Pay Pal
fidzi píše:A proč nabíjet?
Když třeba někdo nemá a ani nechce mít u karty povolené platby přes Internet nebo když třeba nechce poskytovat číslo své platební karty PayPalu tak nemusí a nemusí mít ani přiřazenou kartu k účtu PayPalu. Prostě si jen občas převede nějaké peníze ze své banky na ten účet PayPalu a pak je může používat při platbách PayPalem.
fidzi píše:Vždyť odeslání platby do zahraničí se platí.
Při převodu na účet PayPal se neplatí žádný poplatek odeslání platby do zahraničí. Peníze se posílají na účet u UNIKREDIT BANK přímo tady v ČR a navíc bez převodu měny tj. bankovní převod se provádí v Kč stejně jako bych platil bankovním převodem nějaké firmě podnikající přímo tady v ČR a v české měně. Proto, tam není ten vysoký poplatek jako když bych prováděl převod někam do zahraničí.
fidzi píše:Není jednodušší a levnější spárovat KK?
Levnější to být může jen někdy a jindy zas nemusí. Záleží na aktuálním kurzu u tvojí banky ve srovnání s kurzem PayPalu. Mě se celkem běžně stává, že když platím přes PayPal tak je kurz PayPalu aktuálně výhodnější než je kurz v mé bance.
Pro JamesT20:
Tak co už sis nabil ten svůj účet na PayPalu přes TOP UP ???
Transfer ID stačí zadat jako text v textové kolonce při vyplňování údajů k provedení příkazu k úhradě z tvého bankovnictví tj. tam kde se dá zapsat zpráva pro příjemce.
Já tam píšu:
PayPal Transfer ID a svoje číslo Transfer ID z PayPalu
Tak co už sis nabil ten svůj účet na PayPalu přes TOP UP ???
Transfer ID stačí zadat jako text v textové kolonce při vyplňování údajů k provedení příkazu k úhradě z tvého bankovnictví tj. tam kde se dá zapsat zpráva pro příjemce.
Já tam píšu:
PayPal Transfer ID a svoje číslo Transfer ID z PayPalu
- marman
- Kontaktovat uživatele:
Dá (ještě loni se dalo) se platit i úplně bez paypalového účtu, fungoval i jako platební brána jenom se zadáním čísla platební karty, akorát se údaje musí pokaždé vyplnit znova.
Od doby, co některé banky umožňují si zapínat/vypínat online platby online během pár sekund, mám účet na paypalu, kde mám kartu trvale spárovanou a když mám nákupní horečku, online platby povolím, poplatím, co chci a pak si je zas vypnu, takže i v případě zneužití údajů by moje karta vracela nulový zůstatek a operace neproběhne.
Nabíjet si paypal (pokud jsem u jiné banky, potrvá převedení peněz tak 1-2 prac. dny) a teprv pak z toho odčerpávat mi přijde u online platby poněkud neefektivní...
Od doby, co některé banky umožňují si zapínat/vypínat online platby online během pár sekund, mám účet na paypalu, kde mám kartu trvale spárovanou a když mám nákupní horečku, online platby povolím, poplatím, co chci a pak si je zas vypnu, takže i v případě zneužití údajů by moje karta vracela nulový zůstatek a operace neproběhne.
Nabíjet si paypal (pokud jsem u jiné banky, potrvá převedení peněz tak 1-2 prac. dny) a teprv pak z toho odčerpávat mi přijde u online platby poněkud neefektivní...
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
marman píše:Od doby, co některé banky umožňují si zapínat/vypínat online platby online během pár sekund, mám účet na paypalu, kde mám kartu trvale spárovanou a když mám nákupní horečku, online platby povolím, poplatím, co chci a pak si je zas vypnu, takže i v případě zneužití údajů by moje karta vracela nulový zůstatek a operace neproběhne.
Bohužel si za každé takové zapnutí/vypnutí některé banky účtují nepříjemný poplatek.
marman píše:Nabíjet si paypal (pokud jsem u jiné banky, potrvá převedení peněz tak 1-2 prac. dny) a teprv pak z toho odčerpávat mi přijde u online platby poněkud neefektivní...
