iCharger 208B

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
MirMin

#31 Příspěvek od MirMin »

Dám tam těch 250W, teď mám BC-6, s 50W a taky žiju :-)
Díky všem. Myslím, že jsem se zase trochu zorientoval o co jde...
Mirek
MirMin
m2
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od m2 »

MirMin píše:Dám tam těch 250W, teď mám BC-6, s 50W a taky žiju :-)
Díky všem. Myslím, že jsem se zase trochu zorientoval o co jde...
Mirek

nerob si z toho prílišný problém. ja som to zobral dosť paranoidne, ale nechcel som, aby vznikol problém - radšej to mať posichrované, doma na nabíjanie ajtak kilowatty nepotrebuješ.

ono to pravdepodobne pôjde aj samo o sebe bez limitácie a ten zdroj to prežije (osobne ťahám 25A z 18A vetvy ATXu, ale neber si zo mňa príklad!), snáď pochopíš, že odporučiť Ti pichnúť do 23A-ovej zásuvky 24A-ové zariadenie s kľudným srdcom nemôžem.

takto aspoň chápeš, ako to funguje a vieš sa sám rozhodnúť ako uznáš za vhodné.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
MirMin

#33 Příspěvek od MirMin »

No a poslední dotaz pro tentokrát...
- jaká je poslední vers. SW pro iC 208B?
- je možné někde pravidelěn checkovat, co je, není nového v SW této nabíječky?
- náhodou, ryze náhodou, SW v češtině? to je asi utopie...
Díky komukoli za info.
MirMin
m2
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od m2 »

letik

#35 Příspěvek od letik »

Ahoj, trochu z jiného soudku.
koupil jsem icharger 206 a jak tak na to koukám tak vybíjení do externí zátěže jde pouze u Lixx baterií. Mám jen angl. návod tak je možné že jsem něco překouk. Máte to taky tak?
Dále zapojil jsem do série s baterkou 12V/55W halogen. žárovku. Zapnu vybíjení proud mi najede cca na 5A a jakmile dosáhne maxima tak se sníží jen asi na 1,5A což počítam zvládne nabíječka sama uchladit. Co dělám blbě? Nastavit se dá i 20A vybíjení.
m2
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od m2 »

DCHG+ iba na Li.

Ono je to dané tým, že na riadenie je potrebný balancér a iné chémie balančné vývody (obvykle) nemajú.

Čo a týka vybíjania:

- "default" DCHG Watt limit je nastavený na nejakú smiešnu hodnotu - v prvom rade si to zmeň.

- pripoj balančné vodiče. bez nich to síce pôjde, ale rýchlo omedzí prúd resp. ukončí nabíjanie, lebo merané napätie bude nižšie o úbytok na žiarovke
letik

#37 Příspěvek od letik »

díky za odpoved.
Charge watt limit (auto),Discharge watt limit mam na 20W víc to nejde nastavit. 5,10,15,20W nic jiného. Servisní konektor od Lipolky mám zapojený a je to pořád stejný. Když spojím obě vlákna na H4 žárovce tak po startu vybíjení (plus) to najede na cca10A a hned se to plynule vrátí na 1,5A. Když dám místo žárovky odpor tak to samé... Už fakt nevím.
m2
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od m2 »

Skúsim to cez weekend prepočítať, je to trošku zložitejšie. Resp. na RCG je na to taká sofistikovaná tabuľka, kdesi som v tom hlavnom vlákne o iC dával na ňu link.
letik

#39 Příspěvek od letik »

Myslel jsem že je jedno jaká zátěž se tam dá - do velikosti 20A. Myslel jsem že nabíječka to sepne natvrdo a jen měří proud obvodem, tím se logicky nebude hřát a až napětí na servisnim konektoru dojde minima tak to vypne...popř. by to mohla odregulovat dolů pokud by se uchladila což by mohla bo ztrátové teplo nevzniká v nabíječce ale na žárovce :D
m2
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od m2 »

letik píše:Myslel jsem že je jedno jaká zátěž se tam dá - do velikosti 20A. Myslel jsem že nabíječka to sepne natvrdo a jen měří proud obvodem, tím se logicky nebude hřát a až napětí na servisnim konektoru dojde minima tak to vypne...popř. by to mohla odregulovat dolů pokud by se uchladila což by mohla bo ztrátové teplo nevzniká v nabíječce ale na žárovce :D

nie, to je sustava rovnic. ak nastavis nejaky vybijaci prud I, tak na odpore externeho zdroja nastane ubytok napatia U=R*I a strata R*I*I, no a nabijacka "vidi" napatie Ubat-U a musi vyziarit stratu (Ubat-R*I)*I, co ale musi byt menej ako DCHGmax.

t.j. ta externa zataz musi mat odpor v nejakom presnom rozsahu pre nastaveny vybijaci prud a okamzite napatie vybijanej baterie, inak bud prekrocis DCHGmax nabijaca a on to zredukuje omedzenim stratoveho vykonu nabijaca (pri prinizkom R) alebo vobec nedosiahnes vybijaci prud (pri privysokom R).

kolkoclanok vybijas?
letik

#41 Příspěvek od letik »

3.článek lipol 2200mA Je mi to divný zkoušel jsem tam spoustu odporů kde výsledný proud byl od 4A do 16A. Maximální vybíjecí proud jsem nastavoval od 3 do 20A a pokaždé se stalo jen to že po zapnutí naběhne proud do maxima a hned začne zase klesat třeba jen na 1,5A takže ztráta na ext. zátěži je skoro nula. Podotýkám že napětí na baterce je tvrdé a nekleslo po zatížení na minimální vypínací hodnotu.
letik

#42 Příspěvek od letik »

Měl jsem za to například...
Vybíjim zmíněnou baterku. Do série s ní připojim H4 kde jsou propojeny obě vlákna (cca 10A). Na nabíječi nastavim vybíjecí proud 15A nabíječka najíždí na tento proud ale zastaví se na 10A protože víc ji ta žárovka prostě nezatíží. V té chvíli je tranzistor na výstupu nabíjení zcela utevřen takže na něm není žádná watová ztráta a tudíš se nabíječka nehřeje. Po tom co zaznamená na servisnim konektoru 3V na nejslabším článku, tak začne proud omezovat (ten už stejně klesnul jak se snížilo napětí baterky). Ale pořád ta nabíječka má sloužit jako regulátor výkonu pro žárovku a né jako zatěžovací odpor takže by se neměla hřát. Mělo by na tom spínacim tranzistoru vznikat jen minimum tepla ne?
m2
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od m2 »

m2
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od m2 »

letik píše:spojím obě vlákna na H4 žárovce

pre 120W žiarkovku a 3sLiPo nastav vybíjací prúd 9,2A a malo by to ísť.

ak si pozrieš tie grafy, tak pre odpor 1,2Ohm je možné vybíjať prúdom 8,4...9,8A, alebo potom menej ako 2A. Ostatné hodnoty sú v "zakázanom" pásme.
mamoulian

#45 Příspěvek od mamoulian »

Povedlo se vám zobrazit v logview log soubor z nabíječe? Nastavim si ukládání do jedničky,po nabíjení se tváří jako zapsaný,propojim PC s nabíječem,spustim logview a odešlu log. Logview předstírá činnost,ale po nahrání se nic nezobrazí.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“