko, kolik maji accu. Kdezto prepnuti a plynuly prechod otacek mezi rezimy je pomerne dulezita vec. Navic zpozdeni je veci software vysilace takze podle mne to neni tak slozita vec na doprogramovani.cthulhu píše:Mic-74 píše:Podle toho co jsem nastudoval tak ne.
Tak to je na pytel - tohle je jediná věc, proč bych měnil (a chci měnit) vysílač a chtěl jsem hlavně zůstat u DSM2, protože mám 5 přijímačů.
Já to v manuálu taky nenašel a tak hledám někoho, kdo už DX8 má a třeba zjistil, že je to v ní automaticky nastavený, protože bez toho to bude stejná brutalita, jako moje DX6i...
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
helifish píše:cthulhu píše:Mic-74 píše:Podle toho co jsem nastudoval tak ne.
...Nejak nechapu novy typ radia za nemale koruny a neni zpozdeni ..... ???? To to zase nekdo ve Spectru pekne pos..... Telemetrie dobra ale pro mne jako helinare nahovno pokud mam heli ve vzduchu tak nema cas pipat na displeji ( ktery je mimochodem pomerne maly s malym rozlisenim) jak jsem vysoko, kolik maji accu. Kdezto prepnuti a plynuly prechod otacek mezi rezimy je pomerne dulezita vec. Navic zpozdeni je veci software vysilace takze podle mne to neni tak slozita vec na doprogramovani.
Já to tak nějak intuitivně chápu. DX8 je rádio nižší střední třídy za cenu radia nižší střední třídy. Kdyby za ty prachy mělo umět vše, jako radia za 20 a více tisíc, stala by se tato neprodejná, což jistě není v zájmu výrobců
A ti vyrobí a prodají vysílaček a souprav s licencovaným DSM a DSM2 několikanásobně více, než Spectrum samotné...takže licenční poplatky jsou pro Spectrum určitě lukrativnější, než prodej vlastních souprav. Takže jim, možná jen zatím, do zelí nepoleze....
Je to obchodní politika, režim pro větroně daj až do DX-10 které bude dražší a když by to uměla i DX-8 tak by byla 10 špatně prodejná. Jenom nechápu proč přímý konkurenti futaba-8 a aurora-9 toho umí ohodně víc za podobné peníze.
Jinak je to pouze o firmware ale co jsem se dočetl tak nejspíš nebude zájem ze strany výrobce do budocna něco rozšiřovat, ale čas ukáže.
Jinak je to pouze o firmware ale co jsem se dočetl tak nejspíš nebude zájem ze strany výrobce do budocna něco rozšiřovat, ale čas ukáže.
Mic-74 píše:Je to obchodní politika, režim pro větroně daj až do DX-10 které bude dražší a když by to uměla i DX-8 tak by byla 10 špatně prodejná. Jenom nechápu proč přímý konkurenti futaba-8 a aurora-9 toho umí ohodně víc za podobné peníze.
tak je to vsude. Tak to ma a bude mit futaba. Tak to ma ve fotacich canon a nikon. U fotaku se dokonce dela - obstacle managment - ze nizsi fotak featuru ma, ale tak blbe se ovlada, ze uzivatli vytecou nakonec nervy a upgraduje
Mic-74 píše:Jinak je to pouze o firmware ale co jsem se dočetl tak nejspíš nebude zájem ze strany výrobce do budocna něco rozšiřovat, ale čas ukáže.
sry - ale tohle je IMO slusnej blabol.
Mic-74 píše:Proč blábol proč by nemohl výrobce vydat firmware (pokud by chtěl) třeba s podporou třeba těch větroňů. Je to jenom software.
jasne ze muze
Blabol je podle me to rict v situaci, kdy tu vysilacku de facto nikdo ani nevidel, nikdo nevi jak moc bude nebo nebude uspesna, ze vyrobce nebude mit zajem na fw pracovat.
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Zas takovej blábol to nebude. Však se podívej u Futaby na 10 a 8. Oba mají stejný počet kanálů, oboje jsou to bezva rádia. Ale jedno má výhodu v nastavení dorazu serva, druhé ne, naopak jedno má lepší křivky, druhé ne a pak mnoho dalších odchylek. Pokud Ti to vadí, výrobce to nedoplní, není důvod. Prostě si kup vyšší řadu. Business není charita a oni výrobci se tak bohužel chovají. Stejně to bude tlačit Spectrum. Ač jsem byl s DX6i spokojený, fungovala výborně, tak plasty bída, praskají trimy, SW pro větroně bída, jestli se to tak dá nazvat. Na tohle rádio jsem byl hodně zvědavý a je škoda, že je zase tak osekané. Nu což, člověk má právo volby a možností je naštěstí dost.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
uz se bavime o voze a koze
ja rikam, ze je blabol v situaci kdy vysilacku nikdo z nas nedrzel v ruce, nikdo nevi jak bude prodejna nebo ne - jestli vyrobce bude rozvijet jeji fw nebo ne.
Na druhou stranu netvrdim, ze v prubehu casu do ni doplni vyrobce ve fw vsechno aby konkurovala top notch radiim.
ja rikam, ze je blabol v situaci kdy vysilacku nikdo z nas nedrzel v ruce, nikdo nevi jak bude prodejna nebo ne - jestli vyrobce bude rozvijet jeji fw nebo ne.
Na druhou stranu netvrdim, ze v prubehu casu do ni doplni vyrobce ve fw vsechno aby konkurovala top notch radiim.