Mě toto nikdy nevadilo. Já mám převedeno na PayPal účtu určité množství peněz, které není moc vysoké, ale hned tak ho stejně neutratím a jen občas si tam nějaké přidám. Takže tam pořád něco mám a že bych musel čekat s nákupem až si tam něco převedu se mi prakticky ještě nestalo.
- marman
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel si za každé takové zapnutí/vypnutí některé banky účtují nepříjemný poplatek.
Není nad to si vybrat správnou banku
Mě toto nikdy nevadilo. Já mám převedeno na PayPal účtu určité množství peněz, které není moc vysoké,...
Moje nákupy jsou takové, že bych tam musel držet poněkud víc peněz než bych byl ochotný a blokovat si je nebo čekat na převod. To máme každý jinak podle toho, co kde jak nakupujem, takže nikomu se nevnucuju (doufám
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
marman píše:Bohužel si za každé takové zapnutí/vypnutí některé banky účtují nepříjemný poplatek.
Není nad to si vybrat správnou banku
To záleží čemu člověk dává přednost. Třeba ta banka zas poskytuje něco jiného výhodněji, a to něco jiného je pro toho člověka mnohem podstatnější a zřizovat si další účet navíc u jiné banky jen kvůli tomu PayPalu je zase zbytečné.
marman píše:Moje nákupy jsou takové, že bych tam musel držet poněkud víc peněz než bych byl ochotný a blokovat si je nebo čekat na převod. To máme každý jinak podle toho, co kde jak nakupujem...
Ano to záleží jak moc kdo chce utrácet. Ono když se používá nabíjení PayPal účtu jen přes TOP UP tak jak to dělám já, tak stejně ani moc utrácet nemůžeš ani kdybys chtěl, protože je tam omezení. Celková suma plateb prováděných přes PayPal za rok nesmí přesáhnout 22550Kč přičemž měsíčně nesmí přesáhnout 2500 Kč. Pokud dosáhneš maxima ať už měsíčního nebo ročního (mě se to zatím nestalo) bude účet dočasně blokován než uplyne příslušná doba. Takže kdo chce utrácet víc, pak by si měl přiřadit k účtu PayPalu kartu.
Pay Pal změna podmínek
Došel taky někomu mail oznamující změnu podmének??
Můžete někdo nastínit o co tam jde, případně co se mění oproti stávajícím a jestli se to dá nějak odmítnout v případě že jsou ty nové podmínky horší než ty stávající??
Díky za pomoc.
Můžete někdo nastínit o co tam jde, případně co se mění oproti stávajícím a jestli se to dá nějak odmítnout v případě že jsou ty nové podmínky horší než ty stávající??
Díky za pomoc.
bighugo píše:Že by na PayPalu bylo omezení objemu plateb, o tom teda nic nevím. Nabíjím ho taktéž přes top up, platím běžně přes 4.000,- Kč a ještě se nikdy nic nezablokovalo.
V tom případě patrně máš PayPal účet Verified což znamená s přiřazenou platební kartu k účtu. Pokud někdo dobíjí PayPal účet bez přiřazené karty jen výhradně přes TOP UP tak je ten účet veden jako Unverified a v takovém případě platí omezení viz na záložce My Account odkaz View Limits a tam jsou uvedeny již zmíněné limity.Tady je aktuální ukázka přímo z PayPalu.

Re: Pay Pal změna podmínek
eco píše:Došel taky někomu mail oznamující změnu podmének??
Díky za pomoc.
Nic takového mi nepřišlo. Nejspíš ti přišel nějaký podvodný email, aby ses někde nalogoval a oni se pak pokusí ti vycucnout z PayPalu prašule. Bacha na to. Jsou to různé podvodné emaily viz odkaz na info k tomu.
Česká PayPal poradna: podvodný email
http://podpora.dgx.cz/paypal/viewtopic.php?pid=5336